2015

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Senaste - 2015

(Klicka på bilderna för att förstora)Skånemontage Cup U15F


I årets Skånemontage Cup i Svedala ställde BVBK upp med två lag på tjejsidan i level 6.


BVBK Snö ledda av Johanna hade ett tufft gruppspel med svåra motståndare i form av HVK och Lund. Det var tydligt att vi saknade anfallskraft och att vi missade många onödiga bollar, framförallt servar.

Slutspelets första match var otroligt jämn men även här gav vi motståndarna flera gratispoäng vilket i slutet blev en förlust. Under sista matchen hade tjejerna ett övertag vilket resulterade i ett mer avslappnat spel där framförallt Alva N vågade chansa med flera anfall.

Ella L utmärkte sig med betydligt hårdare anfall än tidigare matcher och även Alva L börjar få igång sina anfall allt mer. Maja L och Alva N hade många fina räddningar. Elin fick till flera bra passar.


BVBK Frost ledda av Peter fick en trevlig turnering. I gruppspelet mötte vi både EVS och Svedala. Vi lyckades vinna vår grupp efter jämna matcher och tog oss till A-slutspel. Där vann vi över EVS andra lag och även Lund. Finalen blev mot ännu ett EVS-lag där motståndet blev för tungt.

Thea fick under dagen bättre kontroll på sitt spel och fick in några spikes. Hilda hade fint tryck i servarna och fick till härliga anfall. Hilma visar att hon visst kan spika och att hon har bra kontroll på försvarsspelet. Linnea hade en period med många missar, men visade efter denna att hon både kunde göra luriga servar och anfalla. Nu firar vi det nya året med silvret som vi fick med oss hem!


Silver för U15P i Skånemontage Cup 27/12


Killarna i U15P gjorde en utmärkt insats och hade en utmanande turnering med 4 spelmatcher och 3 matcher som domare. Vi började med två matcher mot tjejlag i gruppspel där det blev en vinst och en förlust mot Svedala respektive Ängelholm. Sedan mötte vi Lund där vi i två matcher kom närmare och närmare Lund i varje set, och i sista set höll på att vända till vinst. Till slut förlust med 2 ynka poäng. Bra insats och välförtjänt silver.


Julavslutning!


Söndagen den 20 december hade vi julavslutning för samtliga grupper i hallen. Det bjöds på julfika och trevligt turneringsspel med både spelare, föräldrar och syskon. Vi i BVBK vill önska er alla en god Jul och ett gott nytt volleyboll år!Sammandrag för U15F i Hässleholm


Andra lördagen i december spelade U15F match i Hässleholm där 17 lag i grön och 12 lag i svart grupp deltog. BVBK ställde upp med tre lag.


BVBK Johanna servade ut HVK i sin första match men andra matchen mot EVS blev något svårare. Trots bra spel ledde den emellanåt långsamma rörelsen på plan till en förlust med minsta möjliga poängskillnad. Laget hamnade ändå i A-slutspel men förlorade mot Svedala som utnyttjade att vi bara var tre spelare. Efter vinst i en otroligt jämn match mot Lund hamnade laget på 9:e plats.


Jill har utvecklats mycket i framförallt mottaget, Ella L tog plats med sina spikear och hon hade även väldigt bra rörelse på plan. Hannah hade fina passar och visade att hon fått rätt på servarna.BVBK Joachim fick en bra start i gruppspelet. Första matchen mot Lund var mycket jämn. Särskilt i sista sett där vinn vann med precis med 2 poäng. Matchen slutade 1-1 i sett. Nästa motståndare blev EVS. Tjejerna hade övertaget igenom nästan hela matchen. Det blev första vinsten med ca 10 poängskillnad i båda sett. Vi var säkra på att vi blev tvåa i gruppen, men vi lyckades att ta några fler poäng än Lund. Detta betydde att vi nu hamnade i A-slutspelet och ska spela i kvartsfinalen.


Kvartsfinalen började mycket bra och tjejerna kämpade på med allt dem hade. Första sett blev en vinst med 25-23. I andra sett hade motståndarna tuffat till sig och utnyttjade vårt underläge i spelare till max. Andra sett blev en förlust och även det tredje. Efter denna match började vi tappa vårt fina spel och vår kämparglöd. Vilket tyvärr resulterande i att vi förlorade de två sista matcherna.


