2018

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Senaste - 2018

(Klicka på bilderna för att förstora)U18F Svedala


Söndagen den 11 november åkte vi till Svedala för att spela i Svart grupp. Med samarbetet över sundet, så finns det numera grön, röd och svart grupp. I den svarta gruppen mötte vi först ett Danskt lag som vi spelade mycket starkt mot. Vi vann ganska enkelt med 2-0. Nästa lag har vi på tok för stor respekt mot, Svedala. Självklart är Svedala ett mycket välspelande lag, men vi spelade nästan på gränsen till dåligt i denna matchen. Det var från vår sida för lite anfall och på tok för mycket överlägg och enkla missar. Vi kom 2:a i vår grupp och gick vidare till A-slutspel. Där fick vi möta gruppettan ifrån den andra gruppen. Vi vann även denna matchen och nästa för att gå till final eller spel om 3-4 plats, så mötte vi Kronan. Ännu en gång spelade vi en dålig match där Kronan kunde ta poäng lite väl enkelt, det blev en tre settare som vi tyvärr förlorade. Det blev spel om tredje plats mot ett danskt lag. Även här spelade vi inte på topp och det blev en fjärde plats. Vi måste hem och jobba med de bitarna som inte satt helt men i det hela så gjorde Ella, Linneá, Alva, Hilma, Johanna, Timja en bra match. Timja spelade sin första match och fick testa på hur det kändes. //Peter


u18_svedala_2018


Trekungaslaget


Fredagen den 26 oktober åkte U18F upp för att delta i Trekungaslaget. Tuneringen ligger i Kungälv en bit ovanför Göteborg. Vi tog som vi brukar tåget upp och sista biten blev den ett nattbuss, då vi kom fram lite senare på kvällen. Alva åkte med upp, men fick inte spela eftersom hon inte var helt frisk ännu. Maja J. kunde inte åka med upp, så vi saknade en passare. Linnéa anmälde sig och skötte den rollen riktigt bra. För att täcka upp för Linnéa så hade vi lånat med oss Sofia ifrån U15F som fick spela höger. Som tur är så har Sofia provat på positionen innan så det gick ganska snabbt att få in henne i spelet.


Vi fick ett fint biblotek att sova i, som hade en rörelsesenor, om någon rörde sig så tändes ljuset. Så vi fick fundera lite och efter ett tag så kom någon smart person (Peter) på att vi kunde skruva ur att lysrören. Efter natten åt vi en fattigt frukost med torra mackor. När vi väl började spela så stämde det mesta, vi började mot Habo volley som vi vann emot med 2-0, sen blev det Oslo Volley som vi spelade lika mot 1-1 och sista laget i gruppspelet var en match där vi kunde prova runt lite, eftersom vi var överlägsna i spelet. Vi stor som gruppsegrare och allt kändes bra.


Efter lunchen så blev det slutspel mot Falkenberg. Tyvärr spelade vi en relativt dålig match. Vi förlorade båda seten och vi fick spela om 5-8 platserna. Efter en kväll med god mat och härlig allsång i bussen (av finfina låtar) så blev det att sova tidigt då vi skulle vakna långt innan solen orkat sig upp.


Slutspelets andra match blev mot EVS. Detta var en mycket välspelad match av båda lagen.  Det blev riktgt jämt med första set som slutade på 28 - 26 till EVS och andra med 25-23 även de till EVS. Det blev spel mot Norge igen om platserna 7-8. Här var det inte mycket till moral i laget, vi vann enkelt första set för att sedan förlora både andra och tredje. Det var lite matchen som ingen brydde sig om.


Vi åkte hemmåt igen med en mixad känsla av både bra och dåligt spel. Det är intressant att vi håller ju inte på med någon kontaktsport, ändå lyckades tjejerna krocka mycket mer med varandra än jag någonsin sett innan. För att summera så tar vi det posetiva för det är de jag vill trycka på. Maja K. spelade på en högre nivå än jag sett henne spela på någonsin, med få missar och ett fint anfallspel. Hilma och Ella slog båda fina servar och hade tungt anfallsspel. Linnéa som tog sig an passarrollen, gjorde detta på ett bra sätt, även hon hade fina servar. Sofia som hoppade in, visade ingen rädsla utan bara matade på och fick även till ett och annat anfall. Johanna var stabil i blocken. Nu taggar vi för nästa stora turnering, tack för en fin helg!  /// Peter

