2014

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Senaste - 2014

(Klicka på bilderna för att förstora)Guld för U13P i Skånemontage cup


I söndags den 28/12 var U13P också iväg och spelade i Skånemontage cupen. Cupen bestod av fem lag med både tjejer och killar.


I första matchen fick vi möta Svedalas hemma lag. Det blev en tuff start då Svedala snabbt drog ifrån i poäng. Men pojkarna skärpte till sig och kom ifatt. Det blev en jämn match ända in i slutet men vi vann med 2 i poängskillnad. Blev likadant i andra sett.


I nästa match stod Malmö på tur. Det blev också en mycket jämn match. Malmö vann första sett men vi vaknade upp i andra sett och vann både det och de tredje. Riktigt spännande match.

Tredje matchen blev det dock mycket tuffare motstånd. Fast Westan bara bestod av tre spelare visade dem att de var överlägsna i överhandsserve och spike. Pojkarna gjorde sitt bästa men Westan var helt enkelt bättre.


Efter en tuff förlust blev det dags för den sista matchen mot Svedalas andra lag. Nu blev det enklare motstånd jämfört med förra matchen. Vi vann båda sett med ca 10 poängskillnad.

Vi hamnade totalt på en andra plats. Men då vi räknades som ett mixlag och hade vunnit över de andra mixlagen, hamnade vi på guldpallen. Pojkarna fick både guldmedaljer och varsin T-shirt där det stod segrare på ryggen. Klemens blev även utsedd till matchens lirare och fick en idrottsväska som pris.U15F i Skånemontage cup


Det var en härlig dag i Svedala där 15 lag bland annat ifrån Småland och Göteborg gjorde upp med Skånelagen i årets sista tävling. BVBK ställde upp med ett lag där Hilda, Vera och Hilma, som visade att de vuxit som spelare.


A-slutspel kom vi lätt till, men där blev de stopp mot ett smålandslag som drog nytta av att vi endast var tre spelare. Det blev till slut en sjätteplats. Men det bästa var ett spel på toppnivå i den sista matchen där vi vände ett underläge med 12-20 till vinst 25-23. Matchen beskrevs som en finalmatch av publiken.Julavslutning 2014


Söndagen den 14 dec hade BVBK sin årliga julavslutning. Först ut var U11FP, U13F, U13P och U15F. Julavslutningen började med lite lekar och sedan spelades en turnering som Max och Veronika vann.

Efter turneringen blev det julfika.


Sen var de dags för de äldre grupperna, U15P, U17F, U19F samt U21P. Även här spelades en turnering som Joachim, Gustav och Carlo vann. Efter spelades en match med 6-manna volley där alla grupperna var med.

BVBK önskar alla en god jul! Vi ses igen vid terminsstarten den 7 jan.U21P i Sverigeserien


Den 30 november spelade BVBK:s äldre killag, tillsammans med två av spelarna från U19F, sina första matcher i Sverigeserien. Detta var något som laget hade sett framemot ett bra tag.


Dagen inleddes med en jämn match mot Örkelljunga men trots bra spel förlorade vi med några få poäng.


Andra matchen började vi starkt och mötte upp Lunds spel på ett mycket bra sätt. I de två sista seten tappade vi dock vårt eget spel och släppte in Lund alldeles för mycket.


Dagen slutade ändå på ett bra sätt där vi vann vår sista match. Vi spelade mer avslappnat och gav inte flera gratispoäng till motståndarna.


Överlag tyckte vi att motståndet låg på en lagom nivå, och att få möta andra lag samt att få spela ihop vårt eget med tvåpassarsystemet gav mycket. Laget har nu några veckor på sig att träna ihop sig ytterligare för att sedan åka iväg på ännu en match i början av 2015!


