2017

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Senaste - 2017

(Klicka på bilderna för att förstora)Julavslutning 2017


Kul att se så många föräldrar, syskon och spelare som deltog på årets julavslutning. Vi tackar för detta året och önskar er alla en God jul och Gott nytt år!


/BVBK


Andra guldet till U15F!


Söndagen den 12/11 åkte vi till Helsingborgs arena med ett lag i u15F i den svåraste klassen. Vi fick börja dagen med en dömning sen blev de match emot ett Ängelholmlag och ett lag ifrån Helsingborg. Vi vann båda matcherna och de blev A-final, nytt motstånd ifrån Ängelholm som vi vann över. Vi kom i en finalgrupp som bestod av vårt egna lag som skulle möta Ystad och Kronan. Vi vann båda matcherna även om vi slarvade rätt mycket i den sista mot kronan. Vi spela igenom hela turneringen utan att förlora ett enda set. Fast än vi tog guld fanns de mycket som inte var på topp. Vi måste få in vinkeln ännu bättre i spike och rörelsen var något haltande. Men med guld ifrån alla matcher vi spelat under hösten så har vi troligen Skånes bästa u15 lag, härligt jobbat Alva, Maja, Linnéa och Ella // Peter


U13F sammandrag i Svedala


Söndagen den 15 oktober spelade U13f sin första turnering för säsongen. Det var en lite långsam start med att först få vila och sedan döma innan första matchen. Det var en dag då vi inte nådde upp till den nivån vi haft på träningarna. Vi fick två förluster i grundspelet vilket gjorde att vi fick göra upp i B-slutspelet. Första matchen där såg vi till att vinna mot Lund. Matchen efter det, även den mot ett annat lag ifrån Lund var jämn men vi förlorade även denna.

 

Linnea visar att hon har blivit säkrare i sitt mottag, Matilda R, Elsa och Sofia får ofta poäng när de hoppar och anfaller. Matilda P "Mat" gjorde sin första turnering och imponerade med fint grundspel. Det blir till att ladda om till nästa turnering, de vi ska öva upp är rörelse och kommunikation på planen. Då hoppas vi även att vi får se fler överhandsservar. Laget coachades av Hilma & Peter.


Guld till U15F också!


Söndagen den 8 oktober, var det dags för U15F att visa vad de går för. Vi spelade i den tyngsta gruppen för denna ålder. I gruppspelet fick vi möta Helsingborg, Svedala och Ystad. Vi vann samtliga matcher och det blev spel i A-slutspel. Första matchen var riktigt enkel men det blev tuffare matcher mot Ystads båda lag. Första Ystadlaget vi mötte vann vi mot med 2-0 även om det var betydligt jämnare än det varit i matcherna tidigare under dagen. Det andra Ystadlaget hade vi mött tidigare i gruppspelet och efter ett stabilt första set så blev det ett dropp i andra set. Detta är något vi även tidigare har sett och något som vi ska jobba för att motverka. Vi förlorade vårt första set för dagen i finalen. I tredje set var det inget snack, här tog vi relativt lätt hem setet utan att Ystad kom nära. Det blev GULD igen, 2 gånger i rad, vi får jobba för att hålla kvar denna streak även i nästa turnering.


Alva gör en imponerad insats och visar att hon även kan slå trots sin specialisering som passare. Starka servar har vi i hela laget, skoj att se. Ella dunkar ner bollarna på ett härligt sätt. Lagkapten Linnéa skötte sin roll fint och bjöd även på fint spel. Maja såg till att blocka ner motståndet. Härlig insats tjejer, till nästa match ska vi jobba på anfallsvinkeln som kan bli ännu brantare, speciellt på det lite lägre nätet som man har i u15f. Coacher för dagen var Hilma & Peter.U17F första matchen för hösten


Söndagen den förste oktober spelade U17F sin första match för hösten. Vi har ändrat om i vårt rotationssystem. Tjejerna visade styrka i att göra få eller snarare inga misstag i rotationerna. Styrketräningen som vi har lagt in på träningarna visade även resultat i hårdare servar än vad vi tidigare har haft. Framförallt var vi starka som lag, vilket gjorde att vi inte förlorade en enda match under hela turneringen. Till nästa turnering kommer vi att anmäla oss till den svåraste gruppen, så att vi får bättre motstånd. Rörelsen i 6-manna har verkligen förbättrats. Till nästa match ska vi förbättra vårt anfallssystem då vi inte utnyttjar alla anfallsutvägar fullt ut. Grattis ännu en gång till guldet tjejer, de ska vi fixa mer av!
Träningsläger U13F


Helgen den 16-17 september så hade U13F träningsläger. Tjejerna fick öva upp det som de behövde träna på. Efter lägret har tränarna märkt en klar förbättring i spelet, inte minst när det gäller de nyaste spelarna.Träningsläger U16F


Helgen den 23-24 september hade u16F träningsläger. Fokus under lägret blev att försöka öva upp 6-mannavolleyn med tillhörande passarsystem. Under söndagen anslöt flera spelare ifrån U17F gruppen.

