Senaste

Bjärreds Volleybollklubb © 2020

Träningsläger U16F

Helgen 26-27/9 så hade tjejerna ett läger med fokus på att foga samman gruppen. Lägret ingår i ett projekt som sponsras av Swebank och Sparbanksstiftelsen, vi vill passa på att framföra ett stort tack för stödet. Vi började med att handla mat och en del av gruppen fick skriva inköpslista och köpa in det som skulle ätas under helgen. När shoppingen var klart så åkte vi till Lockarps GoKart och körde några race där, för vissa av tjejerna så var detta första gången. När vi kom till hallen lite senare var det fullt fokus på träning, med allt ifrån spänstmätning, fysträning, tekniker och taktiker. På söndagen passade vi på att organisera förrådet och flyttade alla våra saker ifrån vårt gamla förråd till vårt nya. I det hela en mycket bra helg, men med något för lite sömn. 

Nya utbildade tränare i Klubben

Vi har nyligen fått ett gäng nya unga tränare i klubben. Söndagen den 13 september så gick tjejerna en tränarkurs som tog upp bland annat teknik, metodik i tränarskapet samt praktiska moment, som hur man tar hand om skador samt hur man planerar och genomför en träning med optimala resultat.
Scandinavian masters 2020, 28/2-1/3

Fredagen den 28/2 åkte vi med ett u16-lag till Danmark för att spela volleybool, umgås och ha kul. Vi tog tåget från Lund på eftermiddagen och började vår resa. Några byten serare var vi i Odense. Vi gick runt en stund och hittade ett mysigt ställe att äta på. Alla bord inomhus var redan fulla men det var inget som hindrade oss, utan vi satte oss ensamma på uteserveringen. Vi fick många blickar, men gott var de.


IMG_7450
IMG_7449


Vi begav oss sedan vidare mot skolan där vi skulle bo. Vi fick vårt rum, packade upp våra madrasser ocvh fortsatte att ha en bra kväll.


Morgonen efter, lördagen den 29/2, ringde klockan tidigt och det var dags för att börja spela. Vi åkte buss till hallen och jag kan garantera att alla var lite nervösa. Gruppspelet började och första mtatchen var mot det danska laget, Farum Holte. Det var första matchen och nervositeten påverkade oss negativt. Det blev en hyfsat stor förlust i båda seten. De två nästa matcherna, var även dem mot två danska lag. Vi började definitivt skärpa till oss och kämpa på i dessa matcherna, vi behövde vinna för att ta oss vidare. Båda matcherna slutade med vinst och vi märkte att komunikationen var något som hjälpte oss otroligt mycket. Vi hade nu klarat oss igenom gruppspelet och det slutade med en andra plats vilket ledde oss in i A-slutspelet.Efter en hel dag med spel var vi väl fötkänta av något gott till middag. Vi begav oss till den enda resturangen i närheten, en pizzeria. Vi fortsatte kvällen med bra stämning och kortspel.


Sista dagen i Danmark var nu här, söndagen den 1/3. Det blev en extra tidig morgon då allt skule packas och städas inan vi gav oss iväg. Första matchen var mot yttligare ett danskt lag, Gentofte Volley, ett riktigt duktigt lag. Första set gick mindre bra ocg vi förlorade med 25-12. Mn nästa set var kämparglöden starkare än någonsin och glädjen var på topp. Vi van därför både andra och tredje set. Under hela matchen stod Helsingborgs volleybollklubb vid vår sida och hejade på oss. Deras skrik och applåder hjälpte oss otroligt mycket och utan dem hade matchen blivit ännu tuffare.Nästa match spelades mot Ikast och slutade tyverr i förlust trots ett hyfsat bra spel från vår sida. Det var tillslut för den sista matchen. Denna gången var det mot ett tyskt lag. Matchen blev väldigt jämn då båda lagen kämpade för att ta hem tredjeplatsen. Första set förlorade vi med 3 poäng. Andra set var det vår tur att vinna och det blev ett tredje ochg avgörande set. 15-13, och vinst till oss. Det slutade alltså med en tredjeplats för vår del.med en vinst i sissta matchen begav vi oss med ett glatt humör hem igen. En underbar helg! 


Div 2 match 26/2
Onsdagen den 26 i andra var det hemma match mot Malmö. Första set blev tyvärr en förlust. Laget jobbade tillbaka spelet och vann ett jämt andra set med 31-29. Laget fortsatte att hålla uppe ett bra spel med ett fåtal dippar men matchen slutade ändå med en förlust med 3-1.