U15F träningsläger Kramp 2014


Helgen den 22-23/11 hade U15F sitt andra träningsläger, Kramp 2014. Under lägret gick vi bland annat igenom videoanalys av alla spelare med fokus på förbättringar. Att det var november stoppade inte tjejerna ifrån att grilla grillspett.  På Kvällen/natten såg vi på en skräckis med tillhörande skrik!


Tjejerna visar gång på gång hur mycket de utvecklas. Med guldet ifrån förra helgen färskt i minnet var tjejerna taggade, vilket gjorde att övningarna gick som på räls.


Artikel om Skånes stränder


Svenska volleybollförbundet har skrivit om vårt projekt Skånes stränder, som genomfördes i somrars.

Läs artikeln här.


Terminens första turnering för U15P


I söndags, den 16/11 var U15P iväg på turnering i Falkenberg. Det blev en tidig uppstigning och en lång bilfärd upp till Falkenberg. Men pojkarna var ändå pigga och taggade för att spela!


Redan i första matchen av gruppspelet blev det tufft motstånd. Det var jämnt i vissa stunder men motståndarna drog tills sist ifrån i poäng och tog vinsten. Ingen bra start på dagen.


Efter lite taktiksnack och genomgång av våra misstag var vi redo att möta nästa motståndare, Halmstad. Matchen började jättebra och pojkarna slog in poäng efter poäng. Nu fungerade både mottaget och anfallet som de skulle. Vi vann båda seten överlägset!


I tredje matchen mot Falkenberg var det mycket jämnare i poängställningen. Men i slutet av båda seten drog pojkarna snabbt ifrån i poäng och vann. I denna match visade dem verkligen hur mycket dem har utvecklats i lagspel och teknik.


Vi hamnade på en andraplats i gruppspelet. Nu var det dags för sista matchen om tredje platsen i hela turneringen. Redan från start visade Habo att dem var starkare än oss i anfallen och i servarna. Pojkarna kämpade på men det räckte tyvärr inte. Habo vann matchen och vi hamnade på en fjärde plats av totalt åtta lag.


Trots den sista förlusten var vi ändå nöjda med dagen. Nu ska vi träna stenhårt inför nästa turnering och jaga pallplacering!Lyckad turnering för U13F i Malmö


Lördagen den 15/11 spelade U13F sin första turnering för terminen. En dag som var fylld av spelglädje och kämparinsats.


Det ena laget tog sig till A-slutspel efter att de hade vunnit alla sina matcher i gruppspelet. Slutspelet bjöd på tuffare motstånd, men laget lyckades ändå hamna på en välförtjänt fjärde plats i turneringen.


Det andra laget hade otur med bollskillnaderna i sina första matcher, så trots två vunna matcher i gruppspelet hamnade de i B-slutspel. Där förlorade de sin första match men slutade sedan dagen, och sin andra match i slutspelet, med att vinna.


Våra två lag visade att de hade utvecklats både som spelare och som lagkamrater. De arbetade hårt efter bollarna och höjde lagstämningen med ramsor.


De spelare som inte har varit med på någon turnering förut ska lyftas fram lite extra. De gjorde väldigt bra ifrån sig och höll sig i god nivå med resterande i laget.


Vi ser redan framemot nästa match!GULD U15F!


Det gick lysande för BVBKs tjejer i helgen. Vårat ena lag hade en trög start och kom till B-slutspel. Men där lossnade allt och tjejerna vann alla matcher i slutspelet.


För vårat andra lag gick det helt utmärkt. Vi förlorade inte en enda match, så det blev att ta emot guldmedaljen.


När vi gräver guld... ( i Svedala nästa gång )U13Fs träningsläger den 8-9 nov


Den 8-9 november var det dags för U13F:s första och efterlängtade träningsläger!

Helgen bjöd på allt från spänstmätning, matcher och teknikövningar till tävlingar och matlagning.

Något som inte bara gynnade gruppens spelteknik utan även sammarbete och laganda.