Trots många förluster i A-slutspelet så hamnade vi på en 8:e plats av 17 lag. Detta är mycket bra jobbat enligt mig då vi bara var tre spelare.BVBK Peter spelade i den svarta gruppen. Vi vann våran grupp och gick till a-slutspel, där fick vi först möta Ystad. Linnea och Hilma visade prov på förbättring i spelet. Maja som normalt spelar i u13 visade att hon klarade att serva trotts att hon inte är van tid reglerna för denna gruppen. Det blev dock tydligt vad vi saknade.. anfallskraft! Alla i motståndstandarlaget spikade medan hos oss var det i princip bara Hilda.


Vi förlorade matchen men vann enkelt nästa, till slut blev det en 6:e plats av 12 lag, vilket är godkänt då vi hade nya spelare med i laget. Till nästa match övar vi upp anfallet!Läger för U13/15F 28-29 november


Sista helgen i november hade U15F läger vilket de hade sett framemot länge. Mycket fokus låg på att förbättra tekniken i allt från grundslagen till spike. Tjejerna fick även göra en självutvärdering för att få upp ögonen för sina egna styrkor och svagheter. Utöver detta lagade tjejerna mat ute i kylan, byggde sin egna hinderbana, såg på film och försökte sig på att spela volleyboll mitt i natten. 

Trots lite sömn och småskadade höll de energin uppe så gott som hela tiden, vilket vi som tränare uppskattar.Långträning med U11


I söndags hade U11 långträning tillsammans med U13/U15. Det var mycket uppskattat av U11.


Sammandrag för U17P i Malmö


Den 21 november spelade U17P sitt första sammandrag i U16/18 klassen. Då vi bara var 5 av 6 man visste vi från början att det skulle bli en utmanade dag.


Det tuffa motståndet började redan i gruppspelet. Första matchen blev förlust mot Lund. Men i andra matchen spelade vi lika mot Vindarp. Det blev lika då det bara var två set i gruppspelet.


Vi gick vidare till B-slutspel där vi fick möta hemmalaget Malmö. Redan i första sett märktes det att vi var en man mindre. Malmö utnyttjade detta väldigt bra och la de flesta bollar på de tomma ytorna. De sluta med vinst till Malmö. I sista matchen mötte vi Vindarp igen och vi var alla sugna på revansch. Första sett tog vi enkelt men i andra tappade vi bort spelet och det gjordes för många enkla missar. Vindarp tog vinsten till slut.


Fast det blev många förluster så tycker jag att vi hade en rolig och lärorik dag. Nu vet vi vad vi behöver öva mer på inför nästa match!


U18F Svart


Lördagen den 21 november spelade tjejerna U16/U18 sammandrag, svart grupp. Vi var det enda laget som var endast U16, något som märktes i spelet. Dagen blev tung och många förluster med ett svagt mottag ifrån vår sida. Tjejerna kom igång i matchen emot Ystad som tog hem guldet. Vi spelade det sista setet med siffrorna 25-22 vilket var en bra prestation, hade vi bara haft detta spelet tidigare hade det blivit bättre siffror i de andra matcherna med. Nu blir det hem och nöta mottag så det sitter sen laddar vi för nästa match, då ska det bli medalj igen.U15F i Landskrona


U15F åkte på sammandrag i Landskrona den 15:e november. Dagen var händelserik med tufft motstånd, trång hall och skador i våra lag men trots detta spelade tjejerna bra och vi fick med oss ett guld hem. 


BVBK Peter började dagen med match mot Åstorp där tjejerna inte helt hittade varandra i första set. Vi vann dock andra set. I gruppen besegrade vi även EVS och Kronan. Det blev A-slutspel och fullt ös framåt mot två Svedalalag där det ena bjöd på fint motstånd och troligen dagens bästa match. Efter vinsterna blev det final mot Lund som vi vann utan större problem.

Under dagen utvecklades Linneas anfallsspel, Maja började få rätt på passarna som blev högre och även en del smarta överläggningar där inga spelare stod, vilket gav snabba poäng. Hilma räddade flera svåra bollar och började spika med gott resultat. Hilda var motorn i laget som var överallt, hade starka servar och anfall, samt en grym rörelse. Guldet är vi väl värda tjejer!


BVBK Johanna hade en tung start mot tufft motstånd i form av Svedala, EVS och Hässleholm. Missade servar och användande av studs på onödiga ställen gav också motståndarna flera gratispoäng som vi skulle behövt för att vinna. I B-slutspel förlorade vi första matchen mot BVBK Tilda, men vann den sista mot Landskrona. Fastän laget hade det tufft och otur med skador, var spelet stundtals bättre än det brukar och tjejerna visade att de tagit till sig av vad vi tränare har sagt om att bygga upp spelet och våga anfalla.