u18_trekungaslaget_2018U15F Helsingborg


Lördagen den 6 oktober så spelade U15 tjejerna i den lite enklare level 5 kategorin. Vårt problem blev ganska snabbt bollen. Det var längesen vi spelade med lätta bollar då vi helt har gått över att träna med tunga bollar. Den lättare bollen gjorde också att fler lag gjorde överhandssevar som blev svåra att ta. Alice gjorde även här sin första match i BVBK. Laget som bestod av Elsa, Matilda R, Alice och Sofia, spelade på bra, men saknade lite av anfallsspelet. Detta tar vi med oss hem och övar viare på, som tur är så är ju anfall någon som de flesta spelare tycker är roligt att öva upp sig på. Vi slutade utanför prispallen denna gången. //Peter

u15_lättboll


U17F Danmark


Söndagen den 7 oktober åkte vi utomlands för att möta lite nya lag.

Vi fick klassen A, vilket innebär att vi rankas som ett av regionens bästa lag.

I den tyngsta gruppen fick vi möta två Danska lag och Kristianstad ifrån Sverige.


Maja J. var passare och hoppade snabbt in, då Alva L som också är passare hade blivit sjuk.

Maja visade inga tecken på nervösitet utan spelade på hög nivå igenom hela tuneringen.

Dagen slutade med en andra plats då ett av de danska lagen vann en jämn match mot oss.


I det hela en trevlig dag med fina insatser av alla som var med. //Peter


u17f_Danmark_2018


Ny tränare!


Under hösten har vi fått en ny tränare i klubben, Maja Jepson. Hon har nu också genomgått assistentutbildning steg 1 och 2. Maja kommer att jobba med våra yngsta förmågor i klubben.


Varmt välkommen som tränare Maja!Skåneserien


Lördagen den tjugonde oktober spelade BVBK i Skåneserien.

Skåneserien är en serie som inte har någon åldersgräns vilket är roligt för vissa av våra spelare som har blivit lite för gamla för att spela i ungdomsturneringarna.


Laget började dagen med att möta Kristianstad, det blev en relativt enkel vinst med 2-0.

Nästa match var mot Lerberget herrar. Där hoppade även Peter in och spelade med tjejerna. Efter ett skakigt första set med många missar och en del respekt för de äldre och större herrarna så blev det ett betydligt bättre andra set och hade vi fått spela ett tredje set är jag övertygad om att vi hade vunnit det med.

Vi fortsatte med en match mot Hässleholms herrar, som hade ett starkt spel med tunga anfall. Vi förlorade matchen, men var ändå de laget som spelade jämnast med dem, kanske hade vi kunnat vinna om vi hade haft en annan taktik då vi gav iväg några poäng lite väl enkelt. Dagen avslutades med ännu en match damlagen imellan, som vi vann med 2-0.


Vår passare Maja J. hade stor variation av var passarna gick, vilket gav oss många fina poäng. Elsa spelade sin första turnering och visade inte tecken på någon större nervositet utan vågade att både överhandsserva och anfalla. Johanna testade på att spela vänster, för att utmana sig själv och bredda sin kompetens, vilket hon gjorde riktigt bra. Maja K. hade en fin runda med servar och servess. Linnéa visar ännu en gång prov på att hon har ökat både säkerhet i serv och anfall. Förutom fint spel så var Linnéa hjälpsam med att få spelarna till att stå på rätt plats. Peter hade en runda med lite onödiga missar och lite svårt att hitta spelet, då han inte är van att spela med laget. Men han hade bra servar mot Lerberget och fick in ett och annat anfallspoäng mot Hässleholm. Tilda var som alltid dominat i blocken, även herrlagen fick problem att komma förbi henne. Hon hade även fina anfall med härlig vinkel. Lagkapten Hilma tog väl hand om laget och peppade spelarna. Hon hade som alltid ett starkt anfallsspel och härliga servar med galet tryck i.   


Det var en trevlig dag med fullt ös hela tiden, då vi spelade i princip utan uppehåll var vi klara redan runt ett.