Utvecklingsläger U17/U19F


Fredagen den 1 september åkte ett gäng tjejer ifrån U17/U19F iväg på ett projekt för att stärka gemenskapen i gruppen. Tjejerna hade samlat in pengar till projektet. För att öka sammanhållningen åkte vi med minibuss till Malmö. I Malmö åkte vi till Lockarps gokart som sponsrade projektet genom att ge oss ett lägre pris. Man kunde känna en viss nervositet i luften då vi stod och väntade på vår tur. De flesta av volleybolltjejerna körde lugnt i början, men efter första racet så tagga de till, alla förbättrade sina tider, en del till och med halverade sina varvtider. Riktigt roligt att se så stora förbättringar. Efter vi hade kört gokart så körde vi minibussen mot Bjärred samtidigt som vi beställde Pizza till kvällsmat.


Efter maten blev det samarbetsövningar i hallen. Där tjejerna fick lösa problem, både fysiskt och psykiskt. Efter en dusch så blev det spel i form av Citadells. Något svårt och lite trötthet gjorde detta smulan segt.


Efter en natt i hallen så städa vi lite snabbt i förrådet innan vi åkte iväg för att handla frukost i Lund. Vi drog sen vidare upp till Ängelholm för att ge oss på att klättra högt uppe i träden. Upzone sponsrade projektet med att ge oss rabatt på klättringen. Efter en genomgång av säkerheten var det dags att klättra upp. Nina visade sig vara säker i klättringen och nästan sprang fram i vissa delar. Personligen så tyckte jag bäst om den sista banan, inte för svårighetsgraden eller för att den var 15 meter upp, utan för det samarbete som jag såg mellan tjejerna. En härlig peppning när det kändes tungt gjorde att alla klarade banan, även tränaren.Efter klättringen kurrade magen fint och det var hög tid att köpa lite lunch. Kyckling har blivit en favorit som lunchmat och vi åt samtidigt som vi körde ner mot Sandhammaren. Det blev något av en Skåneresa då vi åkte ifrån det nordvästra hörnet till det sydöstra. Innan vi nådde Sandhammaren köpte vi mat för kvällen och frukost till söndagen.


Nere på Sandhammaren njöt vi av kvällssolen och gick ut på stranden för att bygga upp vårt vindskydd/tält som vi senare skulle sova i. Vi grillade grillspett och efter det blev det S´mores (grillade marshmallows med smält choklad på ett kex). Hilma hade med sig popcorn som vi poppade över elden. Vi somnade senare i månens sken och till havets brus.


Efter en välbehövlig sovmorgon blev det en enklare frukost. Ella hade bakat kanelbullar som vi mumsade i oss. Vi satte upp en beachvolleyplan och njöt av årets sista beachvolley lir. Det blev några matcher innan vi packade ihop allt och åkte för att äta lunch. Det blev ännu en kycklingfavorit innan vi åkte hem till hallen för att packa in och diska det material vi hade använt. Vi hade riktigt tur med sensommarvädret med temperaturer över 20 grader och i princip inget regn under hela helgen. Det var en riktigt lyckad helg, det enda negativa var att några av tjejerna blev sjuka och kunde inte vara med hela helgen. Vi hoppas även i framtiden kunna genomföra fler projekt med fokus på sammanhållningen i gruppen, någon som jag är övertygad är mycket bättre nu.BVBK hjälper Lions


Helgen den 26-27/8 hade Lions en loppmarknad i Lomma där pengarna går till välgörande ändamål. BVBK ställde upp med totalt 7 personer som hjälpte till att sälja elprodukter, lotter och glass. Vi fick beröm för hur bra vi skötte oss och vi bjöds direkt in att jobba även på söndagen, något som inte var tänkt ifrån början. Förutom välgörenheten får man även ett litet bidrag för att man har hjälpt till, vilket vi kommer att använda för ett större projekt nästa år.Städa Bjärred strand


Söndagen den 18 juni ställde BVBK upp och städade på stranden i Bjärred. Det var en härlig sommardag som blev finare, när allt skräp kom till rätt plats. Det är via Städa Sverige och Alfa Laval som gjorde det möjligt för klubben att samla in pengar till verksamheten som ska stärka tjejernas sammanhållning.

Härligt jobbat alla som var med!

// Peter


Guld i Mikasa Challenge!


I början av maj åkte tre U15F-lag till Örebro för att spela i Mikasa Challenge (SM).

Vi åkte tåg dit vilket var ett bekvämt sätt att resa och på en av tågen hade vi till och med en egen kupé. När vi kom upp till Örebro hann vi se den sista delen av landskampen mellan Sverige och Ungern innan det blev en sen restaurangmiddag. Även på lördags kvällen åt vi på restaurang vilket tjejerna uppskattade.


Det är kul att se hur väl gruppen fungerar och hur roligt tjejerna har med varandra. Det är inget gnäll eller bråk utan gott humör vilket gör en sådan här helg rolig att åka iväg på. Nu kommer vi att släppa U15-nivån och ta klivet upp till 6-mannavolley för att fortsätta öva in tvåpassarsystemet så det sitter till höstens matcher. 