Ella L hade ett smart spel och servade med bra placering. Alva L och Thea gav laget fler poäng med sina anfall. Maja L gjorde bra ifrån sig vid både mottag och passningar.   


BVBK Tilda spelade med mycket överlägg i gruppspelet vilket ledde till att de fick en del svåra spikar på sig. Laget var trött i början och lyckades inte vinna någon match och hamnade i B-slutspel. Nästa match gick bättre men motståndet var fortfarande tufft. Laget knep till slut en trettondeplats. Både Alva N och Hannah gjorde bra passar och Ida fick till snygga spikar. Ida och Alva N visade också på fint mottag. Hannah och Ella W snackade mycket vilket ledde till en del poäng.


Bra kämpat av alla tre lagen och än en gång grattis till guldet!
Sammandrag för U15P i Lund


Söndagen den 8 november var BVBK representerat av två lag i U15P i sammandraget i Bollhuset i Lund. Det var en förväntansfull samling spelare och två något nervösa coacher som samlades på förmiddagen. Hur skulle spelet bli nu när vi gått upp i U15P? Hur skulle spelarna klara av att döma? Hur skulle vi coacher klara av att hålla ihop allt och stötta dem på ett bra sätt?


BVBK blå började med att döma en match - det gick utan anmärkning. Sedan drog matcherna igång och visst var motståndet tuffare - och längre... men kämpaglöden fanns hos BVBK. BVBK röd spelade första matchen mot Lund U15P och finessen med att ordentligt koppla händerna vid bagger blev tydligt när motståndarna kan smasha på "riktigt". Det blev en hektisk dag för BVBK Blå som ständigt var upptagna med att döma eller spela match. BVBK röd hade mer "håltimmar" på grund av färre lag i gruppen.


När klockan blev fyra var alla glada, trötta och litet hungriga. Lagen kämpade väl och spelarna tog med sig många lärdomar till exempel att spelet blir mycket bättre om man alltid satsar på tre tillslag. Det blev inga pall placeringar denna gång men det viktiga var att alla fick spela och var nöjda med sin insats efter turneringen. Vi ser redan fram emot nästa turnering i Svedala den 27 december och då kommer coacherna vara coolare - spelarna fixar det här med turneringar jättebra.


/ Henrik & KarinLäger "TEAM" med U17F


Helgen den 7-8 November var det dags för årets sista läger för U17F. Lägret startade med teambuilding på Laserdome. Efter att ha jobbat som ett lag blev det tränaren mot laget, resultatet kan vi ta en annan gång =)


Lägret fortsatte i Bjärred och efter ett par svettiga timmar i hallen, vad det dags för lite mat. Tyvärr hade Freja även kommit på besök ( Freja är namnet på en orkan) Men trotts ösregn, vattenpölar och hårda vindar blev det tacos som vi lagade ute i det "mysiga" vädret.


Söndagen bjöd på sol och en massa övningar i hallen. Tjejerna beskrev lägret som lärorikt, med träning som peppade och gav dem ökade kunskaper inom volleybollen. Något som jag självklart håller med om!

// Peter


Guld för U13F i Svedala


Söndagen 8:e november var det match för U13-tjejerna i Svedala. Laget hade ett bra spel under gruppspelet, och efter vinst mot både Lund och Malmö kom de till A-slutspel. Även där visade tjejerna på ett fint spel med både välplacerade anfall och svårtagna servar. Med detta vann de sina resterande matcher mot Svedala, Malmö och Ängelholm.


Ella visade som vanligt på stor kämparglöd samt placerade sina bollar på klockrena ställen. Thea fick till sitt mottag på ett bra sätt, och både hon och Ella testade på att göra överhandsservar vilket de klarade utmärkt! Maja hade bra passningar och även ett flertal luriga anfall. Lagkapten Alva visade på ett säkert spel och liksom Ella på välplacerade bollar.


Som helhet hade laget väldigt bra rörelse och de var duktiga på att hela tiden försöka komma till anfall.


Bra jobbat och grattis till guldet!