Lite skoj att även vara i laget då jag nästan alltid står vid sidan av det. // Peter


Skåneserien_okt_2018Träningsläger Fulltös-18


Lördagen den 22 september hade U15F sitt första träningsläger. Lägret började med att vi körde Go-kart i Lockarp. Det hade just regnat, vilket gjorde att väglaget blev intressant. Bilarna gick att gasa upp i 90km/h, som tillsammans med väglaget gjorde det till en upplevelse att bara försöka hålla sig på vägen. Lägret forsatte med spänstmätning och fysträning innan vi grillade. Alice som är ny i gruppen visade upp sina kunskaper i att vika servetter på ett imponerade sätt. Efter en sovmorgon så blev det frukost. Sen passade vi på att fira Elsa som fyllde år med tårta. Under söndagen låg fokus på spelutveckling och specialisering samt inlärning av enpassarsystemet. /Peter
Träningsläger_Fullt_ösSOL 2018


Årets beachvolleybollturnering spelades den 19 augusti på Lomma Beach. Dagen var mycket lyckad med rekordmånga (10!) deltagande lag. Det var också väldigt roligt att lag från andra klubbar var med och spelade. Nytt för i år var ett nytt handikappsystem som gjorde poängskillnaden mer rättvis. Mitt på dagen hölls en gemensam lunchpaus då alla deltagare kunde äta sin medhavda mat. Årets vinnare, för andra året i rad, blev Johan och Jacob med lagnamnet ”Mästarna”. Grattis!


SOL_2018Guld i Beachvolleyboll SM 2018!


Tisdagen den 31 juli, åkte tre glada medlemmar ifrån BVBK upp till Tylösand för att delta för första gången i Beachvolleyboll SM. Alva spelade sin första beachvolleyboll turnering den 22 juli, och Ella hade inte tidigare spelat i någon beachturnering. Efter en bilresa upp så kände sig Alva inte helt bra. Hon gick på bajamaja för första gången i sitt liv och fick en mindre chock.


-”De är bajs i alla ” (Alva)

-”Det är bajamajor Alva, de går inte att spola” (Ella)Efter detta så blev det ännu värre, då Alva mådde dåligt och började att spy. Hon flydde in tillsammans med Ella på en bajamaja, för att hon inte ville att andra skulle se när hon mådde dåligt. Om hon tyckte det var jobbigt att gå på toa i en bajamaja, kan man bara tänka sig hur det var att stoppa ner huvudet i en och spy.

 

Alva mådde inte bra och det såg mörkt ut för laget. Jag (Peter) frågade då Maya som är Alvas lillasyster om hon kunde tänka sig att spela. Jag hade redan bestämt mig sen innan att jag inte skulle tjata på Maya utan acceptera hennes svar då det ändå var frågan om SM och tuffa matcher. Maya svarade direkt ja på frågan om hon kunde hoppa in och efter ett samtal med tävlingsledningen som var förstående och accepterade inhopparen var vi klara för match.När det var dags för vår första match så kände sig Alva mycket bättre. Både Alva och Maya värmde upp tillsammans med Ella, då jag inte visste hur det var med Alva. Men det visade sig snabbt att hon var helt okej att spela. Maya behövde inte spela, men hon fanns med i bakgrunden om det skulle behövas under hela matchen. Efter vinst mot Kronan så blev det en match emot Göteborgs beachvolleyklubb. Här märktes skillnaden mellan beach och inomhusspelare, där luriga bollar och pet med öppen hand, gjorde att vi fick kämpa i tre set för att vinna. Efter vinsten stod ännu ett Kronan lag på tur, det var en mindre spännande match där vi var några snäpp starkare i hela matchen. Sista matchen för dagen var mot ännu ett beachlag ifrån Göteborg där vi också fick dagens första förlust. Vi spelade inte på topp och det drog beachspelarena snabbt nytta av.