BVBK Johanna

BVBK Johanna fick en bra första match mot Sollentuna med en enkel vinst. Andra matchen var mot Ängelholm och det blev en otroligt jämn match där lagen i princip tog vartannat poäng. Vi var dock något starkare och vann matchen. Det väntade sen en tuff match mot gruppledarna, Örebro. Vi spelade riktigt bra i första set, även om det inte gick hela vägen, men vi tappade vårt mottag totalt i andra set. Örebro tog hem vinsten med 2-0. Sista gruppspelsmatchen blev 2-1 i set till Veddige då vi var ofokuserade och slarvade mycket. Trots detta hade vi bättre set skillnad än EVS och kom till A-slutspel. 


Söndagens första match var åttondelsfinal mot Westan. Vi spelade bra men motståndet var tufft och de var säkra i sitt spel. Vi hade svårt att hitta rätt luckor och slarvade bort bollar vilket gjorde att Westan vann med 2-1 i set. Tråkigt nog var det med minsta möjliga marginal och tjejerna var såklart besvikna. Kämparglöden försvann men resterande matcher vann de ändå och slutade därmed som 9:a i turneringen, vilket inte är fy skam!


Under helgen hade Linnéa ett otroligt bra mottag och tog för sig bra på plan. Maja L jobbade bra i framlinjen och fick bättre kontroll på sina anfall som satt fint. Maja K gjorde många servar som motståndarna hade svårt att ta samt gjorde fina passningar. Alva N placerade liksom Maja K sina servar på bra ställen och fick till flera hårda anfall. Ella var lagets anfallsmaskin som efter Linnéas och Maja K:s passar dunkade ner bollarna. Laget som helhet har fungerat bra men vi behöver öva på att hålla kämparglöden och glädjen uppe när det inte går så bra för oss, vilket tjejerna ibland tappade och som i sin tur drabbade spelet och resultatet. Annars var det fint samspel mellan spelarna och överlag bra kommunikation.

BVBK Peter

Vår första match var emot Westan Sprite, tog vi hem med 2-0 efter ett bra spel och god laganda. Lång väntan till nästa match gjorde att vi hade god tid att köpa lunch till våra lag och det fina vädret var behagligt att gå och handla i. Nästa match var mot Vallentuna Safir. Matchen började okej för vår del men efter några missar gick moralen ner och "Safir" vann i båda set. Då det var fler lag som låg placerade på samma plats i gruppen och för chans till A-slutspel gällde det att säkra så många poäng som möjligt för att set- och poängkvot skulle bli bra. Tjejerna fick blodad tand och såg till att Vännäs i nästa match endast fick tre poäng i första set, och även andra set van vi enkelt. Sista matchen för dagen var mot Gislaved där båda seten slutade med vinst 25-13 till oss. Efter en lång väntan på vilka lag som hade placerat sig i A- respektive B-slutspel fick vi reda på att vi kom på en andra plats i gruppen och därmed A-slutspel.


Lagkapten Hilma kom med en ny taktik om att vara överglada och peppa varandra ännu mer även i motgång. Vi började redan på lördagen med detta, men inte alls så mycket som vi gjorde i slutspelet på söndagen. Första matchen var emot Eneryda Sol där vi vann matchen relativt enkelt med 25-17 och 25-18. Vår andra match var emot Örebro vilket vi visste skulle bli en jobbig match eftersom de hade vunnit alla sina tidigare matcher. De visade upp svåra anfall och bra mottag. Den nya taktiken höll vi ännu mer i denna match och kanske var det detta som gjorde att vi tog hem första set ganska enkelt. I andra set kom Örebro igång igen då vi hade några dippar som vi inte kunde lösa. Det blev ett tredje set och efter en timeout av oss vid ställningen 7-4 till Örebro vände det, vi tog övertag i både psyke, spel och poängen rullade in. Vi vann tredje set med 15-11. Nästa match var kvartsfinal mot Vallentuna Smaragd vilket var ett starkt lag, men med vår nya taktik och med glädjen som fanns efter att ha vunnit över Örebro så körde vi på och vann matchen med 2-0. Det blev en final mot Westan "Cola" där det var bra spel och båda set vann vi med 25-20. Matchen avslutades med en härlig spike från Hilma som dundrade in i väggen efter att ha studsat på motståndarna sida. Medaljerna hämtade vi i en annan hall och där blev det en snabb prisutdelning med musik och bilder innan det var dags att skynda till tåget.


När det gäller spelarna så visade alla fyra fram olika styrkor: Hannah med fin serve och hade gott mottag i baklinjen, Thea visade prov på bra anfall och tog emot hårda bollar, Alva som normalt spelar passare visade upp överraskande fint anfallsspel då bollen låg nära nätet, Hilma var lagets motor som slog på allt och visade ännu en gång prov på nära perfekt mottag.

BVBK Tilda

Laget fick en bra start i gruppspelet genom en vinst mot Täby. Nästa match mot Norsjö var relativt jämn med bara några poängs skillnad, men som tyvärr slutade med förlust. Efter en lång paus på över fyra timmar märktes det att tjejerna var lite trötta men de kämpade fint ändå även om vi aldrig riktigt lyckades komma in i matchen. Det blev många slarvfel och Falkenberg hade övertag. Efter gruppspelets matcher slutade vi som trea i gruppen och gick vidare till B-slutspel.