Halloweenträning


Onsdagen 28 oktober var det dags för den traditionsenliga halloweenträningen i Rutsborgshallen. U15F och U17F hade en gemensam träning med utklädnad för de som ville, samt stämningsfull musik och ljus.Match för U15F i Malmö


Lördagen 10:e oktober ställde U15F-gruppen upp med tre lag i ett sammandrag i Malmö där sammanlagt sexton lag deltog. Detta var den först turneringen för tjejerna på U15-nivå men trots svårare motstånd gjorde alla tre lagen bra från sig.


BVBK Johanna vann en av tre matcher i gruppspelet. Laget kämpade på men både Malmö och Lund blev för tuffa motståndare med hårda överhandservar och spikear. I B-slutspelet förlorade de sin första match med två ynka poäng i tredje set, men de vann matchen efter och hamnade de på en välförtjänt elfteplats. Hannah och Maja K. utmärkte sig med bra mottag på svåra bollar. Som lagkapten coachade Ala L. laget och hon fick även igång sitt anfallsspel. Ella L. spelade sin första match och visade på en enorm utveckling!


BVBK Peter hade tre nya spelare i sitt lag, vilket till en början var tungt. De spelade oavgjort i en match men förlorade de två övriga mot EVS och Åstorp under gruppspelt. I B-slutspelet gick det bättre där tjejerna vann sina matcher och fick en niondeplats. Jill som är en ny spelare visade upp bra spel och även på utveckling. Lagkaptenen Hilma lotsade tjejerna i spelet, hon rörde sig även fint på planen och missade inte någon serve. Thea visade prov på anfallsskicklighet och Emma peppade laget och satte flera poäng i matcherna. Maja fick rätt på sina servar och satte många servees.


BVBK Tilda spelade med mycket överlägg i gruppspelet men de vann ändå två av tre matcher. Detta gjorde att de hamnade i A-slutspel, men där var motståndet tuffare och laget förlorade de första matcherna. Den tredje matchen gick dock bättre och laget knep till slut en god sjundeplats.


Under dagen lyckades både Elin och Maja L. att göra bra passar och Ella L. fick till snygga spikear. Linnéa visade på fint mottag.


Nästa match är i november och då hoppas vi på samma kämparglöd från tjejerna! 


GULD U16/18F


Terminens första turnering spelades den 3/10 i Lund. Fem lag deltog vilket gjorde att alla fick möta alla. Tyvärr så hade Tilda blivit sjuk så vi fick klara oss med fem spelare. Men trotts detta kämpade vi på bra och vann match efter match tills vi stod som segrare över alla andra lag.


Alice tryckte på i servarna vilket gav poäng, Vera fick igång sitt spel och visade hur hårt spiken skall slås. Johanna spelade smart och la bollar där motståndarna inte stod. Hilma spelade passare och vågade sig på att lura våra motspelare med att peta några bollar helt plötsligt. Hilma visade även prov på att hon är snabb i mottag i baklinjen. Hilda dominerade ett lag med sina servar, man kunde se när det var hennes tur att serva så darrade motståndet. Men även hon visade prov på snabbhet. Tack vare att spelarna rörde sig som de gjorde, märktes det inte av på samma sätt att vi saknade en spelare.


Nu blir det hem och njuta av hur solen speglar sig i guldmedaljerna.Lions Lomma


Helgen 29-30 augusti var 5 spelare från BVBK på Lions i Lomma och hjläpte till med försäljningen.Inomhusträning!


Nu har vi haft den sista träningen nere på stranden för detta året. Nu flyttar vi in i hallen igen!Nya assisterande tränare!


BVBKs nyaste och kanske gladaste tränare, som till hösten kommer att jobba med u11 tillsammans med Peter.Nationaldagsvolley 2015!


Årets nationaldag bjöd enligt tradition på massor av volleybollspel på stranden i Lomma. Redan tidigt på förmiddagen vajade BVBK:s flaggor i det strålande vädret och spelsugna personer var på plats vid näten. Under hela dagen hölls det sedan matcher av olika slag och lag, och bredvid grillades det korv och annan god mat.


Utöver klubbens medlemmar, föräldrar och kompisar lockades även nytt folk till att testa på. Väldigt roligt!

Dagen bjöd också på årets första dopp för ett flertal svettiga spelare, imponerande!

Bjärreds Volleyboll vill tacka alla som var med och hoppas att ni hade det trevligt!


 U15F på lilla EM


Den sista maj var det dags för den nya spelformens första nya tävling. BVBK har tidigare lagt in förslag på en

del av de regeländringar som nu slogs igenom och provkördes. Level 7 som det heter just nu, innebär att man

spelar med samma regler som 6-manna fast man är bara fyra spelare på planen. Nätet är på 210 cm

och man får endast serva fyra gånger innan byte.


