Senaste

Bjärreds Volleybollklubb © 2018

Senaste

(Klicka på bilderna för att förstora)

 

Utvecklingsläger för tjejerna

 

Lördagen till söndagen den 19-20 maj hade BVBK ett utvecklingsläger där vi blandade tjejerna ifrån de olika grupperna, för att öka sammanhållningen i klubben. Vi började med spänstmätning i hallen, där i princip alla spelarna höjde sig, kanske för att de var lite press nu även mellan grupperna. Vi körde en tävling med mixade grupper som fick fysiska utmaningar. Tre lag kämpade hårt under kvällen. Efter lite gemensamt spel så blev det grillning.

Nästa dag efter att vi hade ätit frukost så begav vi oss till Sövde där vi genomförde en femkamp. Ännu en gång i grupper som tävlade mot varandra. Det blev bollhav, sammarbetsövningar, hinderbana, jätteslangbella och en flotte som man skulle ta sig över ett mindre mysigt vattendrag med. Vi fortsatte med lite grillat innan vi gav oss av på bumperballs. Vi spelade en fotbollsvariant, bowling och last man standing. I slutet blev det alla mot Peter, då man hade en viss fördel av att väga lite mer. Vi avslutade dagen med ett bad innan vi åkte hem. Vi vill passa på att tacka Swedbank som gett oss pengar för att kunna genomföra projektet som blev mycket lyckat.

 

Stipendium till Alva Leveen och Ella Larsson också!

 

Alva Leveen och Ella Larsson i gruppen U17F fick under en kort ceremoni i anslutning till Skånes Volleybollförbund årsmöte mottaga varsitt stipendium på 1500kr vardera. Tjejerna belönades för sina insatser i klubben och för att de alltid strävar efter en positiv anda i klubben. OS - fonden kommer ifrån Oldrich Slavicek, som gjorde ett stort jobb för ungdomsverksamheten i Skåne. Ett stort grattis ifrån klubben och tack för allt fint ni gör, fortsätt med det!

 

Stipendium till Hilma Nilsson!

 

Onsdagen den 16/5 åkte stipendiaten Hilma och klubbens ordförande Peter till Idrottsledargalan 2018 i Lund. Kvällen började med lite mingel, efter det letade vi upp vårt bord och fick där underhållning och mat med hög kvalitet. Kvällen var till för att uppmärksamma de fantastiska jobb som tränare gör för föreningslivet i Skåne. Hilma som hade blivit nominerad för sitt fina arbete fick ta emot 10.000 kr av Sparbankstiftelsen. Ett stort grattis till dig Hilma och tack för allt bra du gör för klubben!

 

U18F turnering i Svedala

 

Lördagen den 14 april, spelade u18f turnering i Svedala. Efter en jämn match mot Ystad som slutade 1-1, så förlorade vi mot kronan. Kristianstad stod på tur och vi behövde vinna stort för att ta oss till A-slutspel. När matchen var spelad visade det sig att vi kom till A-slutspel med minsta möjliga marginal, 1 poäng. I slutspelet mötte vi ett välspelande Svedala som vi aldrig riktigt kom nära. Matchen om tredjeplatsen mot Lund blev mycket jämn men i tredje sett så blev det en förlust och en fjärdeplats totalt.

 

Spelet varierade mycket under dagen, vi hade stundvis mycket bra spel med bland annat fina blockar av både Tilda och Maja. Johanna och Linnéa hade en period med starka servar. Alva jobbade på fint med att leverera bra passar även då mottaget inte var perfekt. Hilma gjorde några fina räddningar och tillsammans med Ella slog de hårda bollar. Men visst märktes de att nätet var högre och att vi inte hade samma fina spel som i u16. Men klart mycket bättre än när vi spelade u18 SM kval. Nu sätter vi siktet till u16 mästerskapet och tränar på de som vi var något svaga i. I det hela så var det en bra dag och en härlig kämpaglöd hos tjejerna!

 

Scandinavian Masters 2018

 

Fredagen den 2 mars åkte vi med ett lag ifrån U16F till Odense i Danmark,

för att vara med i årets upplaga av Scandinavian Masters.

 

Fredag var resdag, med fokus på sammanhållning. Vi passade även på att äta en god bit mat på vägen. Efter lite letande hittade vi rätt lokaltåg i Odense och strax efter var vi framme på den skolan som vi skulle bo på.