 

I den första slutspelsmatchen mötte vi Sollentuna. Det började med ett övertag men som vi sedan tappade och förlorade matchen. Vi mötte sedan Gislaved 2 och vi förlorade tråkigt nog efter en jämn match där vi kämpade riktigt hårt. I sista matchen mötte vi Gislaved 3. Det första setet var väldigt jämnt men vi förlorade med två poäng. I andra set kämpade tjejerna riktigt fint och vann med 25-20. Det märktes i tredje set att tjejerna verkligen ville vinna och de spelade riktigt bra. Vi vann setet med 15-4 vilket var superbra jobbat. Efter det blev det en rolig segerdans som även uppskattades av det andra laget.


Laget gjorde en jättebra insats och spelarna utvecklades mycket under helgen. De uppmuntrade varandra inom laget samt hejade på sina kompisar i de andra BVBK-lagen. Spelet var också bra. Ida fick till bra överhandsservar och spikear. Emma gjorde flera räddningar och bra blockar. Både Jill och Maja gjorde många luriga servar och fina passar som ledde till bra avslut. Alexandra gjorde fina överlägg och jobbade på bra i mottaget.DM för U23P


Det var i april månads sista lördag som det var dags för senior DM, naturligtvis deltog BVBK. Denna gång var det U23 som spelade. För motståndet i vår grupp stod två olika lag från Lund, som spelade på hemmaplan då turneringen hölls i Lund, samt ett lag från EVS.


Gruppspelet inleddes med en match mot EVS som stundtals var jämn men som ändå slutade med 2-0 i set till EVS. Vidare spelar BVBK mot Lund B då BVBK fick en spelare skadad i första set. Dessvärre slutade även denna match i förlust. Med ny formation och en spelare mindre än motståndarna på planen blev det inte lättare. Dessvärre slutade det i en ny förlust i den sista gruppspelsmatchen, dock blev det en jämn match.


I slutspelet stod Åstorp för motståndet, som hade spelat i grupp B vilket är varför BVBK inte mött dem i gruppspelet. Efter en solid insats i första set följdes det upp av en sämre i 2a set vilket innebar att det blev ett 3e och avgörande set, i vilket BVBK lyckligtvis ryckte upp sig och vann!

Sammanfattningsvis var det en rolig dag fylld med volleyboll, dessvärre hade BVBK oturen att få en spelare skadad vilket försämrade lagets chanser.DM för U15F


Lördagen 22 april var det DM i Svedala för U15-tjejerna. Vi hade med oss tre lag från klubben.


BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där vi blev etta efter att ha mött lag från Ängelholm, Malmö och Lund. Matchen mot EVS var jämn och det slutade 1-1 i set. Vi vann mot Malmö och Lund där tjejerna fick ordentligt med serveträning och även chans att utmana sig själva i sitt spel. Kvartsfinalen var mot ett annat lag från EVS och första set tappade vi mottaget och släppte in för mycket. Tjejerna gjorde dock en stor upphämtning men som inte räckte till setvinst. I andra setet visade tjejerna dock hur bra de kan spela. Vi tryckte på i anfallen och fick kontroll på mottaget vilket gav oss en vinst som efter ett tredje set blev till en vinst i hela matchen. Semifinalen var mot ett Malmö-lag som hade en väldigt duktig anfallare. Tjejerna hade svårt att möta hennes kraft men spelade ändå mycket bra och taktfullt. Vi utnyttjade luckor hos motståndarna, gav tillbaka i anfallen och försökte få Malmö att så lite som möjligt kunna utnyttja sin starka spelare. Tyvärr räckte det inte hela vägen och det blev en förlust. Nästa match var om tredjeplatsen och vi mötte ett duktigt lag från Ystad. Det blev bra spel men Ystad hade hela tiden lite övertag som vi inte lyckades vända.


Även om det var trist att stå utanför medaljplatserna kan tjejerna hålla med om att de hade gjort bra ifrån sig men också vet vad som behöver jobbas med, dvs. kommunikation och att våga spela svårt. Vad tjejerna gjorde allra bäst ifrån sig som lag var rörelsen, säkerheten och att inte ge upp i stora underlägen.BVBK Peter hade turen att komma i en grupp med tungt motstånd så vi fick kämpa hårt. Vi vann vårt första set men förlorade det andra, dock så vann vi i set skillnad ifrån matchen. I matchen mot Lund så tog vi den relativt enkelt. I matchen mot Malmö tog det stopp, vi missade en massa bollar och när moralen gick ner följde spelet med. Det blev poängräkning som gjorde att vi missade A-slutspelet med 5 poäng. Det blev istället B-slutspel där vi mötte ett Malmölag som inte bjöd på något större motstånd, efter vinsten blev det spel emot BVBK Joachim, som drog ut i tre set, i det sista setet var vi något starkare så vi tog hem matchen.


Det finns en del som måste förbättras i laget. Servemissarna var på tok för många, här förlorar vi många poäng. Rörelsen för en del av spelarna behöver förbättras samt att man tar bollen med båda händerna. Vi laddar om och sätter fokus på det som vi ska stärka i laget.I gruppspelet fick BVBK Joachim möta lag från Engelholm, Helsingborg och Lund. Första matchen mot Engelholm var hyfsad jämn. Men i slutet av båda set tappade vi för många bollar vilket resulterade i förlust. Nästa match mot Lund blev betydligt tuffare. Vi hade svårt att försvara oss mot deras anfall och vi kunde inte riktigt få in några själva. Mot Helsingborg gick det bättre men i slutet tog dem alldeles för många poäng. Det blev B-slutspel för oss.


