2016

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Senaste - 2016

(Klicka på bilderna för att förstora)XPS Volley


Den 12:e december gick BVBKs tränare en utbildning i XPS Volley. XPS Volley är en digital övnings- och kunskapsbank för tränare. Detta verktyg ska hjälpa oss att hitta nya övningar och att få mer variation på träningarna.Sammandrag för U15F i Level 6


I mitten av december var U15F i Malmö för att spela en turnering i Level 6.


BVBK Johanna hade ett något ostadigt gruppspel där de mötte EVS, Malmö och Svedala. Matchen mot EVS var jämn och blev oavgjord. Vi spelade bra men EVS spelade lika bra dem med. Mot Malmö fick vi en klar vinst och utnyttjade deras svaga mottag genom att lägga placerade bollar och trycka på i anfallen. I båda set mot Svedala hade vi ett övertag till en början men som vi sedan tappade. Onödigt slarv och kommunikationsmissar gjorde att Svedala vann matchen. Med tre vunna set blev vi grupptvåa och mötte Lund i semifinalen. Trots att vi spelade bra och kämpade ledde Lund hela tiden med några poäng, och till sist knep de finalplatsen. I matchen om tredjeplatsen mötte vi Svedala igen och denna gång var vi bestämda att vinna över dem och ta brons. Första set gick bra och vi vann stort. I andra och tredje set var det åter mycket slarv och kämparglöden försvann. Tråkigt nog hamnade vi därmed utanför medaljplatserna. Till nästa turnering ska vi tänka på att prata mer med varandra och få igång ordentliga hopp vid anfall, men även komma ihåg hur bra spelet blir när vi tar det lugnt och spelar vårt spel.


BVBK Peter började dagen med en match mot Malmö i något som kändes som serveträning, dvs. en enkel vinst utan något direkt spel. Vi mötte sedan Lund och den förlorade vi med samma resultat, 24-26 i båda seten. Sista matchen i gruppspelet var mot EVS där vi spelade oavgjort. Med tre set tog vi oss till semifinal där vi spelade mot Svedala. Vi vann och var i final. Åter en gång mötte vi Lund och det blev tre jämna set. Vi förlorade matchen på matchbollar och trots besvikelse kunde vi sen ändå känna oss nöjda med en silvermedalj. Under dagen visade Ella styrka i servarna, Thea gick på anfall som gav flera poäng, Alva N hade ett fint försvarsspel och Hanna gjorde många fina passar. Det vi ska öva på till nästa gång är anfallen, framförallt att hoppa och få kraft i slagen vilket med säkerhet hade gett oss guld.   


Bra kämpat under matcherna tjejer! Nu tar vi ett kort juluppehåll till början av januari då vi ställer upp i Skåne Montage Cup.


Brons för U15P i Örkelljunga!


Den andra advent åkte tre ivriga pojkar från U15P, samt tränare upp till Örkelljunga för att spela terminens först sammandrag.


I gruppspelet fick vi möta Örkelljunga och Engelholm. Den första matchen mot Örkelljunga blev en spännande tresetare där vi tog första sett. Men i andra sett skärpte motståndarna till sig och vi gjorde förr många spelmissar. Tyvärr förlorade vi även tredje sett, men det var mycket jämnt. Matchen mot Engelholm blev tuff redan från starten. De gjorde många bra anfall och utnyttjade vårt spelar underläge väldigt effektivt. Slutade med vinst till Engelholm.


Efter lunchpausen var det dags för kvartsfinal. Örkelljungas andra lag stod för motståndet. Nu spelade vi ännu bättre än i gruppspelet. Vi rörde oss mycket mer på plan och fick till fler och bättre anfall. Det blev en säker vinst med 2-1 i sett till oss.


I semifinalen blev det revanschmatch mot EVS. EVS satte hårt tryck från start och vi hade problem med att få igång spelet. Men i andra sett skärpte vi till oss och det blev ett mycket jämnt sett. Men tyvärr så förlorade vi andrasett med ynka 2 poäng. Sista matchen för dagen blev om bronsmedaljen. Det blev en revanschmatch igen fast mot Örkelljunga denna gång. Precis som första gången vi möte dem blev det en jämn match direkt från starten. Men vi hade ett litet övertag igenom hela matchen och lyckades ta bronset med två vunna sett!


Pojkarna kämpade på bra genom hela dagen och visade upp bra spel samt rörelse på plan. Grattis till bronset!


Sammandrag för U15F i Åstorp


Sista helgen i november var två lag från U15F med i ett sammandrag i Åstorp. Eftersom vi spelat så pass bra i våra andra matcher under hösten och vunnit Level 5, valde vi nu att gå upp till Level 6-nivån. Detta medförde hård konkurrens och svåra matcher, men tjejerna kämpade på bra.   


BVBK Johanna hade jämna gruppspelsmatcher mot lag från Lund, Malmö och Vindarp. Mot Lund spelade vi lika. Vi hade något svårt att komma igång och få till vårt spel. I andra set släppte det dock och vi tryckte på i anfallen och spelade ett fint och säkert spel. Matchen mot Malmö var riktigt jämn men Malmö var starka och plockade i princip alla bollar. Vi låg konstant ett fåtal poäng efter och förlorade sedan. Mot Vindarp var det mycket slarv och motståndarna släpptes in mer än de borde, men vi tog fortfarande hem matchen. Det blev dock B-slutspel då Lund som vunnit lika många set som vi hade bättre poängskillnad. Vi var besvikna och tappade vinnarinstinkten vilket sedan ledde till flamsigt spel. Efter ett tag skärpte sig laget igen och vann matchen, vilket vi även gjorde i den allra sista matchen. Det var lite för slarvigt spel genom alla matcher som gjorde att vi slösade bort onödiga poäng, men stundvis visade laget på sitt säkra spel med fina anfall. Ella hade bra anfall, Maja K. lade svåra servar, Linnea jobbade riktigt bra i mottaget och Alva L. Hade fina passar.