På kvällen (galna förseningar gjorde att det verkligen var på kvällen) så åkte vi först till Hotellet och tvättade bort den mesta av sanden, innan vi gick och åt en god middag. Efter en natt i ett rum som var mer som en bastu, var det dags att åka ner till stranden igen för att göra upp i slutspelet.Efter första dagen hade vi placerat oss tvåa och skulle möta ettan ifrån en annan grupp. Jag tänkte att det kommer bli tungt, men de visade sig att det var inga problem alls, en enkel vinst mot Sollentuna och vi var redo för kvartsfinal mot EVS. Efter en jämn match där både Alva och Ella fick slita en hel del, så stod vi som segrare 2-0. Helt plötsligt så var vi final… i beachvolleyboll … i SM. Inte trodde jag det, speciellt inte efter den starten vi fick. Finalen skulle spelas på Center Court, vilket betydde att vi skulle spela framför en stor publik, vi skulle bli filmade, vilket var roligt då vänner, föräldrar med flera kunde följa matchen hemifrån på datorn eller tv:n. Vi fick också uppleva en kommentator som tog upp vem som gjorde poäng och hur spelet såg ut, vilken upplevelse. Tjejerna sprang in på plan till publikens jubel och det blev ett riktigt jämnt första set där Sollentuna skaffade sig setboll. Men vi lyckades vända finalen, även om spelet inte var på topp ifrån någon av sidorna så var vi det starkare laget. 2-0, GULD till Alva & Ella och BVBK, i ungdoms SM 2018 (04:or). Stort grattis tjejer och vilka dagar det var uppe i Tylösand. Ett extra stort tack till Maya som ställde upp direkt utan att tveka, det uppskattas!  /Peter


Länk till guldintervjun
Guld i första beachvolleyturneringen!


Det var fyra tjejer ifrån klubben som åkte upp till Helsingborg för att för första gången testa på att spela en beachvolleybollturnering. Elsa & Sofia och Alva & Hilma. Elsa & Sofia hade en tuff start med en förlust men efter det så vann de sina andra matcher, tyvärr så var de så jämt i gruppen att de trots en förlust fick spela i B-slutspel, eftersom de hade tappat lite väl många poäng i en av matcherna. Man kunde märka en vissa nervositet bland tjejerna och spelet bestod främst av baggerslag. Tjejerna placerade sig i mitten, vilket jag är helt övertygad om blir bättre till nästa gång.


Hilma & Alva spelade stabilt och det fanns inget lag som matchade dem i gruppen. När det gällde finalen fick de möta Plankton ifrån EVS som hade förbättrat sitt spel och helt plötsligt blev det match på riktigt, tjejerna tappade här sitt första set för dagen, men i det sista dominerade de helt och hämtade hem guldet. Grattis tjejer och tack för att ni vann choklad till mig med! /PeterBeachvolley spontanträning


Träningstillfället har blivit flyttad till torsdag den 2 augusti!


Andra stipendiet till Hilma Nilsson!


Den 18e juni fick Hilma motta ett stipendium på 5000kr från Rotary Club. Beskrivning av stipendiet löd: Hilma är tränare, lagkapten och inspiratör för klubbens ungdomslag och arrangerar både sommar- och träningsläger. För Hilma är det viktigt att alla syns och får vara med.


Grattis till ännu ett stipedium Hilma!


Utvecklingsläger för tjejerna


Lördagen till söndagen den 19-20 maj hade BVBK ett utvecklingsläger där vi blandade tjejerna ifrån de olika grupperna, för att öka sammanhållningen i klubben. Vi började med spänstmätning i hallen, där i princip alla spelarna höjde sig, kanske för att de var lite press nu även mellan grupperna. Vi körde en tävling med mixade grupper som fick fysiska utmaningar. Tre lag kämpade hårt under kvällen. Efter lite gemensamt spel så blev det grillning.

Nästa dag efter att vi hade ätit frukost så begav vi oss till Sövde där vi genomförde en femkamp. Ännu en gång i grupper som tävlade mot varandra. Det blev bollhav, sammarbetsövningar, hinderbana, jätteslangbella och en flotte som man skulle ta sig över ett mindre mysigt vattendrag med. Vi fortsatte med lite grillat innan vi gav oss av på bumperballs. Vi spelade en fotbollsvariant, bowling och last man standing. I slutet blev det alla mot Peter, då man hade en viss fördel av att väga lite mer. Vi avslutade dagen med ett bad innan vi åkte hem. Vi vill passa på att tacka Swedbank som gett oss pengar för att kunna genomföra projektet som blev mycket lyckat.


Stipendium till Alva Leveen och Ella Larsson också!