Efter att ha fyllt på med energi i lunchpausen var det dags att möta ett annat Engelholmlag. Tjejerna spelade mycket bättre nu. Våra mottag fungerade mycket bättre, vi fick till fler och bättre spikes. Retligt nog vann EVS med bara två poäng i första set och tre poäng i det sista. I dagens sista match fick vi möta vårt systerlag BVBK Peter. Roligt nog så blev detta dagens bästa och mest spännande match. Första set förlorade vi alldeles för enkelt, men i andra set gjorde tjejerna en grym vändning. När vi tog vår sista time-out var ställningen 20-24. Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas återhämta oss. Men efter en positiv peptalk mellan alla i laget lyckades vi vända på steken och vinna setet med 27-25. Tredje set började bra men vi kunde inte riktigt bevara spelet som vi hade i förra setet. Poängställningen slutade tyvärr med 10-15.


Trots många förluster under dagen så var tjejerna positiva och behöll kämparglöden genom hela turneringen. Men för att kunna vinna fler matcher nästa gång måste vi prata mer på planen. Vi måste framförallt våga anfalla mer och spika. Annars kommer det att bli väldigt svårt att ta poäng på denna nivå.Sammandrag i Svedala för U13F


Söndagen den 11 april spelade U13F turnering i Svedala. BVBK hade två lag med i turneringen. Vårt ena lag fick en trög start i en svår grupp där vi förlorade de två första matcherna. Den tredje matchen vände det och det blev vinst. Tjejerna förlorade inte en enda match efter detta och kunde efter några matcher till, ställa sig som vinnare i B-slutspelet. Vårt andra lag vann sin grupp utan att förlora ett enda set. Det blev kvartsfinal som de också vann, i semifinalen blev det dock en förlust emot ett mycket välspelande Helsingborg. Så det blev spel om tredjeplats emot hemmalaget Svedala. En riktigt jämn match blev det, som drog ut i tredje set där vi kunde ställa oss som segrare efter ett par sluga bollar ifrån BVBK.


Tjejerna visade prov på att de har utvecklats, det som ska jobbas mer på nu är anfall då det är på tok för många överlägg. Lagen coachades av Tilda, Hilma och Peter.


DM U18F


Lördagen den 10 april, åkte vi upp till Hässleholm för att spela DM för U18F. Alva var sjuk så vi ställde upp med 5 spelare. Det blev tufft redan ifrån start. Vi hade stora problem med vårat mottag både på serve och vid anfall. Det var en tung dag, där många spelare underpresterade. Men i matchen mot Svedala höll vi på att vinna andra set. Helt plötsligt hade vi flyt i vårt egna spel, där både mottag och anfall fungerade. Svedala blev senare vinnarna över hela turneringen så visst finns det potential i vårt lag. Efter det vann vi relativt enkelt emot Hässleholm så det blev B-slutspel för oss. Även i B-slutspelet var det inte på topp, vi lyckades dock vinna vår sista match. Nu blir det hem och öva på det som inte var helt perfekt ännu.


U16 Mästerskapet 2017


Fredagen den 31 mars tog vi oss upp med tåg till Falköping. När vi kom fram så hade vi avbokat maten då denna inte brukar vara någon höjdare. Så vi gick in och handlade frukost innan vi gick vidare till hallen. Vi fick bo på en förskola, som låg vid sidan av skolbyggnaden. Detta var först lite blandande känslor, men så fort vi kom in efter lite nyckelproblem så blev det mer positivt. Egen dusch och flera toaletter, spis, kyl med mera. Det blev mer som att bo i ett eget hus än i en skolsal.

 

Även om det fanns saker som vi kunde förbättra med vårt spel så vann vi lätt de första matcherna och det blev en lång vila inför matchen mot gruppens ledande lag Eneryda. Under tiden vi väntade, passade vi på att fixa egen lunch samt spela Coup. Det visade sig att Maja var riktigt vass på detta strategispel. När det väl blev dags för match så fick vi inte rätt på vårt spel, vi förlorade och blev tvåa i gruppen. Vi hade kvalificerat oss till A-slutspel mot 3:an i den andra gruppen. Tjejerna var taggade och de visade sig bli en enkel match emot Lindesberg och det var nu dags att duscha och laga tacos.Söndag och slutspel, vi började med bra spel emot Habo WK 87. Men i andra set vaknade Habo och tog hem det, vi fick ställa om och tagga för tredje set. Tredje setet var de inte snack, vi jobbade hårdare och såg till att ta poäng på egen serve. Vi vann och det blev final mot Eneryda som vi tidigare hade mött.