BVBK Peter började med en tung match mot Ystad. Tjejerna fick inte rätt på försvarsspelet och rörelsen kunde ha varit bättre. Andra matchen mot Malmö vann vi. Nästa match mot EVS fick vi rätt på grundspelet och höll på att vinna första set. Tyvärr höll det sedan inte hela vägen. Det blev B-slutspel och dagen avslutades sedan med en vinst och en förlust. Vi tar lärdom av de som vi behöver öva på och tar till vara på det som fungerade bra. Maja L. försökte sig på anfall vilket var trevligt. Jill höll humöret uppe och taggade även andra i laget. Alva N. visade upp bra grundspel och la flera bra placerade bollar på motståndarna. Hannah fick rätt på sina servar med fin kraft. Ida gjorde flera bra anfall och hade en stabil serve.Utvecklingsdagsläger 2016


Söndagen den 27:e november hade BVBK sitt första utvecklingsdagsläger där spelarna fick tid att utvecklas på egna valda svagheter. Då vi var flera tränare på plats så delades gruppen upp där man fick träna med dem som var på samma nivå som en själv. Att samverka över gruppgränserna är positivt för klubben där spelarna kan ta del av varandras erfarenheter. En trevlig dag senare gick ett gäng spelare och tränare hem med flera nya kunskaper.


Läger med U17F


Lördagen den 19 november hade u17f träningsläger i Rutsborgshallen. Fokus låg på videoanalys och förbättrande av spelarnas svaga punkter. Lägret blev lyckat och under söndagen kom även några till tjejer ifrån gruppen för att spela matcher. Spelarna fick även under lägret jobba med att förbättra övningar. Nu laddar vi upp inför nästa match!Silver för U17F i Ystad!


Söndagen den 13:e november spelade U17F sin andra match för säsongen. Åtta förväntansfulla tjejer och en coach drog ner till Ystad för att jaga guldet. Tjejerna fick en enkel match mot ett Malmölag, efter det blev det ett Ystadlag, som bjöd på en bättre match. Efter vinsten i de båda första matcherna var det dags för slutspel och vi möte ännu ett Ystadlag, där det blev jämnare, men efter tre välspelade set var det BVBK som tog sig till finalen mot ännu ett Ystad lag. Det var en jämn och välspelad final där vi ledde med 8-4 i sista och avgörande set, men just som vi trodde guldet var säkrat så kom missarna, en efter en och till sist stod vi med en silvermedalj i handen.


Dagen var full av fina prestationer, vi använde oss av Hilma och Alva som passare, detta fungerade utmärkt, bra rörelse och många höga passar gav oss poäng. Linnéa hade ett fint spel i baklinjen och en härlig rörelse. Frida överraskar många med sina vänsterhänta anfall som även de gav poäng. Hilda tryckte på hårt i servarna och hade fin rörelse med anfall och kraft. Kajsa slog även hon in fina servar och jobbade hårt i både bak och framlinjen, detsamma gäller Sofia. Tilda dominerade i blocken och slog in bollar med imponerande vinkel. Som sagt en dag med mycket bra spel, till nästa match kommer vi spela i den svåraste gruppen och jaga guldet där!


Guld och silver för U15F i Svedala!


Söndagen den 13:e november ställde U15F upp med två lag i ett sammandrag i Svedala.


BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där de tog hem båda matcherna mot ett EVS och ett Svedala lag. Tjejerna var dock något osäkra i sitt spel och de vågade inte komma till anfall så mycket som de hade möjlighet till. I A-slutspelet vann de första matchen mot det andra EVS-laget och de spelade mycket bra.

Finalen var som ett gruppspel och bestod utöver vårt lag av BVBK Joachim och YVK. Vi förlorade oturligt matchen mot andra BVBK-laget i tredje set. Det var en jämn match men vi förlorade på för mycket kommunikationsmissar och för stressigt spel.

Matchen mot YVK blev även den en jämn tresetare men som vi vann. Vi kom igång med vårt spel igen och alla tryckte på i anfallen och detta gav oss en fin silvermedalj.


BVBK Joachim spelade bra i gruppspelet. Vi vann båda matcherna mot EVS och Svedala utan några större svårigheter. I A-slutspelets första match fick vi möta Åstorp. Det var en jämn match fast Åstorp bara hade tre spelare. Tack vare våra väl placerade servar och anfall tog vi hem segern. I den andra matchen mötte vi vårt andra lag, BVBK Johanna. Det blev en väldigt jämn tresetare med mycket bra spel från båda lagen. Första set vann dem med 4 poäng, andra set vann vi istället med 4 poäng och sista set tog vi också. Sista matchen spelade vi mot Ystad. Det blev även denna gång en hyfsat jämn match. Men våra tjejer låg hela tiden steget före och matchen slutade med 2-0 i set till oss. Nu var guldet säkrat!

Jättebra spelat under hela dagen, men man kan såklart alltid bli bättre. Tills nästa gång behöver vi öva på att prata ännu mer med varandra på planen och att tajma in blockarna bättre.


Grattis till första- och andraplats tjejer!Sammandrag för U13F i Landskrona


U13F spelade en turnering i Landskrona den 6 november. En av våra spelare blev sjuk så vi spelade med endast två spelare. Efter en tung dag med många förluster så sträckte tjejerna på sig och tog relativit enkelt hem den sista matchen.