Alva Leveen och Ella Larsson i gruppen U17F fick under en kort ceremoni i anslutning till Skånes Volleybollförbund årsmöte mottaga varsitt stipendium på 1500kr vardera. Tjejerna belönades för sina insatser i klubben och för att de alltid strävar efter en positiv anda i klubben. OS - fonden kommer ifrån Oldrich Slavicek, som gjorde ett stort jobb för ungdomsverksamheten i Skåne. Ett stort grattis ifrån klubben och tack för allt fint ni gör, fortsätt med det!


Stipendium till Hilma Nilsson!


Onsdagen den 16/5 åkte stipendiaten Hilma och klubbens ordförande Peter till Idrottsledargalan 2018 i Lund. Kvällen började med lite mingel, efter det letade vi upp vårt bord och fick där underhållning och mat med hög kvalitet. Kvällen var till för att uppmärksamma de fantastiska jobb som tränare gör för föreningslivet i Skåne. Hilma som hade blivit nominerad för sitt fina arbete fick ta emot 10.000 kr av Sparbankstiftelsen. Ett stort grattis till dig Hilma och tack för allt bra du gör för klubben!


U18F turnering i Svedala


Lördagen den 14 april, spelade u18f turnering i Svedala. Efter en jämn match mot Ystad som slutade 1-1, så förlorade vi mot kronan. Kristianstad stod på tur och vi behövde vinna stort för att ta oss till A-slutspel. När matchen var spelad visade det sig att vi kom till A-slutspel med minsta möjliga marginal, 1 poäng. I slutspelet mötte vi ett välspelande Svedala som vi aldrig riktigt kom nära. Matchen om tredjeplatsen mot Lund blev mycket jämn men i tredje sett så blev det en förlust och en fjärdeplats totalt.


Spelet varierade mycket under dagen, vi hade stundvis mycket bra spel med bland annat fina blockar av både Tilda och Maja. Johanna och Linnéa hade en period med starka servar. Alva jobbade på fint med att leverera bra passar även då mottaget inte var perfekt. Hilma gjorde några fina räddningar och tillsammans med Ella slog de hårda bollar. Men visst märktes de att nätet var högre och att vi inte hade samma fina spel som i u16. Men klart mycket bättre än när vi spelade u18 SM kval. Nu sätter vi siktet till u16 mästerskapet och tränar på de som vi var något svaga i. I det hela så var det en bra dag och en härlig kämpaglöd hos tjejerna!


Scandinavian Masters 2018


Fredagen den 2 mars åkte vi med ett lag ifrån U16F till Odense i Danmark,

för att vara med i årets upplaga av Scandinavian Masters.


Fredag var resdag, med fokus på sammanhållning. Vi passade även på att äta en god bit mat på vägen. Efter lite letande hittade vi rätt lokaltåg i Odense och strax efter var vi framme på den skolan som vi skulle bo på.


Efter en god natts sömn blev det frukost och transport via buss till hallen som vi skulle spela i. Linnea som redan under fredagskvällen hade mått dåligt, blev sämre och kunde endast vara med en bit av den första matchen. Linnea kämpade på bra och spelade mycket starkt med tanke på att hon hade 39 graders feber. Men givetvis kunde vi inte ha en sjuk spelare med, så Linnea fick åka hem och vila upp sig. Efter en förlust, så fick vi bita ihop och kämpa mot resterande lagen. BVBK lyckades bra med detta och efter en dag med hårt spel, slutade vi som tvåa i vår grupp, vi hade kvalificerat oss till A-slutspel med endast 5 spelare. Vi beställde pizza på kvällen, något som var svårare än vad man kunde tro i Danmark, men det löste sig till slut.


Söndagen och finalspel. Vår första match blev mot en av de andra gruppernas segrare. Det blev en jämn match, men i andra set så skadade Thea sig så pass illa i armen så att hon inte kunde fortsätta spela. Det var en skada som hon hade haft sen tidigare och som inte riktigt hade läkt. Thea kämpade och spelade på mycket bra med tanke på armen. Även om hon själv ville spela mer så fick hon inte, då jag var rädd för att hon skulle förvärra skadan ännu mer. Vi vann första set men förlorade andra, i det tredje och avgörande var det Alva som bestämde sig och gjorde servar på en nivå jag inte tidigare hade sett henne göra. Det tillsammans med fint spel gav en vinst.