Finalen började dåligt och blev sämre, vårt spel var inte på topp och Eneryda kunde ställa sig som segrare. Men ett silver blev det, vilket såklart är acceptabelt.Matcherna var över och vi tog oss hemåt, men först en sväng in till O'learys där vi åt gott. Tågresan hem efter detta. När det gäller prestationerna så hade Hannah mycket fina servar och vissa fina passningar, Linnéa fick hoppa runt på positionerna för att stärka upp, vilket såklart inte alltid blir helt självklart, men Linnéa visar styrka i att memorera alla de olika positionerna. Thea jobbade hårt i blocken och fick med sig några fina poäng ifrån det. Maja K hade även hon några bra blockar och anfall. Ella visade att hon ville vara på vänsterkanten och gjorde många anfall och goda servar. Alva hade härliga passningar tills hon skadade tummen och fick gå över till baggerpassningar. Alvas rörelse är också imponerande. Lagkapten Hilma var lagets motor och den spelaren som var överallt. Hon gjorde fina servar, jobbade fint i mottaget och spika in flera poäng. Det var en härlig helg med massa skoj, nu taggar vi inför nästa tävling!
Långträning U15F


Söndagen 26 mars hade U15F långträning som sträckte sig från lunch fram till kvällen. Tjejerna hade innan fått önska vad de ville lägga fokus på under dagen samt ge förslag på vilka övningar de ville göra. Majoriteten ville öva mer på mottag, anfall och kommunikation vilket vi också gjorde med både nya och gamla övningar.

Utöver detta hade vi spänstmätning och gjorde andra spel- och teknikövningar samt avslutade genom att spela match i de påtänkta lagen till Mikasa Challenge (SM).


Under dagen hade tjejerna fått i uppdrag att studera varandras spel och teknik noggrannare för att slutligen ge varandra anonym feedback, både på vad som är bra och vad som kan förbättras.


Vi hann med mycket under denna långträning och förhoppningsvis tyckte tjejerna att det var en rolig och givande dag.


Läger med U13F


Helgen den 11-12 mars hade U13F läger i Rutsborgshallen. Tjejerna lärde sig som vanligt en massa, men fokus var anfall och teknik för att komma rätt till bollen. Tjejerna blev under helgen betydligt bättre på detta, något som kommer att visa sig till nästa match.


// Tilda, Hilma och Peter


Scandinavian Masters 2017


U18F åkte till Danmark för att delta i den internationella volleybollturneringen Scandinavian Masters.

Givetvis lyckades vi pricka in samma dag som tågtrafiken skulle strula. Det blev ersättningsbuss ifrån Lund till Malmö, sen lokalbuss till Hyllie. Ifrån bussen hade vi 3 minuter tills tåget skulle gå, det blev ett högt tempo som gjorde att vi hann med tåget till Köpenhamn. Vi hade inte samma tur med nästa tåg, utan missade det med en minut. Efter tågstrul och lite nya biljetter så var vi framme i Odense, cirka 3 timmar senare än vad som var beräknat.


Vi fick vårt rum som var "rent och snyggt", efter en natts sömn så var det dags för första matchen mot Amager. Första set gick lysande och vi vann med övertygande siffror, tyvärr så slappna vi av i andra set och i det tredje blev det också en förlust. Vi pratade igenom vad som gick fel och taggade till för nästa match, denna var mot Glostrup. Även den andra matchen spelades till tre set match, som vi vann. Sista matchen i gruppspelet var mot Fortuna som bestod av både killar och tjejer (detta berodde på att tjejerna hade blivit sjuka och killarna hoppade in). Här kunde vi nyttja taktik då laget var dåligt samspelta, men det blev ändå en tre sets match, som vi vann. Vi blev tvåa i gruppen och gick till B-slutspel. Man kunde gå till A,B,C,D - slutspel, där vinnarna i A och B gjorde upp om medaljerna.


Första matchen i slutspelet blev tung, ett mycket välspelande Lyngby-Gladsaxe som vi inte kunde sätta stopp för, starka servar, bra mottag och god rörelse gjorde att detta lag vann hela turneringen. Det var slut för dagen. Efter duschen drog vi till vårt rum och sedan ut för att äta middag på en pizzeria.


Söndagen började med att vi fick möta vår grupps vinnare igen, Amager. Denna gång var vi revanschsugna och tog hem matchen med fina siffror i tredje set. Det hade blivit dags för sista matchen som blev mot arrangören DHV. Vi hade ett långt uppehåll med flera domaruppdrag och lång vila innan denna match, tjejerna kom inte igång och det blev förlust. Vi slutade på en 6:e plats av 18 lag, vilket man får säga är helt godkänt då det var tjejernas första internationella tävling.


På hemfärden passade vi på att lyxa till det lite och äta på Jensens Böfhus, för att sedan ta tåget hem till Sverige igen. Det blev en lyckad helg där vi fick lära oss en massa nya ting, samtidigt som vi satte BVBK på den internationella kartan.


Bra jobbat tjejer! // Peter


Gränsfejd U15F silver!


Ängelholms årliga Gränsfejd gick otroligt bra för vårt U15F-lag. Tjejerna ställde upp i Level-6 Grön där fjorton lag från Skåne, Småland och Halland var med.