Läger ”Höst” med U15F


Helgen 22-23 oktober hade U15F sitt efterlängtade höstläger. Under lördagen var det stort fokus på träning med rörelse, mottag och kontroll innan vi åt pizza och såg på film. På söndagen gick vi upp tidigt för att ta oss ut på en uppfriskande löprunda. Efter det hade vi ett teoripass där vi pratade mycket om laganda och hur man är en bra lagkompis. Tjejerna diskuterade bra och kom även med konkreta förslag på vad vi kan göra för att förbättra lagkänslan ytterligare. De fick även ge varandra anonym feedback och till sist gick vi igenom 6-mannavolleyboll och diskuterade spelsystem. Innan träningen satte igång igen hjälpte alla till att städa förrådet och sen var det spänstmätning, anfall, rörelsemoment och spel.

Det blev en rolig och lyckad helg!


Sammandrag för U13F i Svedala


Söndagen den 16 oktober spelade U13F sin första match för säsongen. Turneringen som var i Svedala gav många jämna matcher, där tjejerna visade upp att de har lärt sig en massa. Trotts detta blev det förlust och B-slutspel.

Vi avslutade dagen med en vinst mot Lund. Linnea fick rätt på sina servar under dagen, Matilda kastade sig efter bollar vilket gav en hel del poäng. Elsa visade på smart spel då hon la bollar där ingen annan var och Sofia hade både en fin rörelse och satte press på motståndet med sina välplacerade bollar. Härligt jobbat tjejer, nu tar vi med oss det som ska utvecklas till hallen och kommer ännu starkare till nästa match.


/Peter


Träningsläger för U13F


U13F hade sitt första läger som egen grupp helgen den 8 - 9 november. Tjejerna övade på djupa mottag, förflyttningar, tekniker och taktiker för ett framgångsrikt spel och framförallt lärde de känna varandra. Tjejerna fixade själva maten, tacos på kvällen och pasta med kyckling till lunch på söndagen. Spänstträning och mätning visade att teknikträningen för högre hopp gett resultat, nu ska vi bara öva in tekniken för att slå så vi får nytta av de höga hoppen. Efter en helg så är både vi tränare och spelare glada och trötta! Bra jobbat tjejer!


/Hilda, Tilda, Hilma & Peter.


Brons till U15F i Lund!


U15F hade i helgen den 9/10 sin första turnering för terminen. Vi ställde upp med två lag i Level-5 och båda lagen visade på fint lagspel och individuell utveckling.


BVBK Johanna, med Alva N, Linnéa, Thea och Ella, hade ett enkelt gruppspel där det blev tre raka vinster mot lag från Svedala, Malmö och Landskrona. Som gruppetta kvalificerade de sig direkt till kvartsfinal i A-slutspelet. De mötte Ystad och som oftast när de möter detta lag blev det en oerhört jämn match, som vi efter tre set vann. Båda lagen hade extremt säker spel med få missar så det som gällde var att spela oerhört smart och trycka på i anfallen. Ystad hade speciellt en utmärkande anfallsspelare men tjejerna gav henne inte den chans att dominera som hon hade kunnat få. Det var även i denna match med det likvärdiga motståndet som tjejerna spelade som allra bäst. Semifinalen var sedan mot Lund och denna match hade laget generellt ett bra spel men hade hela tiden några poängs underläge, framförallt på grund av att de inte fick igång sitt egna spel. Mottaget föll när en viss Lundaspelare servade och lite för många gratisbollar gavs bort. Det blev en förlust som gjorde att vi slutligen spelade en match om tredjeplatsen mot vårt andra BVBK-lag. Denna match var jämn men efter tre set lyckades vi vinna och bronsmedaljen var vår!BVBK Joachim började dagen med en mycket jämn match mot Ystad. Tjejerna var riktigt nära på att vinna men Ystad lyckades vinna båda sett med bara 2 poäng. De resterande två gruppmatcherna mot Svedala och Åstorp vann vi utan några större problem. Vi placerade oss på en andra plats i gruppen vilket betydde att vi nu var i kvartsfinal i A-slutspelet. I kvartsfinalen fick vi mötta ett av Lunds hemmalag. Vi spelade väldigt samspelt och lyckades få in många fina anfall och servar. Det slutade med en säker vinst till Bjärred. Semifinalen var åter igen mot ett av Lunds hemmalag. Denna match var utan tvekan dagens mest spännande. Det blev flera långa bollar med många bra anfall från båda lagen. Matchen drog ut till tre sett men vinsten gick tyvärr till Lund. I den sista matchen om 3-4 platsen, fick vi möta vårt andra BVBK-lag. Denna match var också jämn, men BVBK Johanna hade lite bättre anfall än oss och efter tre sett tog dem vinsten.


Överlag var det speciellt roligt att se hur samspelt lagen var och hur de kompletterade varandra med sina olika slags servar, anfall och liknande. Väldigt bra volleybollspel visades upp från båda lagen och ni ska vara stola över er själva!


Säsongens första sammandrag för U17P!


Söndagen den 2/10 vart det äntligen dags för sammandrag för U17P igen! Denna gång spelades det i Lund. Tyvärr blev det en dålig början på dagen då en av grabbarna hade blivit sjuk kvällen innan. Så vi var tvungna att spela med bara 5 stycken på plan.


Men i gruppspelet fick vi en bättre start! I första matchen fick vi möta ett av lagen från Halmstad. Det var lite förvirring på planen i början då vi inte hade riktigt koll på hur vi skulle agera  med bara fem spelare. Men grabbarna lärde sig snabbt och började plocka det ena bollen efter det andra. Matchen slutade med 25-20 i första sett och 25-19 i andra sett till BVBK. I den andra gruppmatchen stod Lunds U18 lag på tur. Lund bjöd på ett mycket tuffare motstånd men grabbarna kämpade på så gott de kunde. Första sett förlorade vi med bara 6 poängs skillnad. I andra sett lyckades Lund utnyttja vårt numerära underläge ännu bättre och kunde ta hem det också.