 

Efter en god natts sömn blev det frukost och transport via buss till hallen som vi skulle spela i. Linnea som redan under fredagskvällen hade mått dåligt, blev sämre och kunde endast vara med en bit av den första matchen. Linnea kämpade på bra och spelade mycket starkt med tanke på att hon hade 39 graders feber. Men givetvis kunde vi inte ha en sjuk spelare med, så Linnea fick åka hem och vila upp sig. Efter en förlust, så fick vi bita ihop och kämpa mot resterande lagen. BVBK lyckades bra med detta och efter en dag med hårt spel, slutade vi som tvåa i vår grupp, vi hade kvalificerat oss till A-slutspel med endast 5 spelare. Vi beställde pizza på kvällen, något som var svårare än vad man kunde tro i Danmark, men det löste sig till slut.

 

Söndagen och finalspel. Vår första match blev mot en av de andra gruppernas segrare. Det blev en jämn match, men i andra set så skadade Thea sig så pass illa i armen så att hon inte kunde fortsätta spela. Det var en skada som hon hade haft sen tidigare och som inte riktigt hade läkt. Thea kämpade och spelade på mycket bra med tanke på armen. Även om hon själv ville spela mer så fick hon inte, då jag var rädd för att hon skulle förvärra skadan ännu mer. Vi vann första set men förlorade andra, i det tredje och avgörande var det Alva som bestämde sig och gjorde servar på en nivå jag inte tidigare hade sett henne göra. Det tillsammans med fint spel gav en vinst.

 

Kvartsfinalen, med tungt motstånd. Trotts tunga anfall ifrån Ella och Hilma och ett lite lätt fantastiskt rörelsearbete av både Maja och Alva så blev det tufft. Men vi kämpade på och det var riktigt nära att vi kom vidare till Finalen. Men motståndarna utnyttjade att vi bara var fyra personer på planen och det blir många luckor som behövde täckas igen. Maja visade både innan och under matchen upp en god moral och taggade igång laget.

 

Det blev match om bronset, men innan matchen hade börjat var det Majas tur att skada sig. Det visade sig vara en lättare skada i ryggen så hon kunde spela men inte slå. Trotts detta med 3 och en halv spelare. Visade vi upp styrka, det blev Hilmas tur att visa att hon hade kraft i servarna och i andra set blev det jämnt, vi förlorade dock matchen men 0-2. Men efter dagen var det svårt att vara missnöjd. Aldrig har vi dragit på oss så mycket skador, vilket givetvis är tråkigt. Men samtidigt visar vi upp en galen styrka då vi spelar oss igenom en hel turnering utan att ha ett helt lag och ändå är nära att komma i final. Ska bli spännande hur det nu kommer att gå i U16 Mästerskapet i april.

 

 

Läger för U13F

 

Lördagen den 17 februari åkte ett litet glatt gäng till Bounce i Malmö.

Vi har börjat kombinera våra läger med en aktivitet utanför volleybollhallen, för att bygga upp gruppens sammanhållning. Vi hoppade, gjorde volter, testade på olika utmaningar. En rolig del var en bana likt den som man har i "Ninja warrior" där man ska hoppa över hinder, klättra på väggar och åka linbana.

 

Vi åkte till Bjärred där vi hade spänstmätning och träning. På kvällen blev det tacos och senare lite spel. På morgonen körde vi samarbetsövningar efter frukosten. Till lunch blev det grillspett och sen massa roliga övningar. Tjejerna är duktiga och det märks att de börjar ta ett större ansvar. Gruppen är mycket välfungerade men vi hoppas på lite nytillskott då den inte är så stor. Tack för ett fint läger. / Tilda & Peter.

 

Brons till U16F i gränsfejden!

 

Lördagen den 10/2 gjorde Skånes, Hallands och Smålands lag upp i Gränsfejden.

Tävlingen var en styrkemätning inför U16 SM.

 

Vi vann vår grupp med fina siffror mot både GVK och Ljungby. Vi mötte Lund i den första slutspelsmatchen. Det var en härlig match med taggade spelare. Tuffa bolldueller och en hög nivå på spelet. Vi vann båda seten och får möta EVS i semifinalen. Efter ett jämnt första set så tar EVS det med 25-22, vi vänder och vinner andra set med 25-19. I tredje set gör vi en del missar vilket gjorde att vi förlorade setet med 12-15 och därmed matchen. Det blev att ladda om inför bronsmatchen där vi mötte Falkenberg. Vi tog den matchen med 25-19 i båda set och bronset var säkrat.