Div 2 match 15/2
Lördagen den 15/2 var det dags för match igen och denna gången var det mot Helsingborg. I och med att sportlovet hade börjat var många spelare iväg. Det var därför färre spelare med på planen varav många spelade en position de inte vanligtvis brukar spela. Första set slutade med en förlust med 25-7. Även andra och tredje set slutade med en förlust men med en mindre och mindre poängskillnad för varje set.Div 2 match 1/2
Lördagen 1/2 var det dax för ännu en hemma match för tjejerna. Med en oerhörd glädje gick tjejerna taggade in på planen och vinner de två första seten. Kommunikationen brister dock i tredje set och det blir en förlust. Vi går in i tredje det med tankarna på att vinna. Vi vinner tredje set och matchen slutar med 3-1 till oss.


Div 2 match 25/1
Lördagen den 25 januari spelade tjejerna match igen. Matchen var i Lund men publiken följde med ändå. Första set var spelet hyfsat bra men slutade ändå med en förlust med 3 poäng. Precis som tidigare matcher sänktes spelet i andra set och det blev en förlust även där. Tredje set gick spelet upp igen och det blev jämt och settet fortsatte hela vägen till 26-24. Matchen slutade sammanfattningsvis med 3-0 till Lund. Div 2 match 11/1
Lördagen den 11 januari spelade tjejernas div 2 lag sin första match för 2020. Det var hemmamatch mot svedala. Första sett slutade med vinst medans andra sätt förlorades med jämt spel. Tredje och fjärde set var spelet inom laget bättre och matchen slutade därmed med en vinst med 3-1. Året hade inte kunnat börja på ett bättre sätt.


Julavslutning 2019

Söndagen den 15 december hade vi julavslutning alla grupper tillsammans. Många föräldrar var även med och dem var fast bestämda med att dem skulle vinna över barnen. Det spelades många och roliga matcher. Men vad är en julavslutning utan fika? Efter många bra matcher fikade vi allihopa tillsammans innan vi tog farväl av varandra för att sedan träffas igen efter julen.


Div 2 match 15/12

Söndagen den 15 december spelade tjejernas div 2 lag match i Landskrona. Några av spelarna bytande positioner på grund av skador men vi lyckades ändå få upp ett hyfsat bra spel inom laget. Med en mindre bra start förlorade tjejerna första set. Precis som flera tidigare matcher spelade vi bättre andra set och vann. Tredje och fjärde set slutade tyvärr på samma sätt som första och matchen slutade i en förlust med 3-1. Med denna matchen avslutar vi höstterminen och ser fram emot en vår full med matcher.
Div 2 match 8/12
Söndagen den 8 december spelade tjejernas div 2 lag hemma match mot ystad. Matchen började inte på bästa sätt då en av spelarna stukade foten bara några poäng in i matchen. Rästen av spelarna fick ställa om och göra det bästa utav situationen. Laget klarade sig mycket bra och spelade två gämna set. Trotts ett tappert krigande slutade matchen i förlust med 3-0.


Div 2 match 30/11

Lördagen den 30 november spelade tjejernas div 2 lag bortamatch i Malmö. Matchen började svagt och vi förlorade i först set. Med lite bättre spel vinner tjejerna andra set. I tredje och fjärde set är spelet inte lika bra som det brukar men det blir ändå en jämn match men slutar tyvärr med en förlust med 3-1.


Div 2 match 16/11

Efter att en vecka tidigare spelat mot Helsingborg var det nu dags att möta Helsingborgs  B-lag på hemmaplan. Matchen var väldigt upp och ner och första setslutade med en jämn förlust. Andra setet gick däremot bättre och slutade med en vinst. I tredje set försvann spelet helt och det blev en förlust med 8-25. Spelet jobbades upp och fjärde setet setet blev en mycket jämn förlust. Kollar man på poängen var matchen väldigt blandad. Både vinster och stora förluster.


Flickor level 5 match 10/11

Söndagen den 10/11 spelade några av våra yngre tjejer match. Det var två av våra nya u13 spelares första match. De två lagen fylldes därefter på av våra u15 spelare. Det ena laget fick upp bra spel och tog sig till A-slutspel där de kom tvåa. Det andra laget kom till B-slutspel där de vann alla sina matcher.Div 2 match 9/11

Lördagen den 9/11 var det dags för ännu en bortamatch för div 2 laget. Matchen var mot Helsingborg vilket var laget som låg etta i serien och inte hade förlorat ett enda set tidigare. Men detta stoppade inte tjejerna från att kämpa. De två första seten startades svagt och vi förlorade med 25-15. Men i tredje set vände det, vi van med 25-17. Det blev ett jämt fjärdset men vi kammade hem vinsten även där. Även de femte setet var jämt men slutade tyvärr med en förlust.


Div 2 math 27/10

Söndagen den 27/10 spelade div 2 laget hemma match mot Engelholm. Matchen började inte på topp och tjejerna förlorade första settmed 13-25. Det blev bättre spel i andra och tredjeset då vi låg precis under i poängen. Tyvärr räckte de inte hela vägen och matchen slutade i en förlust med 3-0.