Nästa motståndare i kvartsfinalen blev Hässleholm. Denna match är förmodligen den mest spännande jag har sett på ungdomsnivå. Vi fick in många lyckade spikes och blockar samt så spelade båda lagen otroligt jämnt. De sista 8 poängen i båda sett var de mest nervbrytande, ledningen gick från det ena laget till det andra mellan varannan serve. Men Hässleholm fick det lilla övertaget och vann båda sett med ynka 2 poäng i bollskillnad, 26-28 och 23-25.


I den sista matchen om 5-6 platsen, fick vi möta Halmstad åter igen. Fast grabbarna var lite trötta efter dagen så spelade de bra. Det blev en vinstrepris med 2 vunna sett till oss.


Dagen slutade med 2 vinster av 4. Vilket är klart godkänt med tanke på att vi var en man mindre och att 2st i laget inte hade spelat 6-manna match innan. Hade vi varit fullt lag hade det nog sett annorlunda ut, särskilt i matchen mot Hässleholm. Nu ska vi öva så mycket som möjligt inför nästa sammandrag i november!


/Jocke


Vänskapsmatch för U21P


I början av september anmälde BVBKs U21 lag sig till Lescelius cup i Åstorp. Dessvärre blev turneringen inte av. Dock fick BVBK en inbjudan till att spela en vänskapsmatch mot Åstorp. Det tackade BVBK naturligtvis ja till.


Lördagen den 24 september åkte U21 upp till Åstorp för matchen, det var på förhand bestämt att det skulle spelas 4 set. Det inlednade setet vanns med en relativt god marginal. Men allt som matchen tog sig växte Åstorp in i matchen. Men i slutändan kunde BVBK ändå hålla undan och vinna matchen med 4-0 i set.   

BVBK vill passa på att tacka Åstorp för denna vänskapsmatch och hoppas kunna bygga vidare på detta.


Säsongsstart!


Efter några månader med spel på stranden är det nu dags att gå in inomhus igen. På söndagen den 21e drar inomhussäsongen igång för samtliga grupper i BVBK. På förstasidan hittar ni de uppdaterade träningstiderna för hösten. Inga större förändringar för de flesta grupperna.

Är du inte redan med i klubben, men är sugen på att prova på volleyboll? Ta då en titt in på börja spela, här kan ni anmäla ert intresse för att börja spela.


SOL 2016


Årets upplaga av SOL ägde rum söndagen den 14:e augusti. Dagen blev lyckad och vädret stämde stundtals bra ihop med turneringens namn. Varje lag fick spela mycket och handikappsystemet ledde till flera jämna och spännande matcher. Vid mitten av dagen var det en gemensam lunchpaus där deltagarna kunde grilla sin medhavda mat. Ett stort grattis till Markus Richter och Johan Gottsäter med lagnamn KmV=BMI 50 som vann hela turneringen!


Nationaldagsvolley 2016


Det blev en solig och varm dag med mycket spel. Både spealre från klubben med syskon, föräldrar och vänner var med och lirade i stranden. Till lunch grillades det både korv och hambugare. Förutom spel så blev det en del badande i havet också. Vi i BVBK vill tacka alla som närvarade och gjorde det till en toppen nationaldag!Vårläger med U13/U15F


I helgen, 28-29 maj, hade U13/U15-tjejerna läger i Rutsborgshallen. På lördagen låg fokus på att bygga upp spelet samt rörelse på plan vilket är något gruppen behöver öva mer på. Vi avslutade kvällen med intensiv fysträning innan vi åt tacos och såg på film.

 

Söndagen började med två teoripass där det ena innehöll en analysering av de filmer som spelats in av varje persons olika volleybollslag. Vi pratade även om spänstresultaten från lördagen. Vid den andra delen av teorin satt vi ute i det fina vädret och tjejerna gjorde en självutvärdering kring sitt volleybollspel och sin teknik. Här gick vi även igenom skador och hur man tejpar fingrar.

Dagen fortsatte med fokus på anfall och block för att sedan avsluta med mycket spel.


Helgen har varit givande för både volleybollutvecklingen och sammanhållningen i gruppen. Det är roligt att se hur laget blir allt mer sammansvetsat samtidigt som det bjuder in nya spelare i sin gemenskap.


Nu har gruppen ett fåtal inomhusträningar kvar innan beachvolleysäsongen börjar!Utvecklingsläger med U17F


Fredagen den 20 maj samlades åtta förväntansfulla personer ifrån BVBK för att genomföra en helg med fokus på sammanhållning och gemenskap. Fokus fanns även på att tjejerna skulle få en inblick i klubbens verksamhet vilket i framtiden kan medföra styrelseuppdrag och tränarroller för de tjejer som inte redan är aktiva med detta idag. Projektet var delvis finansierat av Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank.Vi startade med en färd till Malmö i minibuss, där fick tjejerna testa på att köra gokart i upp till 90 km/h. Vi körde två race och tiderna förbättrades galet mycket till den andra omgången. Efter att vi hade fått en adrenalinkick, begav vi oss mot affären där tjejerna fick välja frukostmat samtidigt som vi gjorde en pizzabeställning. Kvällen fortsattes med teknikövningar, spel och avslutades med ett svettigt fyspass. Efter en dusch blev det samarbetsövningar och olika sällskapsspel.


På lördagen drog vi in till utmaningarnas hus, där vi delade upp oss i två lag. Fokus låg på samarbete och gruppdynamik genom att lösa problem som fanns i olika rum. Två timmar och ett helt gäng med utmaningar senare, så visade det sig att lagen var så jämna så att de skiljde på minsta möjliga poäng mellan grupperna. Nästa stopp blev mat på en thailändsk restaurang och efter detta inköp av kvällsmat och frukost.


Vi åkte vidare med vår minibuss till nordvästra Skåne, där vi delade upp oss på fyra kanadensare (kanoter). Tjejerna lärde sig snabbt och efter ett tag, så var alla kanoter vända åt rätt håll och inga satt i vassen. Vi paddlade igenom en del forsar och nådde mot kvällen våran sovplats. Nu var det dags att spänna upp pressningen, det fanns bara ett problem, den låg kvar i minibussen. En natt under bar himmel, blev för många en ny upplevelse.