Kvartsfinalen, med tungt motstånd. Trotts tunga anfall ifrån Ella och Hilma och ett lite lätt fantastiskt rörelsearbete av både Maja och Alva så blev det tufft. Men vi kämpade på och det var riktigt nära att vi kom vidare till Finalen. Men motståndarna utnyttjade att vi bara var fyra personer på planen och det blir många luckor som behövde täckas igen. Maja visade både innan och under matchen upp en god moral och taggade igång laget.


Det blev match om bronset, men innan matchen hade börjat var det Majas tur att skada sig. Det visade sig vara en lättare skada i ryggen så hon kunde spela men inte slå. Trotts detta med 3 och en halv spelare. Visade vi upp styrka, det blev Hilmas tur att visa att hon hade kraft i servarna och i andra set blev det jämnt, vi förlorade dock matchen men 0-2. Men efter dagen var det svårt att vara missnöjd. Aldrig har vi dragit på oss så mycket skador, vilket givetvis är tråkigt. Men samtidigt visar vi upp en galen styrka då vi spelar oss igenom en hel turnering utan att ha ett helt lag och ändå är nära att komma i final. Ska bli spännande hur det nu kommer att gå i U16 Mästerskapet i april.Läger för U13F


Lördagen den 17 februari åkte ett litet glatt gäng till Bounce i Malmö.

Vi har börjat kombinera våra läger med en aktivitet utanför volleybollhallen, för att bygga upp gruppens sammanhållning. Vi hoppade, gjorde volter, testade på olika utmaningar. En rolig del var en bana likt den som man har i "Ninja warrior" där man ska hoppa över hinder, klättra på väggar och åka linbana.


Vi åkte till Bjärred där vi hade spänstmätning och träning. På kvällen blev det tacos och senare lite spel. På morgonen körde vi samarbetsövningar efter frukosten. Till lunch blev det grillspett och sen massa roliga övningar. Tjejerna är duktiga och det märks att de börjar ta ett större ansvar. Gruppen är mycket välfungerade men vi hoppas på lite nytillskott då den inte är så stor. Tack för ett fint läger. / Tilda & Peter.


Brons till U16F i gränsfejden!


Lördagen den 10/2 gjorde Skånes, Hallands och Smålands lag upp i Gränsfejden.

Tävlingen var en styrkemätning inför U16 SM.


Vi vann vår grupp med fina siffror mot både GVK och Ljungby. Vi mötte Lund i den första slutspelsmatchen. Det var en härlig match med taggade spelare. Tuffa bolldueller och en hög nivå på spelet. Vi vann båda seten och får möta EVS i semifinalen. Efter ett jämnt första set så tar EVS det med 25-22, vi vänder och vinner andra set med 25-19. I tredje set gör vi en del missar vilket gjorde att vi förlorade setet med 12-15 och därmed matchen. Det blev att ladda om inför bronsmatchen där vi mötte Falkenberg. Vi tog den matchen med 25-19 i båda set och bronset var säkrat.


Vi börjar få ihop ett bra lag, där spelarna hittar sina positioner och varandra. Det som fortfarande behöver förbättras är vår block och anfallsvinkel samt variation av vårt anfallsspel. Alva jobbar fint på passarpositionen och börjar leverera bollar med högre klass. Lagkapten Hilma är som alltid stabil i servarna och har fått en massiv kraft i dessa. Ella står för anfallet då inte Hilma är i framlinjen och slår bollarna med kraft. Maja visar upp god rutin då hon läser av motståndarna och placerar fina blockar. Nykomlingen i laget Johanna visar upp att även hon kan, genom att våga slå på centerbollarna och få ner dem vilket överraskar mottståndet. Linnéa börjar hitta högerkanten fint och slår ner bollarna med kraft när hon får tillfälle. Det som märktes denna dag var att kommunikationen inte var på topp, något som vi också ska jobba med. Tror inte jag har sett så många poäng som vi gav bort, genom att två spelare tittar på varandra och bollen slår ner mellan dem, så som i denna turnering. Men det positiva är ju att detta går att jobba bort, genom att gruppen får mer träningstid med matcher tillsammans. Men jag ser väldigt positivt på laget, det är små saker som ska bli bättre men man får inte glömma allt som är bra, för det är ju faktiskt väldigt mycket som är de. Härligt kämpat tjejer och ett stort grattis till Bronset. Nu lägger vi siktet mot Danmark och vår första internationella medalj! /Peter


Guld till U15F i svart grupp!