Lägret har varit till bra grund inför matchen nästa helg då det har funnits utrymme för att slipa på sådant som spelarna har tyckt varit extra svårt, men också det som de tycker är extra roligt.

Till sist ska gruppen få stort beröm för all bra energi de har bidragit med under dessa två dagar.

Trots lite sömn och träningsvärk var alla på glatt humör och positivt inställda till allt som gjordes.


Vi ser framemot fler träningsläger med denna grupp!

Långträningen blev en hit för U15/17F


Tjejerna i U15 och U17 hade en gemensam långträning där fokus låg på rörelse, fysträning samt anfall.

Träningen var enligt tjejerna rolig och jobbig, nu ser vi fram emot nästa helg då vi ska jaga guld i Hässleholm.Halloweenträning


Det var Halloweenträning onsdagen den 29 oktober.

Vi tränade i en mörk hall och det spelades ännu mörkare musik för att få en riktig halloween känsla.


U15F träningsläger Svett 2014


Den 18-19 oktober hade U15F träningsläger, namnet var Svett 2014.

Vi övade på 6-manna volley, relaterade spelövningar samt genomfördes ett väldigt hårt fyspass.

Spelarna uppskattade speciellt passet där vi lärde oss hur man lurade motståndaren,

samt där vi räknade poäng i form av kills.


Tjejerna var mycket positiva till lägret och deras tränare kan bara hålla med. Särskilt när tjejerna

spelade bättre än någonsin under sin sistamatch på söndagen.

Nu väntar några hårda pass i hallen innan vi åker iväg och jagar guld på nästa turnering!


Terminens första turnering för U15F!


Den 12:e oktober var det dags för U15Fs första turnering för terminen. BVBK ställde upp med två lag i svart grupp, BVBK Rosa och BVBK Champions.

Efter en jämn match mot EVS kom BVBK Rosa tvåa i sin grupp och tog sig till A-slutspel. Även om vi hade ett starkt mottag blev det tufft då vi inte hade samma tryck i servrarna som de andra lagen, något vi får hem och öva på.


BVBK Champions hade en trög start och en tredjeplats i gruppen ledde till B-slutspel. Där taggade tjejerna till och fick rätt på passarna och servarna vilket ledde till vinst i B-slutspelet mot två Ystadlag.

BVBK Rosa och BVBK Champions slutade på 6:e resp 7:e plats av 9 lag.Brons för U19F i Malmö!


Lördagen den 5:e oktober var det dags för säsongens första tävling.

Det var en tävling i svart (svåraste gruppen) för U19F, som vi ställde upp med ett halvt lag ifrån U19F och ett halvt ifrån U15F. Tjejerna visade prov på styrka i första matchen mot  Malmö, men det blev en knapp förlust med 23-25, 23-25 i set. Sen tog tjejerna tag i nästa match som gav dem en enkel seger mot EVS.

Tyvärr hade vi något för svag block mot Ystad som gjorde att de kunde slå in vinsten.

Men dagen slutade trotts allt med ett mycket välförtjänt brons.BVBK 10år!


Söndagen den 27 april fyllde BVBK hela 10år. Alla medlemmar i klubben plus familj och vänner samlades i rutsborghallen för att fira. Det blev turnerings spel, tipsrunda, fyrverkeri, tårta och avslutnigsvis några filmklipp om BVBKs historia. Vi tackar jätte mycket till alla som var med och alla som hjälpte till med arrangerandet!


Fler bilder i Galleriet


U13 turnering i Rutsborghallen


Efter en dag i Rutsborgshallen kan vi konstatera att BVBKs 2 lag som tävlade i Rutsborgshallen lyckas ta guld och silver!

Det var killarna, ledda av Joachim Larsson och Elin Frennfelt, som knep guldet. Tjejlaget leddes till silver av Peter Röjel!


Ett stort grattis till BVBKs två lag och ett stort tack till alla som tog sig till Rutsborgshallen!Nästa Sida