Söndagen fortsatte med paddling genom lite forsar, vi bytte runt på vem man paddlade med så att nästan alla hade fått paddla med varandra. Efter att vi hämtade minibussen, så blev det hemfärd med mat på den gyllene måsen.

Tjejerna var mycket positiva till projektet!

// Peter och tjejerna i U17FKal å Ada 2016


14-15 maj var det dags för Kal å Ada i Göteborg! Men redan på fredagen den 13:e åkte BVBKs U21P/F upp mot Göteborg! Efter några timmars bilresa och ett stopp för kvällsmat var vi framme i Göteborg där vi höll ett styrelsemöte och gick genom några strategiska tankar och idéer inför lördagen.Lördagen inleddes med en stabil frukost för att sedan gå till Valhallahallen där Kal å Ada spelades. På vägen dit passerade vi bl.a. Ullevi. När vi sedan kom fram till hallen och tävlingen inleddes började vi vårt gruppspel. Alla grupperna innehöll fyra lag vilket innebär att man spelar tre matcher den första dagen (utöver de får man även glädjen att aggera rättviseskipare till andra lag).


Det var jämna matcher med bra spel mot bra motstånd. Utöver att spela matcher och vara domare fanns det även ganska mycket ledig tid under lördagen. Denna spenderades i B-hallen (A och C-hallen användes till matcher) som fungerade som en upppvärmningshall där man kunde bolla till varandra eller slå sig ned och vila sig i form. Det längre uppehållet som vi fick gick mest till bollning och kortspel.


Efter dagens volleybollrelaterade aktiviteter lämnade vi hallen och gick tillbaka till vårt boende, passerade ännu en gång Göteborgs fotbollsarenor, när vi kom fram blev det en kort men effektiv vilostund innan vi återvände till gatorna för att hitta någon trevlig lokal att äta kvällsmat i.

 

Söndagen inleddes likt lördagen med frukost och en kort promenad till Valhallahallen för ytterliggare volleyboll. Under söndagen fungerade det annorlunda, under lördagen var det enbart gruppspel men under söndagen är det bara utslagsmatcher, man spelar till man förlorar och laget som inte förlorar någon match står som vinnare av turneringen. Vi mötte i första matchen Nyköping, en match som BVBK förlorade i 3:e och avgörande sett med 12-15 vilket var frustrerande då det var väldigt nära avancemang.

 


Efter fölustmatchen fick vi aggera domare en sista gång innan vi lämnade Kal å Ada och Göteborg, för denna gången. BVBK vill även gratulera KFUM Göteborg Dam A samt Tuve B som vann Kal å Ada för dam respektive herrsidan.


Mikasa Challenge för U13/U15F


Den 6-8 maj var det SM i Örebro. Vi åkte upp på fredag morgon och förutom några timmars tågresa tittade vi på en landskamp mellan Sveriges och Danmarks damlag. Åt på restaurang och snackade ihop oss om vad tjejerna skulle ha för gemensamma frisyrer, vilket blev flätor med rosetter i rosa och svarta band. På lördagen var det gruppspel och söndagen innehöll slutspel innan vi tog tåget hem på kvällen.U13-laget, med Thea, Maja K, Ella L och Alva L, spelade i den högsta gruppen på Level 5-nivå och vi visste att vi hade två tuffa matchdagar framför oss.

I gruppspel vann vi mot Vallentuna och Ystad, men fick en knapp förlust mot Gislaved. Det var en jämn grupp men våra två vinster gjorde oss till grupptvåa och med det en plats i A-slutspelet.

Kvartsfinalen på söndagen resulterade i en förlust mot Åstorp, som sen visade sig vinna allting. Det var en viktig match som man inte vill förlora, men trots besvikelse peppade tjejerna upp sig bra till nästa match. Denna var mot det Engelholmslag som vi ständigt fajtas mot i U13-sammandrag och även här blev det otroligt jämnt. I tredje set gjorde vårt lag en upphämtning från 6-12 och sedan från 9-14 och vi tog hem matchen med matchbollar. En enormt bra insats som vi fick beröm för av flera ledare och åskådare.

Vi avslutade dagen med en match om 5:e platsen mot Ljungby. Det höll på att bli som den mot EVS, men här kunde tjejerna inte stå emot det något vassare laget och förlorade i tredje set.

Tjejerna hamnade på en 6:e plats och ska vara mycket stolta med tanke på den höga nivån i denna grupp. Även om det är surt att vi inte tog medalj var det fina kämparinsatser och bra spel!


U15-laget med Linnea, Hilma och Hilda ställde upp i Level 6 röd grupp, den näst högsta.

Första matchen i gruppspelet blev en enkel vinst mot Vallentuna, men andra matchen utnyttjade motståndarna från Lindesberg vår halvdana rörelse och vi förlorade.

Matchen mot Orion var en jämn tresetare men som vi lyckades vinna trots att Hilda skadade sig och hade svårt att spela. Sista matchen vann vi mot Sollentuna och med det slutade vi som tvåa i gruppen.

Söndagens första match blev en förlust mot Ystad. Den andra matchen vann vi mot Örebro med endast Linnea och Hilma på plan, pga Hildas skada, vilket är otroligt bra jobbat. Sista matchen mot Lund var vi fullt lag igen men vi förlorade tråkigt nog. Tjejerna slutade på en tionde plats vilket är godkänt, speciellt med tanke på de tuffa omständigheterna med en skadad spelare. Utan det skulle det antagligen blivit en medaljplacering.Som tränare tycker Johanna och Peter att det var en rolig och utvecklande helg. I U13 tar vi med oss vad vi behöver förbättra till nästa säsong för att då hamna på högre placeringar. U15 tar steget upp och fokuserar helt på sexmannavolley, nästa säsong, givetvis med guld i sikte.OS stipendiater!