Tjejerna var taggade men det visade sig att arrangören inte hade gjort någon indelning mellan killar och tjejer,

något som innebar att tjejerna i grundspelet fick möta fyra av Skånelagets spelare, tre killar och en tjej, samt

ett annat lag med endast killar ifrån Habo Wolley. ( Ja de stavar det med W )


Efter en tung förlust blev det B-slutspel där tjejerna visade att de är att räkna med och vann hyfsat enkelt

resterande matcher. Som tränare såg jag bra spel och utvecklingen hos Vera, Elin, Emilia och Hilda under

våren har varit enorm. Nu taggar vi vidare.


Vi var och såg på EM-matchen mellan Sverige och Estland, som blev en förlust med 0-3.

Vi avslutade dagen med en middag i Halmstad där vi planerade aktiviteter i klubben.
Stipendium!


Skåneidrottens idrottsledarstipendium, tilldelades Bjärreds Volleybollklubb och Johanna Strömsten för

förtjänstfulla insatser i klubben. 7000 kronor till Johanna och 3000 till klubben. Peter och Johanna åkte

till arenan i Lund (20/5) för att ta emot priserna, njuta av god mat med underhållning ifrån Malmö cheerleaders och en afrikansk kampsportsdans. BVBK gratulerar Johanna!
U15F på SM i Örebro


Fredagen den 1 Maj åkte några ur klubbens U15F lag upp för att spela SM i Volleyboll i Mikasa Challenge uppe i Örebro. Efter en tågresa upp fick vi ett välkomnade regn över oss. Under invigningen skulle alla klubbar välja ut en representant.

Hilda fick äran att visa upp BVBK för övriga Sverige. Hon fick också en hälsning ifrån Landslaget som var på plats. Vi hejade på när landslaget ägde Norrmännen med 3-0.


Lördagsmorgon och maten var ingen direkt höjdare, långa köer gjorde att vi fick ta en morgonlöpning på 3 km till hallen där vi skulle spela under dagen.


Tjejerna visade viss trötthet efter löppasset och det tog ett tag in i första set innan vi kom igång på riktigt. Men vi vann ändå matchen enkelt. Dagen fortsatte med vinst efter vinst..


Då vi endast hade tre spelare med så fick vi jobba hårdare än de andra lagen. Detta var något vi fick höra ifrån andra klubbars spelare och tränare, om hur duktiga och bollsäkra vi var. Vi kom efter en tråkig match mot ett Falkenberg som uteslutande använde sig av korta servar och enkla poäng på oss, tvåa i gruppen, vilket kvalificerade oss till A-slutspel på söndagen.


Slutspelet började med en jämn match emot Kronan, där vi till slut vann med 15-13 i sista och avgörande set. Efter denna lossnade spelet och både Hilda och Tilda tog poäng med sina överhandsservar. Hilma visade på ett säkert spel och ett imponerande försvarsspel. En sak som slog mig som tränare är hur snabba tjejerna är upp igen efter att de har kastat sig efter en boll, jag hinner knappt blinka innan alla är uppe igen och redo att ta nästa boll. Detta är något som vi definitivt har en överhand mot de flesta andra lagen som spelade under helgen.


Vi kom fram till kvartsfinal och där fick vi ett lag som ännu en gång nyttjade att vi var tre, tjejerna var dock snabba att justera sig, dock så fick de några poäng för mycket på oss och vi förlorade.


Bronsmatchen var jämn, 3 set, där båda lagen var något passiva, bollar som i det närmaste aldrig tog slut.

Men vi tog kommandot i sista set och fick med oss bronset hem.


Fantastiskt så mycket som har hänt för tjejerna. I vår grupp var det 37 lag,  36 av dem hade fyra spelare, sen kommer vi med tre och tar medalj ifrån SM med oss hem!


Grymt jobbat!

// Peter


Turnering U15-Svart


Lördagen den 25 april var det dags för den sista turneringen för våren, som spelades i Malmö. Vi började dagen med en match mot EVS ( Engelholm), första set vanns ganska enkelt, men i andra blev något jämnare. Vera och Hilda tryckte på i anfallet och Tilda visade upp att hon numera servar med kraft vilket gav oss vinsten. Vår nästa match, fick vi möta ett toppat EVS, vilket visade sig för tungt för oss, det blev några missar för många och mottaget satt inte helt som det skulle. Nästa match var mot Kristianstad och där började även Hilma att spika och blocka. Tjejerna tryckte på och med ett lag där alla både anfaller och försvarar sig bra blev det en vinst och vi var säkrade en medalj.