I gruppspelet vann vi våra matcher mot EVS och Värnamo, och blev slutligen gruppetta. I A-slutspel höjdes nivån på motståndet men även vi förbättrade vårt spel överlag och vann både kvart- och semifinalen. I kvartfinalens andra set mot ett EVS-lag tappade vi dock vårt mottag och spel totalt och låg under med nästan tio poäng. Tjejerna imponerade sedan med sin inställning om att inte ge upp och lyckades hämta ikapp EVS stora ledning. Semifinalmatchen mot Vindarp bjöd på riktigt bra spel och båda lagen kämpade som djur för att ta poäng. Efter tre jämna set var finalplatsen slutligen vår! Finalen var mot Kristianstad och även här var det bra spel. Det var en oerhört jämn match men som vi förlorade med minsta möjliga marginal, nämligen med setbollar i tredje set. Tjejerna var självklart besvikna men ska vara stolta över sitt silver!   


Under dagen visade tjejerna upp mycket bättre nivå än vår senaste match och framförallt Jill tog ett stort steg i rätt riktning och vågade ta för sig mer på plan. Ida dominerade i anfallen och servarna med sin kraft. Thea och Alva jobbade fint efter bollarna och hade ett fint allround-spel. Emma jobbade bra i mottaget och under dagen fick hon bättre kontroll på sina passar vilket möjliggjorde ännu fler anfall från vår sida.


Grattis till silvret tjejer! Nu börjar vi satsningen inför Mikasa Challenge med långträning och DM där vi ska öva ihop lagen. Tagga, tagga, tagga!   


Sammandrag U15F i Hässleholm


I februari hade U15F ett sammandrag på Level 5-nivå. Några av tjejerna hade inte spelat match på länge men nervositeten som tog över i början av dagen släppte allt eftersom. I gruppspelet vann vi matchen mot Hylte/Halmstad men förlorade med några få poäng mot både Hässleholm och Ängelholm. Tjejerna var väl medvetna om att det till stor del berodde på kommunikationsmissar och blev bättre på detta i matcherna som kom därefter, vilka de även vann.

Fortsätt spela och prata som ni gjorde mot slutet av dagen så kommer matcherna framöver att leda till bra placeringar!


Första sammandraget för U16F


U16F spelade sin första turnering som ett lag, i Landskrona. Tyvärr blev Linnea sjuk så vi fick spela med bara 5 spelare under dagen. Dagens höjdpunkt var en härligt jämn match som vi förlorade i tredje set mot Kronan svart. Vi spelade första set med mycket hög nivå, där vi tar med oss det goda och tar lärdom av de som inte fungerade. Tyvärr resulterade förlusten ett missat A-slutspel och till slut en 8:e plats. Alexandra spelade sin första match och lärde sig en massa under dagen. Nu taggar vi inför nästa stora match med internationellt motstånd.


Sammandrag U13F i Lund


Söndagen den 5/2 åkte fyra tjejer för att lira volleyboll i Lund. Det var första matchen för Saga, vilket hon klarade utmärkt. Efter lite nervositet ifrån en början så blev det stundvis riktigt bra spel. Från att förlora första set med 23 - 25 så förlorar vi andra med 13-25. Tjejerna kämpade på väl och lärde sig en massa under dagen.

Till nästa turnering ska vi jobba med kommunikation på planen samt rörelse då vi ibland blev något

stillastående. Nu taggar vi inför nästa match, förhoppningsvis med två starka lag.Sammandrag U15F i Ystad


Den 28 januari var U15 och spelade match i Ystad. Det var en tuff dag med svåra motståndare samtidigt som vi ofta spelade slarvigt och inte hade speciellt bra kommunikation. I slutet tände vi dock till och lyckades vinna.

Såklart gjorde tjejerna även bra saker! Alva L fick bra kraft i sina servar och servade ut motståndarna ett antal gånger. Alva N jobbade bra i mottaget och passade upp fint till Ella som var lagets dominerande anfallare. Ida jobbade bra efter bollarna och fick även till några anfall med kraft.


Betala med Swish!


Nu går det bra att använda Swish för att betala medlemsavgift, lägeravgift, matchkäder m.m. Vårt nummer är 123 091 28 65. Men glöm inte att fylla i namn, grupp och anledning till betalning i meddelandefältet. Info om avgifter hittar ni under Spela i BVBK


/Kassören


Sverigeserien U21P


Söndagen den 22a januri var BVBKs U21P i Lund för att tävla i Sverigeserien! Denna gång hölls det i Idrottshallen i Lund. Förutom BVBK var det även 7 andra lag, samtliga från Lund.


Dagen inleddes med match mot LVK Teknik som resulterade i vinst med 3-0 i set. De första 2 vann BVBK med en relativt bekväm marginal, dock spelade motståndet bättre i 3e set men tillslut kunde laget från Bjärred vinna det sista settet. Efter en kortare paus var det dags för en ny match, denna gång mot LVK Herrar B. I jämförelse mot förra matchen var motståndet bättre vilket ledde till förlust i första set. Men i andra set spelade BVBK bättre och tog det till förlängning. Dock slutade även detta set i förlust, 25-27.

 

Efter att ha spelat 2 matcher i rad var det dags att aggera domare. Efter att ha varit rättskipare i 2 matcher var det dags för dagens sista match där LVK Match stog för motståndet. Det inleddes dessvärre med en förlust i första set. Men skam den som ger sig! I det andra settet spelade BVBK upp sig och vann settet, och när man väl var inne på det vinnande spåret gick det vägen i det 3e settet vilket innebar ytterliggare en vinst!