Söndagen den 4/2 spelade U15F i svart grupp i Landskrona. De som spelade under dagen var Johanna, Alva, Maja och Ella. Härligt spel ifrån tjejerna gav en fin dag med enkla vinster. Vi förlorade inte ett enda set under hela dagen och vi vet nu att vi har det starkaste U15F laget i Skåne, då vi i princip har fått guld på varje turnering sen sommaren. Både Hilma och Linnéa kom och hejade på laget.


Till nästa gång ska vi ändra om lite, genom att bjuda in spelare ifrån U13F. Vi kommer då ha två lag och förhoppningarna är att de båda lagen blir så pass jämna och starka så de får mötas i finalen, för att göra upp om guld och silver.


Grattis till guldet tjejer! /Peter


Silver till U13F!


Lördagen den 27/1 åkte fem tjejer till Svedala för att tävla i klassen U13F.

Vi började dagen med en förlust emot Malmö, som vi besegrade förra helgen. Vi vann resterande matcher i vårt gruppspel och tog oss vidare till A-slutspel. Första matchen emot ett Svedalalag vann vi. Andra matchen mötte vi ett Ystadlag. Första set var inga problem men i andra fick vi en svacka, dels på grund av slarv i vårt egna spel men också på grund av starka anfall ifrån en spelare i Ystads lag. Vi lyckades ta det tredje setet och det blev final. I finalen mötte vi Malmö igen, tyvärr kom vi inte riktigt igång och även om andra setet var bättre än det första så fick vi nöja oss med silvret denna gång. Det finns en del att jobba med i rörelsen på planen och det är på tok för många bollar som vi lägger över. Det finns lite psykiskt att jobba med också då vi i många matcher enkelt tar första set för att sedan "slappna av" för mycket och förlora de andra. Ett stort grattis till Silvret, men nu jagar vi guld igen. Coacher för dagen var Hilma och Peter.


Träningsläger för U16F


Lördagen den 27/1 var det dags för årets första träningsläger. Lägret började i Bollhuset i Lund, det var bowling där vi delade upp oss i slumpmässiga grupper för att lära känna varandra bättre. Efter spelets slut körde en bil i förväg och hämtade upp pizzor som vi sedan åt i hallen. Kvällen bestod av mycket prat, spel och annat trevligt. Efter frukosten hade vi ett socialt spel innan det var dags att städa förrådet och laga lunchen. Vi använde oss av spänstmätning som mäter ens spänst elektroniskt. Många av spelarna uppskattade att de fick tid att verkligen prova på utrustningen och övningarna på ett längre och djupare plan än det som man hinner med på en normal träning. Det känns som gruppen blev starkare efter helgen. Roligt att se hur utvecklingen går i rätt riktning när det gäller tekniken och taktiken i spelet.


Guldhelg för BVBK


Lördagen den 20/1, spelade vi i en turnering uppe i ett snöigt Hässleholm för U18F, det var en rak grupp, där alla mötte alla. Då vi saknade en center fick Matilda som normalt spelar i U13F chansen att vara med och lira. Vi började med en vinst mot Malmö med 2-0. Vi fortsatte med en match mot Lund, där vi fick imponerande setsiffor i andra set, även denna match slutade 2-0. Svedala stod på tur och erbjöd dagens bästa motstånd, dock så tog vi även denna match med 2-0, sista matchen mot Kristianstad blev även den 2-0. En härlig dag med lite väntan och matcher hela tiden, precis som vi vill att det ska vara.


Lagkapten Hilma gjorde många fina servar och såg även till att Matilda som inte är van vid enpassarsystemet kom till rätt position. Både Ella och Hilma slog ner bollarna med fin vinkel. Vi kommer att lägga fokus på att även våra andra spelare ska slå med samma fina vinkel och kraft. Tjejerna fick rotera och täcka upp då vi saknade en center och inhopparen Matilda inte riktigt har längden för att blocka, men det skötte dem snyggt. Maja är som alltid säker i serven och gjorde några fina centeranfall. Linnéa börjar mer och mer komma in i sin högerposition, det är fortfarande önskvärt att hon blir säkrare samtidigt som passaren ska leverera fler bollar till henne. Linnéa slog även ett gäng riktigt hårda servar. Alva levererade fina passar som hon blandar med luriga överlägg. Matilda skötte sig bra och framförallt i mottaget såg det riktigt fint ut. I framlinjen blev hon lite liten och hade inte helt lätt med roteringen, men gjorden en fantastisk insatts under dagen och visade inte upp någon nervösitet då de alla andra spelare var många år äldre än henne. Matilda gjorde även några fina servess. Visst kan vi göra vissa saker bättre, men i det hela var det en bra dag och ett välspelande lag. Grattis till guldet.