Vår sista match mot Malmö blev tung, då vi hade fått vila en lång stund innan. Matchen var mycket jämn och första set förlorade vi med 23-25. Andra set fick vi problem med mottaget, så vi fick nöja oss med ett brons ( det hade blivit något strul med medaljerna så vi fick en symbolisk bronspeng med oss hem). Nu ligger fokus på SM där vi givetvis ska ta med oss riktiga medaljer hem, förhoppningsvis guld!Läger för U13F 25-26 april


Sista helgen i april hade U13:s flicklag sitt efterlängtade läger. Lördagen bjöd på bland annat spänstmätning, teknikträning och fys. Söndagen ägnades åt ännu mer teknikövningar, men även tävlingar och en avslutande mini-turnering.


Tjejerna hjälpte till med all matlagning under lägret samt diskning vilket i sin tur testar samarbetsförmågan.


Trots träningsvärk och trötthet hade gruppen ett bra och glatt humör under helgen och vi tränare är väldigt nöjda med lägret!


Läger för U15F


AprilApril15 var namnet på det träningsläger som U15F hade den 18 till 19 april. Under lägret jobbades det med rörelse, hur man skulle ta för sig på planen samt tekniker för de tre olika servrar - under, över och hopp.


Lägret blev mycket lyckat och tjejerna visade prov på både god kamratanda och grymma tekniker.

Fokus ligger nu mot SM för att senare gå mot specialisering av positionerna som vi har på planen.   


Match för U13P i Lund


BVBK blå började dagen bra genom att vinna sina två första matcher. Efter gruppspelet låg laget på en andraplats i gruppen och fick spela en match om en finalplats. Efter tre jämna och pulshöjande set blev det en förlust och BVBK blå fick då möta det andra BVBK-laget i en match om tredjeplatsen. De började starkt men tappade vinnarinstinkten något i andra set och lät flera bollar missas på enkla sätt. Laget var dock nöjda efter sin fjärdeplacering och höll överlag ett glatt humör och bra spel under dagen. Killarna hade ett bra passningsspel och servarna gav mycket poäng.


BVBK gul spelade sin första match mot lund och bra servande av killarna ledde till vinst. Andra och tredje matchen kom BVBK gul lika mot två EVS-lag. Laget byggde upp till en hel del anfall vilket var kul att se. En vinst och två oavgjorda matcher gav en andraplats i gruppen och BVBK gul tog sig till A-slutspel. Där fick laget möta gruppvinnarna från den andra gruppen, ytterligare ett EVS-lag. Mycket anfall kom på killarna och även om de kämpade på bra i mottaget räckte det inte hela vägen fram. I matchen om 3e och 4e plats fick laget möta BVBK blå. Första setet var ganska jämt till en början, men efter ett tag drog BVBK gul ifrån. Andra setet försvann lite av BVBK blås kämpaglöd och BVBK gul drog ifrån och imponerade med sitt servande. Laget slutade på bronsplats.


Silver för U15P i Lund


Den 12:e april var U15P i Lund och spelade terminens sista sammandrag. Detta blev tyvärr en lite mindre turnering då det bara blev 3 deltagande lag. Men för att det skulle bli lite mer spel så möte alla lagen varandra 2 gånger.


Första motståndarna blev Lunds hemmalag. Första set började jämnt men vi drog ifrån i slutet och vann med 8 poängskillnad. Andra set gick ännu bättre då vi vann med 15 poängskillnad.

I andra matchen var det dags att möta Ystad. Ystad visade sig tuffare och vann fösta set. Men vi var inte så lätt besegrade. Pojkarna gav allt dem hade andra set och lyckades vinna med 3 poäng. Dock tuffade Ystad till sig igen i tredje set och tog vinsten ifrån oss.


I första returmatchen mot Lund visade pojkarna vart skåpet skulle stå och tog hem båda set med 10+ i poängskillnad. Nästa och sista matchen var det dags att ta revansch mot Ystad. Men Ystad visade sig mycket säkrare än oss i sina serverar och spikar och tog vinsten igen.


Men alla var ändå nöjda med dagen och silvermedaljen.