Tränarna Hilda, Tilda och Vera har fått ta del av OS fonden, till minne av den karismatiske tränaren och domaren Oldrich Slavicek - mannen som alltid hade en ny idé på gång. Skånes volleybollförbund har betalt ut 500 kr till tjejerna var, som ska stimulera de för ett fortsatt gott jobb som tränare i Bjärreds volleybollklubb. Varje år kan man ansöka om stipendium för unga tränare som gör det lilla extra i OS anda. Utdelningen skedde tillsammans med  tjejer ifrån gruppen U13/U15 och U17F.

Ett stort tack för den fina insats ni gör tjejer!


Blev också en liten artikel i tidningen


BVBK:s U13-tjejer Skånska mästare!


Den 2:a april var det Distriktmästerskap i Lund där vi ställde upp i den svarta gruppen.


BVBK Johanna fick en en svajig start med ett slarvigt första set mot Ängelholm. I andra set kom tjejerna äntligen igång med sitt egna spel och vann.

Andra matchen i gruppspelet var mot Svedala och vårt säkra spel och våra flertal fina avslut gav en seger.


Som gruppetta var vi säkrade en semifinalplats och där mötte vi Landskrona. Liksom mot Svedala hade vi övertag i matchen vilket ledde till vinst och därmed en finalplats.

Finalen var sedan mot samma Ängelholmslag som vi mötte i gruppspelet och vi visste från början att det skulle bli en tuff match. Men tjejerna kämpade på från start. Det var långa bollar och bra avslut från båda lag, men även slarv och nervösa spelare.

Efter en spännande och nagelbitande match slutade det med 2-1 i set till oss, och tjejerna kunde se sig som Skånska mästare!


Luriga anfall, välplacerade servar och fin rörelse. Alva L, Thea, Maja K och Ella L, mycket bra jobbat och nu laddar vi inför SM!

Återigen ett stort grattis till guldet!


Första turneringen för U11F


BVBK Nano spelade sin första turnering i helgen. Det var en lärorik dag, då laget hela tiden förbättrades. Motståndet var dock tufft och laget lyckades inte få till någon seger. Elsa och Sofia visade på bra serve och rörelse. Linnéa fick till många bra mottag. Ingrid lyckades med ett flertal passar som ledde till bra överlägg.


BVBK mini var det andra laget som även de spelade sin första turnering. Laget tog tre set vilket får anses som ett godkänt resultat. Lagkapten Ellen gjorde många fina passningar och visade på god teknik. Matilda visade skicklighet i placerade bollar på motståndaren som gav många poäng. Lagets motor var Hedda Ö. som jobbade efter många bollar med gott resultat. Tjejerna testade även på att själva vara förstadomare på två matcher med stöd av en tränare.DM för U15F i Ängelholm


Första helgen i april var det DM för U15F i Ystad och Ängelholm.

BVBK Johanna hade otur när vi fick några av de tuffaste lagen i vår grupp, men tjejerna spelade bra och gjorde sitt allra bästa även om det inte räckte hela vägen till vinster. 


Vi hamnade i B-slutspel och det märktes på lagen vi mötte att vi inte passade där. Men trots enkla motståndare, var det inte helt enkla matcher då vi slarvade en hel del i mottag och missade i anfall. Med vinst i våra resterande matcher gjorde att vi vann B-slutspelet.


Ella L var och Thea var de i laget som rörde sig bäst och kämpade extra efter varje boll. Maja L fick igång sina anfall vilket var roligt att se, och Maja K hade fina passar. Alva N servade som vanligt välplacerat och fick rätt på sitt mottag allt mer.BVBK Joachim fick en dålig start i gruppspelet. Första matchen mot EVS blev en förlust då vi slarvade alldeles för mycket. Vi skärpte till oss när vi mötte Lund och lyckades ta första sett. Men Lund visade sig starkare och tog de resterade sett.


I B-slutspelet spelade vi mycket bättre. Särskilt mot Kristianstad som blev en riktig rysare. Matchen var jämn ända in i slutet, men tyvärr så förlorade vi sista sett med ynka två poäng. Sista matchen mot Svedala blev lite av en berg- och dalbana. Första sett förlora vi med 11 poäng men i andra sett var det vi som vann med 11 poäng. I sista sett fick vi inte riktigt till mottagen och Svedala tog hem vinsten.


BVBK Peter spelade i den svarta gruppen. Motståndet i gruppen bestod av förra svarta tävlingens etta och tvåan ifrån den röda gruppens förra tävling. Visst blev det tufft, men vi lyckades vinna över Ystad. Svedalas lag klarade vi inte av, vi blev tvåa i gruppen och gick till A-slutspel.


Efter en tung match mot Kristianstad gick vi miste om medaljerna och spelade till oss en 8:de plats av 19 lag. Vårt spel var inte på topp denna dagen men spelarna fick en del tips över vad som kunde förbättras. Nu lägger vi om fokus, först till DM för U16/U18 och sedan mot SM.


U17F träningsläger "Vår 2016"


Träningslägret "Vår 2016" genomfördes helgen den 12 till 13 mars med tjejerna i U17. Fokus låg på rörelse, lagkänsla och teknik. Under lägret gjordes en individuell videoanalys av spelarna där tränare och spelaren gemensamt gick igenom styrkor och förbättringsområden. Tjejerna gjorde en god insats med att städa klubbens förråd, något som tog lite längre tid än väntat. Grillspett på kvällen och kycklingsallad under söndagen blev både gott och uppskattat. Tjejerna taggar nu vidare mot vårt nästa stora läger som vi kommer att genomföra i maj där fokus ligger på samarbete, lagkänsla och uppdrag inom klubben.

Tack för en trevlig helg!