Sammanfattningsvis bjöd dagen på 2 vinster av tre möjliga och en dag med trevligt spel. BVBK ser fram emot fler chanser att spela mot LVK i framtiden.


Träningsläger "Vinter" U15F


I helgen hade U15F träningsläger och det var ett intensivt dygn med mycket träning. Vi hade spänstmätning, teknikträning och spelövningar som vi blandade med mycket match. Vi övade även på 6-manna för att få rätt på rotationer mm. innan vi går över helt till detta under nästa termin. Under söndagen pratade vi en del om träningsupplägg och kommande träningsläger. Flera av tjejerna vill att vi tar in mer fys på träningarna och att göra någon aktivitet utöver volleyboll på nästa läger.

Hoppas alla var nöjda med årets första läger!


Svedala Montage Cup U15P


Den 5 januari ställde U15P upp med ett lag i Svedala Montage Cup. Det var inte så många lag som hade anmält sig i level 5, det blev bara två lag som vi fick möta under dagen. Då vi också var det ända pojklaget så fick bara möta tjejlag.


Första matchen blev mot EVS. Det började bra och pojkarna hade bra kontroll genom hela matchen. Det slutade med en säker 2-0 vinst. I nästa match möte vi Svedala. Det blev liknande spel som i förra matchen, men i sista sett var Svedala nära på att komma ikapp. Fast vi vände tillbaka och vann denna match också med 2-0. Efter en lång lunchpaus var det dags att möta EVS och Svedala en gång till. Motståndet var lite tuffare denna gång och vi spelade alldeles för slarvigt jämfört med vad vi gjort tidigare. Båda matcherna drog ut till tresetare där alla sett var mycket jämna. Men till slut lyckades vi vinna båda matcherna. Guldet var säkrat!


Sammanfattat spelade pojkarna bra under dagen, många fina servar och anfall. Men det blev lite för mycket slarv i de två sista matcherna, dålig kommunikation på plan och mottagsmissar. Men det ska vi se till att öva upp till nästa turnering!


Skåne Montage Cup U15F


I årets Skåne Montage Cup för U15 ställde vi upp i Level-6. Det blev oturligt nog en lång dag med några arrangörsproblem men tjejerna höll humöret uppe så gott det gick.

     

Efter några timmars väntan och ett hallbyte fick vi äntligen spela vår första match. Vi mötte ett lag från EVS och spelade bra. Det var en jämn match men som EVS slutligen vann. Vi mötte sedan Ystad vilket vi från början visste skulle bli svårt. I första set tappade vi spelet helt och Ystad placerade in bollar på oss som vi inte gjorde något vettigt av. Andra set var betydligt bättre och tjejerna skärpte till sig och kom igång i spelet, om än för sent för att lyckas vinna. I B-slutspel fick vi återigen byta hall och vänta ett par timmar. Laget var trött men vi taggade till oss så gott det gick. I de följande matcherna, mot Malmö och Svedala, var det oerhört jämnt och flera fina bollar. Vi kom till fler anfall och började placera bollarna på svårare ställen.

     

Hela laget behöver ta med sig att prata mer, samt att inte lägga över enkla bollar till motståndarna. Annars hade Maja J ett otroligt bra mottagsspel under dagen, Maja L hade fina passar och började hoppa mer i anfallen i slutet, Alva N hade ett fint allroundspel och som vanligt välplacerade servar och Hannah hade bra kraft i sina slag vilket gav flera poäng.   Svedala Montage Cup U17F


Torsdagen den 5 januari, ställde BVBK upp med ett lag i U18F. Laget bestod främst av yngre spelare ifrån U15F förstärka med några spelare ifrån U17F. Dagen började med en slarvig match mot ett smålandslag där vi inte fick igång vårt spel. Till nästa match var nervositeten borta trots att motståndet var Skånelaget. Tjejerna spelade på en betydligt högre nivå och i andra set lyckades vi sätta press på dem efter två starka serveess som Tilda ordnade. Matchen förlorades dock med 0-2. Vi mötte efter detta ett lag ifrån Svedala där vi hade kontroll på matchen ifrån början till slut. Det blev b-slutspel för oss, där vi vann samtliga matcher vilket gav oss en femteplats. Ett av Svedalas lag saknade en spelare, så Tilda fick rycka in och spela en match med dem då vi dömde matchen.


Maja K och Nina fick mer rutin i centerspelet, då båda är relativt nya på denna position. Dagen gav bra övning som resulterade i bättre spel under de sista matcherna. Alva visade ännu en gång att hon är på rätt position, utvecklingen här går spikrakt uppåt. Tilda var helt dominerade på centerpositionen, med härlig vinkel åker bollarna i golvet med kraft. Ella hade en del fina servar och hade fin förflyttningsteknik. Linnéa fick hoppa in som passare, inte helt enkelt och visst finns det förbättringsutrymme i passningarna, men samtidigt så är hon inte passare. Ett stort plus till Linnéa som tog denna roll på sig och utmanade sig själv. Hilma hade fin kraft i servarna, ett som alltid lika säkert grundspel och fina anfall.


Det som ska utvecklas under våren är spelsystem, mottag och att komma högre i hoppen, tagga tjejer, för detta är bara början på något som kommer att bli fantastiskt bra!  // Peter


Nästa Sida