 

Vi börjar få ihop ett bra lag, där spelarna hittar sina positioner och varandra. Det som fortfarande behöver förbättras är vår block och anfallsvinkel samt variation av vårt anfallsspel. Alva jobbar fint på passarpositionen och börjar leverera bollar med högre klass. Lagkapten Hilma är som alltid stabil i servarna och har fått en massiv kraft i dessa. Ella står för anfallet då inte Hilma är i framlinjen och slår bollarna med kraft. Maja visar upp god rutin då hon läser av motståndarna och placerar fina blockar. Nykomlingen i laget Johanna visar upp att även hon kan, genom att våga slå på centerbollarna och få ner dem vilket överraskar mottståndet. Linnéa börjar hitta högerkanten fint och slår ner bollarna med kraft när hon får tillfälle. Det som märktes denna dag var att kommunikationen inte var på topp, något som vi också ska jobba med. Tror inte jag har sett så många poäng som vi gav bort, genom att två spelare tittar på varandra och bollen slår ner mellan dem, så som i denna turnering. Men det positiva är ju att detta går att jobba bort, genom att gruppen får mer träningstid med matcher tillsammans. Men jag ser väldigt positivt på laget, det är små saker som ska bli bättre men man får inte glömma allt som är bra, för det är ju faktiskt väldigt mycket som är de. Härligt kämpat tjejer och ett stort grattis till Bronset. Nu lägger vi siktet mot Danmark och vår första internationella medalj! /Peter

 

Guld till U15F i svart grupp!

 

Söndagen den 4/2 spelade U15F i svart grupp i Landskrona. De som spelade under dagen var Johanna, Alva, Maja och Ella. Härligt spel ifrån tjejerna gav en fin dag med enkla vinster. Vi förlorade inte ett enda set under hela dagen och vi vet nu att vi har det starkaste U15F laget i Skåne, då vi i princip har fått guld på varje turnering sen sommaren. Både Hilma och Linnéa kom och hejade på laget.

 

Till nästa gång ska vi ändra om lite, genom att bjuda in spelare ifrån U13F. Vi kommer då ha två lag och förhoppningarna är att de båda lagen blir så pass jämna och starka så de får mötas i finalen, för att göra upp om guld och silver.

 

Grattis till guldet tjejer! /Peter

 

Silver till U13F!

 

Lördagen den 27/1 åkte fem tjejer till Svedala för att tävla i klassen U13F.

Vi började dagen med en förlust emot Malmö, som vi besegrade förra helgen. Vi vann resterande matcher i vårt gruppspel och tog oss vidare till A-slutspel. Första matchen emot ett Svedalalag vann vi. Andra matchen mötte vi ett Ystadlag. Första set var inga problem men i andra fick vi en svacka, dels på grund av slarv i vårt egna spel men också på grund av starka anfall ifrån en spelare i Ystads lag. Vi lyckades ta det tredje setet och det blev final. I finalen mötte vi Malmö igen, tyvärr kom vi inte riktigt igång och även om andra setet var bättre än det första så fick vi nöja oss med silvret denna gång. Det finns en del att jobba med i rörelsen på planen och det är på tok för många bollar som vi lägger över. Det finns lite psykiskt att jobba med också då vi i många matcher enkelt tar första set för att sedan "slappna av" för mycket och förlora de andra. Ett stort grattis till Silvret, men nu jagar vi guld igen. Coacher för dagen var Hilma och Peter.

 

Träningsläger för U16F

 

Lördagen den 27/1 var det dags för årets första träningsläger. Lägret började i Bollhuset i Lund, det var bowling där vi delade upp oss i slumpmässiga grupper för att lära känna varandra bättre. Efter spelets slut körde en bil i förväg och hämtade upp pizzor som vi sedan åt i hallen. Kvällen bestod av mycket prat, spel och annat trevligt. Efter frukosten hade vi ett socialt spel innan det var dags att städa förrådet och laga lunchen. Vi använde oss av spänstmätning som mäter ens spänst elektroniskt. Många av spelarna uppskattade att de fick tid att verkligen prova på utrustningen och övningarna på ett längre och djupare plan än det som man hinner med på en normal träning. Det känns som gruppen blev starkare efter helgen. Roligt att se hur utvecklingen går i rätt riktning när det gäller tekniken och taktiken i spelet.

 

 

Guldhelg för BVBK

 

Lördagen den 20/1, spelade vi i en turnering uppe i ett snöigt Hässleholm för U18F, det var en rak grupp, där alla mötte alla. Då vi saknade en center fick Matilda som normalt spelar i U13F chansen att vara med och lira. Vi började med en vinst mot Malmö med 2-0. Vi fortsatte med en match mot Lund, där vi fick imponerande setsiffor i andra set, även denna match slutade 2-0. Svedala stod på tur och erbjöd dagens bästa motstånd, dock så tog vi även denna match med 2-0, sista matchen mot Kristianstad blev även den 2-0. En härlig dag med lite väntan och matcher hela tiden, precis som vi vill att det ska vara.