// PeterGuld och Brons för U15F!


Den 5:e mars var det dags för Jubileumsturnering i Ängelholm och BVBK ställde upp med tre lag, varav ett i röd grupp och två i grön grupp.


BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där vi endast förlorade ett set av tre matcher mot Gislaved, Falkenberg och Ängelholm. Spelet var säkert och vi vann mycket på våra anfall. Vi vann enkelt första set i kvartsfinalen men vi slappnade av i andra set och missade flera enkla bollar. Tjejerna kämpade dock på och knep sin semifinalsplats.


Semifinalen mot ett annat lag från Gislaved var extremt jämn och spännande. Båda lagen var otroligt säkra i sitt spel att bollarna var långa och jämna. Maja K fick till välplacerade servar som lurade motståndarna, Alva L och Ella L var lagets räddare i mottaget och Thea hade fina passar. Men efter tre set och något för mycket missar i vårt mottag förlorade vi matchen med setbollar. Laget tappade energin till matchen om tredjeplatsen mot Svedala, men vann ändå relativt enkelt.

Tjejerna har nog aldrig spelat såhär bra, vilket bådar gott inför SM!


BVBK Joachim hade en tuff början i gruppspelet. Vi fick bl.a. annat möta det Gislaved lag som kom på förstaplats. Matchen mot Svedala var rätt jämn, särskilt i sista sett när vi var nära på att vända. Vi började spela bättre mot Åstorp, men vi tappade greppet i slutet. Tyvärr så blev det inga vunna matcher i gruppspelet. 


Dock i B-slutspelet vände turen för oss lite. Tjejerna spelade mycket bättre nu och det blev en väldigt jämn match mot Falkenberg. Första sett förlorade vi med bara 23-25. I andra sett vände vi det med 27-25. I tredje och sista sett säkrade vi matchen med 15-9.

Sista matchen mot Svedalas andra lag fortsatte vi att spela lika bra i första sett. Men under de två resterade sett tappades gnistan och vi förlorde alldeles för många bollar.


Ida gjorde ett toppen jobb som lagkapten och peppade laget. Maja och Jill fick till många bra anfall. Elin var säker i mottaget och Alva gjorde många fina servar och räddningar. Till nästa gång behöver vi fortfarande bli bättre på att prata på planen. Vi behöver även försöka få till lite fler anfall.U15F spelade också i röd grupp som bestod av 16 lag. Laget bestod av Hilma, Linnéa och lagkapten Hilda. På träningen hade vi gått igenom hur man kan tänka som ett lag på tre personer, när det gäller försvar och servemottagning, som vi fick nytta av under dagen. Första matchen var mot Åstorp i vårt gruppspel som vi tog hem med 2-0. Det blev samma siffror mot både EVS och Eneryda och gruppsegern var vår.


Innan slutspelet var det en lång paus vilket gav tid till serveträning för tjejerna. Utmärkt tillfälle att öva, men tyvärr skadade Hilda sin arm som vi snabbt tejpade ihop och hon var redo för spel igen. Till slutspelet fick vi möta Svedala, BVBK fick lika fina setsiffror som tidigare. Hässleholm var nästa på tur och efter det blev det final mot Ystad. Tjejerna förlorade inte ett enda set under hela dagen, vilket man får säga är acceptabelt. =)


Guld blev det igen, och nu börjar uppladdningen inför DM. Bra jobbat tjejer! // Peter


Artikel i tidningen om BVBK!


Sydsvenskan/Hallå har skrivit en artikel om klubben som handlar om våra framtida satsningar. Läs den här.Sammandrag för U15F i Svedala


BVBK Johanna hade en tuff start i gruppspelet mot de två lag som sedan blev guld- och silvermedaljörer i hela turneringen. Men vi kämpade på och lyckades vinna ett set mot Hässleholm och spelade en jämn match mot Åstorp. Tjejerna visade på säkert spel och även om de inte kom till anfall så mycket som man kunde ha hoppats, byggde de upp spelet och placerade bollen på smarta ställen.

 

I B-slutspelet vann vi våra resterande matcher och hamnade till sist på en niondeplats.

Maja K hade bra passar och tillsammans med Ella L som anföll gjordes de flera poäng. Alva N fick till några fina spikes och som vanligt fick vi in många poäng när hon servade. Maja L visade säkerhet i sitt spel och hade fint mottag.

 

Till nästa gång ska vi få till svårare avslut så vi kan nå högre placering i turneringen.BVBK Joachim fick en bra start i gruppspelet. Vi spelade två väldigt jämna matcher mot EVS och Kristianstad som slutade lika. I tredje matchen vann vi mot hemmalaget Svedala. Då vi fick ihop flest bollpoäng vann vi gruppspelet. Nu var vi i kvartsfinalen.


Där fick vi möta Lund som gav ett mycket tuffare motstånd fast dem bara var tre spelare. Det slutade med förlust. De två resterande matcherna var väldigt lika varandra. Vi spelade dåligt i första set men sen skärpte vi till oss i andra set och vann det. Men vi hade inte tillräckligt med kraft för att ta tredje set. Slutplacering för oss blev på en åttondeplats.


Tjejerna visade stor kämpaglöd och laganda genom hela tävlingen. Men för att vi ska kunna ta oss längre i nästa tävling kommer vi att behöva öva mer på snacket inom laget och vem som tar bollen vid mottag.U15 svart, vi vann lätt vår första match men sen blev det oavgjort och en förlust. Vi blev trea i vår grupp och spel i B-slutspel. Vinst och förlust i sista matchen placerade oss på plats 10 av 15 lag., vilket vi inte är nöjda med. Nu blir hem och öva så vi placerar oss bättre på nästa turnering. Ett stort tack till Svedala som tog vår dömning i sista matchen efter vi hade mutat dem med godis. Tack vare Svedala hann vi till vår träning i Bjärred i tid.Andra silvret för U13F i år!