Nu ska vi tillbaka till Bjärred och börja öva inför 6-manna volleyboll.

U13F i Ystad


Den11:e april var U13:s flicklag och spelade match i Ystad.


BVBK rosa tog sig enkelt genom gruppspelet och fick därmed en klar förstaplacering i sin grupp.

BVBK vit hade det svårare i sitt gruppspel med jämna matcher och delade vinster. Då laget fick en andraplats i sin grupp stod det klart att våra två Bjärredslag skulle möta varandra direkt i A-slutspelet.

Efter två oerhört jämna sätt vann BVBK vit vilket ledde dem till semifinal. De förlorade oturligt nog denna match, men hamnade i slutet av dagen på en välförtjänt tredjeplats.

BVBK rosa vann sina sista matcher och placerade sig på en god femteplacering.


Dagen var väldigt lyckad och tjejerna var glada och stöttade varandra hela tiden. Det är även väldigt roligt att se vilken utveckling gruppen har åstadkommit i sitt volleybollspel och sin laganda.

U15F


Den 29 mars spelade U15F DM i Lund

Vi fick en bra start med en lätt vinst mot Hässleholm. Efter detta mötte vi Kronan (Landskrona), där vi fick igång anfallet, vilket gav en vinst med 2-0 i set. Då vi spelade med tre personer så fanns där några luckor, detta tog Svedala tillvara på. Vi slutade som tvåa i gruppen och fick möta ett mycket säkert EVS (Ängelholm),  vårt problem var att ta emot serven då vi saknade en bakspelare, detta löste vi dock till andra set, som vi var nära att vinna, men tyvärr blev det en förlust.


Vi får spela om platserna utanför medaljerna, och efter en vinst mot Svedalas andra lag blir det en 6:e plats av 17 lag.


DM U17F


Lördagen den 14 mars spelade BVBK DM i Ystad. Det var första gången som endast tjejer ifrån U15F som deltog utan stödet från de äldre spelarna. Tyvärr blev en av våra spelare sjuk, så vi ställde upp med bara fem spelare. Då vi saknade en spelare innebar detta att en position blev "död" och vi förlorade automatiskt poäng varje gång som denna spelare skulle serva.


När det gällde spelet så fick vi en tuff start och moralen svajade då vi förlorade hela vår grupp. Vi laddade om till B-slutspel och tjejerna kom igång. Tilda började få rätt på sitt anfall vilket gav några trevliga poäng. Alice gjorde många fina passningar vilket gjorde att Vera och Elin kunde slå in några poäng. Vera reste sig och visade att hon

kan serva med säkerhet och gjorde många serveess. Hilda visar på allsidighet, då hon både spelade passare och vänsterspiker, hon imponerade med 10 servar i rad och ett stort gäng serveess (handen antecknar detta) i en match mot Ystad.


Vi placerade oss i den nedre mitten av lagen vilket får anses som ett okej resultat med tanke på att vi saknade spelare. Nu blir det att jobba in 6-manna volleyn så att den sitter ännu bättre inför nästa match.


Guld för U15P!


Lördagen den 7 mars var även U15P iväg och tävlade i gränsfejden, i Ängelholm. I denna tävling var det lag från både Skåne, Småland och Halland. Därav namnet gränsfejden. 


Gruppspelet flöt på bra för BVBK, första matchen var hyfsat jämn men vi vann med 7 poängs skillnad i båda set. I andra gruppspelsmatchen krossade vi motståndarna först med 25-16 och sen 25-10 i poäng. Pojkarna lyckades sätta 8 servrar i rad i andra set, vilket var riktigt imponerande. Vi hade nu vunnit vårt gruppspel, vilket betydde att vi gick direkt till semifinal.


Första set i semifinalen gick jätte bra, vinst med 10 poängs skillnad. I andra set hade motståndarna vaknat till och det blev direkt tuffare. Men BVBK visade att vi var tuffare och vann andra sett med.


Nu var det dags för finalen, den bästa och mest spännande matchen under dagen. Matchen började väldigt trögt för BVBK, det var väldigt jämnt genom fösta set men motståndarna låg med 1-2 poäng före hela tiden. Vilket gjorde att dem vann till slut. Andra set var det lika jämnt. Det kändes som om det redan var förlorat i slutet. Men laget gjorde en mirakel vändning från 21-24 till 26-24! Moralen var på topp igen och en vinst kändes inte omöjlig längre. I sista set gav grabbarna allt de hade och lyckades vinna med 15-9. U15Ps första guld var nu vunnet!