Div 2 match 20/10

Söndagen den 20/10 spelade tjejernas div 2 lag ännu en match. Det var bortamatch hela vägen borta i Våxtorp. Första set började med ett underläge med 19-9. Tjejerna fortsatte kämpa trots poängskillnaden och att Våxtorp hade setboll ett bra tag. Vi gjorde en välbehövd vändning och vann första set. Andra settet började på samma sätt som första och Våxtorp hade setboll ännu en gång. Vi vände andra sätt precis som första och hade nu vunnit två set. Tredje och fjärde set slutade dock med förlust och det blev dags för det femte och avgörande settet. Med en glad inställning höll vi en stor ledning vann det sissta settet.Div 2 match 12/10

Lördagen den 12/10 spelade div 2 laget match mot Svedala. Laget kom taggade till hallen i Svedala och tog hem vinsten med 3-0. Spelet inom laget var mycket bättre denna matchen till skillnad från förra. Nervositeten hade till stor del släppt och vi är nu redo att spela på topp kommande matcher. Tre av spelarna i laget åkte direkt till ett träningsläger efter matchen för att kunna spela ännu mer volleyboll.   U15F match i Svedala 6/10

Söndagen den 6/10 spelade U15F svart grupp i en turnering i Svedala. Tjejerna hade en trevlig dag med många bra matcher. Fyra stycken killag hade råkat anmäla sig i tjejernas grupp så motståndet blev hårdare men dem lyckades ändå ta hem segern i tre av fem matcher. Dagen slutade med en sjätteplats.


Div 2 match 5/10

Lördagen den 5/10 spelade divlaget sin första match för sesongen. Matchen spelades mot Lund och slutade tyvärr i en förlust med 3-0. Spelet var inte fullt på topp och många av spelarna var nervösa över den första matchen. Men nu blickar vi framåt och ser fram emot alla de matcher som vi har framför oss denna säsongen.
U16F Träningsmatch Malmö 11/3

Måndagen den 11/3 var vi inbjudna till Malmö på en träningsmatch. Kvällen startades med en uppvärmning och sedan kördes matchen igång. Malmö var många fler spelare och delade därför upp sitt lag i två separata lag. Det gjorde att vi fick spela hela tiden. I mitten av kvällen bjöds det på fika vilket vi uppskattade.


Därefter spelade vi igen. Totalt spelade vi fyra matcher, inget set förlorat av oss. Det var en trevlig kväll!
U16 DM och Träningsläger 9-10/3

Helgen började med u16 DM.

Vi jobbade tillsammans och blev etta i gruppspelet.

När det var dags för slutspel mötte vi EVS i en jämnare match då det avgjordes med ett tredje set.

I finalen var det ett lättare motstånd då vi vann och blev DM-mästare.Därefter var det dags för u13-u15 läger, då Elsa och Sofia hjälpte till att handla in maten.

Väl på plats satt lägret igång med flera trötta tjejer.

Vi tränade mycket på pancake men fick avbryta tidigare då många spelare var trötta.


Vi satt då igång med maten och hade en trevlig kväll med tacos och mycket snack.Andra träningsdagen kom även Saga och Matilda, då vi körde mycket anfall, fingerslag och även spänstmätning.   

Detta uppskattades av tjejerna och alla hade kul. En framgångsrik helg för laget.

Scandinavian Masters 2019 1-3/3


Vår resa mot Odense började på fredag eftermiddag. Klockan tio anlände vi till skolan, trötta och utmattade.

Vi började lördagen med en härlig sovmorgon, då första matchen var först klockan elva. Efter en stabil frukost med choklad pålägg var det dags att börja spela.


Första matchen var mot Lyngby-Gladsaxe. Första setet var enkel 18-25 till oss. I andra setet tog nervositeten över. Men vi kämpade och tog hem det precis med 24-26 poäng.

Andra matchen spelade vi mot DHV Odense. Tyvärr förlorade vi mot de på grund av nervositet och kommunikationsbrist. Sista matchen för dagen var mot HBTU. Vi tog enkelt hem den matchen mot tyskarna och det gjorde att vi nu var säkrade till A-slutspel.

 

Efter en lång dag med många matcher gick vi sen och åt pizza och taggade inför morgondagen.


Söndagen startade med Peters ”jobbiga” alarm, det var sista dagen i Danmark och vi gick upp klockan sju och packade ihop våra saker, gick till matsalen och åt frukost.


Första matchen var mot Gentofte Volley, det var en väldigt jämn match men såklart slutade det med en vinst för oss! Andra matchen var mot de tyska laget MSV pampow och där vann vi också. Vi kom till final och mötte de danska laget Fortuna volley och där slutade med en andra plats för oss!


Flera Danska lag kommenterade att vi hade servar som var de bästa de någonsin sett.

En väldigt händelserik helg! Mycket skratt, svett och glädje.

Nästa Sida