Söndagen den 21/1, var det dags igen. Denna gång var det en turnering för U13F i Helsingborg. Vi var i en grupp tillsammans med Malmö, Kronan och IFK. Vår första match blev mot Helsingborg (IFK), det var en match där vi inte spelare på topp, som tur var gjorde inte IFK det heller, vi vann matchen med 2-0, trotts det. Nästa match blev mot Malmö. Vi spelar bättre denna match, men de gjorde även Malmö, vilket gjorde att det blev en förlust med 2-0. Sista matchen i gruppen var mot Kronan, det var viktigt att vinna denna match för att komma till A-slutspel. Efter en betydligt bättre match ifrån vår sida så blev det 2-0 och vi var i slutspelet.


Knappt hade vi fått i oss lunchen innan den första matchen skulle börja. Nästa match började vi fint, med ett första set, i andra hände det något och vi förlora det stort. Till tredje set blev det att tagga om och vi vann det. Vidare till semifinal och tjejerna började känna att en medalj var mer och mer troligt. Även här var det en jämn match mot Svedala, vi vann matchen och det blev final mot Malmö. Det var samma lag som vi tidigare hade förlorat mot i gruppspelet. Men nu visade tjejerna att vi hade ett betydligt bättre spel än vad vi hade tidigare. Vi spelade starkt i första set, sen ett sämre andra set för att resa oss och ta hem det sista setet.


Det vi ska jobba med är de psykiska då man känner att det är vunnet och släpper iväg setet. Vi är också på tok för snälla i våra anfall och behöver öva på att slå hårdare. Men grundspelet visade Linnea, Sofia, Elsa och Matilda att de verkligen behärskar. Matilda kommer ha svårt att matcha denna helg med två guld. Härligt jobbat tjejer och grattis till guldet.U15F Sammandrag i Hässleholm


Första turneringen på det nya året, vi åkte upp till ett snöigt Hässleholm för att spela i den svåraste gruppen i U15F. Det var en dag med varierat spel, där fint spel blandades med missar på enkla bollar. Vi kom två i vår grupp och kom till A-slutspel, men där spelade vi inte på topp utan kom i en grupp om 4-6 plats. Vi vann båda våra matcher och slutade som fyra. Det som märktes var att laget behöver spela ihop sig mer samt finns det brister i anfallen där vi behöver mer kraft i hela laget. Vi jobbar på och jag är övertygad om att vi kommer stå på pallen till nästa turnering om vi bara får rätt på sakerna ovan. 


Skånemontage Cup U16F


Dagen innan det nya året spelade U16F den traditionella turneringen Skånemontage Cup.

Det fanns sex tjejlag i åldersklassen U16 vilket gjorde att alla lagen fick möta varandra för att kora det starkaste laget. I vår första match gjorde vi en del missar och spelet var inte på topp, men trotts detta så vann vi relativt enkelt. Missarna blev färre och spelet blev bättre under dagen. Då det var för få lag för killarna, så spelade de i tjejernas grupp. De Danska killarna visade sig inte vara någon större match för våra välspelande tjejer och vi vann enkelt med 2-0.


Maja gjorde en fin insatts på serven i en match, hon gjorde 16 servar i rad (!). Vårt vänsteranfall låg på fint och både Ella och Hilma tryckte på bra. Passare Alva spelade smart och förutom fin fina passar så peta hon över många poäng med luriga bollar. Thea har börjat få rätt på sina centeranfall och missarna blir färre vilket är riktigt skoj att se. Linnéa sliter på bra och kastar sig efter många bollar. Det som vi behöver förbättra är mer variation i vårt spel, vi förlitar oss för mycket på vänsteranfallet. Efter dagens slut stod vi som segrare utan att ha förlorat ett enda set, alltså med andra ord, en acceptabel insatts! Det blev guld, segertröja och Ella fick även pris för bästa spelare i U16F!


Nästa Sida