Det blev en riktigt lyckad och rolig lördag i Ängelholm. En dag vi sent kommer att glömma.


Silver U15F Röd!


Lördagen den 7 Mars begav vi oss upp till Ängelholm för att tävla i Gränsfejden,

där det bästa lagen ifrån Skånska och Sydsvenska Volleybollförbunden skulle koras.

BVBK ställde upp med ett U15 tjejlag i den näst högsta svårighetsgraden (röd). Det

var en dag med många matcher och vi fick inte döma någon match då vi spelade i

det närmaste hela tiden.


Vi fick en bra start och vann enkelt våran kvalgrupp. I den första slutspelsmatchen spelade vi

en jämn och underhållande match där tjejerna visade upp hur mycket det hade

lärt sig under den senaste tiden. Hilma har växt som spelare och fick igång sitt anfallsspel,

både med hopp och avslut. Elin gjorde imponerande passningar och visade upp

att hon är att räkna med som passare i klubben. Veras avslut var av mycket hög kvalitet och

Hilda har fått rätt på sina överhandsservar vilka gav oss ett gäng serveess.


Tyvärr så fick vi en lång vila innan finalen vilket gjorde att vi taggade av lite. Vi förlorade finalen

men gick hem med silvret och en andra plats av 35(!) lag. Även om det var surt att vi inte fick

guldet med oss hem var det en mycket lyckad dag och jag har inte sett så bra spel på U15-nivån

någonsin.Match för U19F i Lund


Den förste mars, lirade klubbens damer i Bollhuset i Lund. Det var en dag med härligt spel på hög nivå. Flera jämna matcher vilket bidrog till en fin plats i mitten i den svåraste (svart) gruppen. Till nästa gång ska vi spela ihop laget mer innan, då även om tjejerna är starka individuellt så behövs det mer jobb med lagkänslan och vem som tar vad.Match för U13F i Landskrona


På söndagen den 8/2 ställde U13F upp med två lag i en turnering i Landskrona.


BVBK Vit gick obesegrade ur gruppspelet och hamnade därför enkelt i A-slutspelet. Där stötte de på ett något tuffare motstånd och förlorade den första, och viktigaste, matchen. Laget hämtade sig dock direkt och vann resterande matcher. Detta gav dem slutligen en god femteplats.

 

BVBK Rosa hade en inte lika rak väg genom gruppspelet som BVBK Vit, men även dem kom med i A-slutspelet.  Även detta lag förlorade sin första match i slutspelet, oturligt nog med endast setbollar i ett tredje set. Efter en vinst i deras sjätte och sista match placerade dem sig på en välförtjänt mittenplacering.


Båda lagen var väldigt nöjda med dagen och nu längtar de efter nästa turnering i april!

Läger och långträning med U15F och U19F


Den sista januari hade U15F sitt första träningslägret för året. Det blev grillat trotts att det snöade ute. Tyvärr så hade jag lovat att bli sminkad, något som jag fick ångra under kvällen. Spännande att få en penna in i ögat, gegga i ansiktet och något som smakade galet kemiskt på läpparna. Samtidigt som man ska

se naturlig ut och tjejerna bad mig att koppla av vilket jag fann omöjligt.


Förutom smink, så bjöd lägret på specialträning för allas problemområden, något som gjorde att spelarna blev bättre på sina svagaste områden.


Under söndagen så kom även den äldre tjejgruppen och tillsammans övade vi på två passarsystem och rotationsordning på planen. Vi passade även på att öva upp de lag som ska spela i U19 turneringen i mars. Alla tjejer verkade nöjda både med läger och långträning.. även jag som tränare var nöjd, efter attjag hade lyckats att skrapa av det mesta av sminket.


/ Peter


U15F första turneringen 2015


Årets första turnering, spelades den 10 Januari i Lund. Vi fick en fin start i svart grupp ( svåraste gruppen) 

med en enkel vinst över Malmö, men sen började motgångarna. Vi förlorade första set mot EVS med 25-23 och förlorade sen även det andra setet. Matchen mot Lund Svart, blev riktigt hård och jämn. Några oturliga domslut gjorde att matchen slutade med seten 26-24 och 25-22.


Dagen fortsatte med jämna matcher där vi tyvärr gång på gång missade matcherna med minsta möjliga marginal. Men vi tar lärdom på det som behöver förbättras och kommer starka till nästa tillfälle.Nästa Sida