Söndagen den 7 februari hade U13F match i Malmö där vi ställde upp i svart grupp.


De två första matcherna i gruppspelet slarvade vi i spelet och trots att Ella L och Alva L hade bra anfall kom laget som helhet aldrig riktigt igång. Detta ledde till två oavgjorda matcher mot Svedala och Lund. För att ha en chans till medalj behövde vi sedan vinna nästa och tjejerna visade vad de går för när det gällde. De satte nästan direkt EVS ur fokus och vann matchen. Thea öste på med luriga överhandsservar som gav ett flertal servess och Maja K överraskade motståndarna med sina spikear. Maja gjorde även bra ifrån sig som passare. 


Som gruppetta mötte vi Ystad och speciellt i andra set fick tjejerna kämpa allt vad de kunde för att ta en finalplats. Men de spelade riktigt bra med Ella L som motorn i laget som löste flera svåra bollar. 


Finalen var mot samma EVS-lag som vi tidigare hade mött och det blev en spännande match. I första set hade vi ingen chans mot Ängelholms svåra anfall, men detta vände i andra set. Alva L spikade på nästan alla passar hon fick och det ledde till många poäng. I det tredje och avgörande setet tappade vi från början i mottaget och för många poäng rann oss ur händerna. Även om tjejerna var ledsna över det missade guldet var de nöjda med sitt silver. 


Nästa gång siktar vi på guld tjejer, men ett välförtjänt grattis till silvermedaljen!U15F sammandrag i Åstorp


Den 24:e januari var det återigen dags för match för U15F och vi ställde denna gång upp med två lag.

BVBK Johanna hade en bra start mot Svedala där vi vann matchen relativt enkelt. Sedan var turen slut. Matcherna mot Åstorp och EVS, där vi i alla set började med en bra ledning, slutade med förluster pga. slarv, dålig rörelse och knappt några anfall.


I B-slutspel fortsatte vårt halvdana spel tillsammans med otur i matcherna där vi förlorade med endast setbollar. Dock vann vi vår sista match vilket gav ett lite bättre avslut på dagen.


Ella L och Thea var de i laget som kämpade och visade att de ville ha bollarna. Maja K kom till sist igång och började visa upp sin säkerhet i slagen. Alva N hade som vanligt välplacerade servar och Ida gjorde ett antal fina spikear. Nu ska vi hem och öva på rörelse och anfall!


BVBK Peter spelade sig igenom hela turneringen fram till finalen utan att tappa ett enda set. I finalen mot Åstorp förlorade vi första set men tog sen andra och tredje. Det blev ett fint guld att hänga runt halsen. Fokus kommer nu att ligga på att få alla tjejerna att hoppa i anfall samt tekniken i tillslaget. Härligt jobbat tjejer!Sammandrag U13F i Bjärred


Lördagen 16:e januari anordnade BVBK ett sammandrag för U13F:s svarta grupp. Sju lag deltog och pallplatserna kneps av Lund, Bjärred och Ängelholm.


BVBK:s lag hade ett relativt enkelt gruppspel där de vann sina båda matcher mot Lund och Ängelholm. Laget hade ett fint samspel och Ella L med passningar från Hannah ledde till många fina avslut.

Första matchen i slutspelet var mot EVS och detta var antagligen en av dagens bästa matcher. Båda lagen var otroligt säkra i sitt spel och matchen var jämn enda in i ett tredje set. Där fick vårt lag direkt ett övertag och använde sedan detta för att spela sig fram till en finalplats. Maja K kom igång med sitt spel och gjorde bra mottag och luriga anfall. Ella L fortsatte med bra avslut och även Hannah och Thea fick till sina spikes allt mer. Linnea som hoppade in andra set visade vad hon går för och tog direkt en stor plats på plan.

Finalen spelades mot Lunds andra lag och blev en jämn tresetare. Båda lagen var dock något osäkra och spelet kom inte igång på samma sätt som tidigare under dagen. I det sista setet drog Lunds poäng iväg då vi missade för mycket i vårt mottag, och vi fick slutligen nöja oss med en andraplacering.


Till slut vill vi tacka de spelare från U15F och U17P som hjälpte till i sekretariatet samt kiosken och ännu ett stort grattis till silvret!
Brons för U17F i Landskrona


U17F var och spelade turnering i Hässleholm lördagen den 16 Januari. Vi började dagen mot Kristianstad. Vi hade en skada Emilia så vi fick spela med bara fem spelare. Sofia spelade sin första match, efter att hon har varit med på fyra träningar, vilket blev intressant till en början.


Första set var fullt av misstag och tjejerna visste inte var de skulle, men till andra set så blev det ordning på spelet, vilket gav en oavgjord match. Vi mötte sedan Malmö som hade problem med ett nytt rotationssystem. Hilda satte tio servar i rad i andra set och vi vann denna match enkelt. Vi blev tvåa i gruppen och fick möta Hässleholm i kvartsfinalen som vi besegrade.


Semifinalen mot Lund var jämn, första set till oss, andra till Lund och i tredje hade vi en ledning som vi tyvärr tappade. Trotts förlusten var det stundvis ett mycket bra spel, där både Elin och Hilma spelade smart med passningarna och en del överlägg. Kajsa fick kämpa och täcka upp både fram och baklinje samtidigt som hon visade upp att hon numera även kan slå in bollen med kraft. Hilda gjorde många fina poäng, men vi slarvade även en del. Många servemissar, onödiga övertramp och enkla överläggningar.


Det blev match om bronset mot Kronan, där vi tog första set enkelt, men svajade i andra set för att sen vinna i det tredje setet. Sofia gjorde en fin insats för att vara så pass ny spelare och vi ser redan med glädje fram till nästa match.


Träningsstart 2016!


På söndag den 10/1  börjar träningen igen för samtliga grupper!


Nästa Sida