 

Lagkapten Hilma gjorde många fina servar och såg även till att Matilda som inte är van vid enpassarsystemet kom till rätt position. Både Ella och Hilma slog ner bollarna med fin vinkel. Vi kommer att lägga fokus på att även våra andra spelare ska slå med samma fina vinkel och kraft. Tjejerna fick rotera och täcka upp då vi saknade en center och inhopparen Matilda inte riktigt har längden för att blocka, men det skötte dem snyggt. Maja är som alltid säker i serven och gjorde några fina centeranfall. Linnéa börjar mer och mer komma in i sin högerposition, det är fortfarande önskvärt att hon blir säkrare samtidigt som passaren ska leverera fler bollar till henne. Linnéa slog även ett gäng riktigt hårda servar. Alva levererade fina passar som hon blandar med luriga överlägg. Matilda skötte sig bra och framförallt i mottaget såg det riktigt fint ut. I framlinjen blev hon lite liten och hade inte helt lätt med roteringen, men gjorden en fantastisk insatts under dagen och visade inte upp någon nervösitet då de alla andra spelare var många år äldre än henne. Matilda gjorde även några fina servess. Visst kan vi göra vissa saker bättre, men i det hela var det en bra dag och ett välspelande lag. Grattis till guldet.

 

Söndagen den 21/1, var det dags igen. Denna gång var det en turnering för U13F i Helsingborg. Vi var i en grupp tillsammans med Malmö, Kronan och IFK. Vår första match blev mot Helsingborg (IFK), det var en match där vi inte spelare på topp, som tur var gjorde inte IFK det heller, vi vann matchen med 2-0, trotts det. Nästa match blev mot Malmö. Vi spelar bättre denna match, men de gjorde även Malmö, vilket gjorde att det blev en förlust med 2-0. Sista matchen i gruppen var mot Kronan, det var viktigt att vinna denna match för att komma till A-slutspel. Efter en betydligt bättre match ifrån vår sida så blev det 2-0 och vi var i slutspelet.

 

Knappt hade vi fått i oss lunchen innan den första matchen skulle börja. Nästa match började vi fint, med ett första set, i andra hände det något och vi förlora det stort. Till tredje set blev det att tagga om och vi vann det. Vidare till semifinal och tjejerna började känna att en medalj var mer och mer troligt. Även här var det en jämn match mot Svedala, vi vann matchen och det blev final mot Malmö. Det var samma lag som vi tidigare hade förlorat mot i gruppspelet. Men nu visade tjejerna att vi hade ett betydligt bättre spel än vad vi hade tidigare. Vi spelade starkt i första set, sen ett sämre andra set för att resa oss och ta hem det sista setet.

 

Det vi ska jobba med är de psykiska då man känner att det är vunnet och släpper iväg setet. Vi är också på tok för snälla i våra anfall och behöver öva på att slå hårdare. Men grundspelet visade Linnea, Sofia, Elsa och Matilda att de verkligen behärskar. Matilda kommer ha svårt att matcha denna helg med två guld. Härligt jobbat tjejer och grattis till guldet.

 

 

U15F Sammandrag i Hässleholm

 

Första turneringen på det nya året, vi åkte upp till ett snöigt Hässleholm för att spela i den svåraste gruppen i U15F. Det var en dag med varierat spel, där fint spel blandades med missar på enkla bollar. Vi kom två i vår grupp och kom till A-slutspel, men där spelade vi inte på topp utan kom i en grupp om 4-6 plats. Vi vann båda våra matcher och slutade som fyra. Det som märktes var att laget behöver spela ihop sig mer samt finns det brister i anfallen där vi behöver mer kraft i hela laget. Vi jobbar på och jag är övertygad om att vi kommer stå på pallen till nästa turnering om vi bara får rätt på sakerna ovan.

 

Skånemontage Cup U16F

 

Dagen innan det nya året spelade U16F den traditionella turneringen Skånemontage Cup.

Det fanns sex tjejlag i åldersklassen U16 vilket gjorde att alla lagen fick möta varandra för att kora det starkaste laget. I vår första match gjorde vi en del missar och spelet var inte på topp, men trotts detta så vann vi relativt enkelt. Missarna blev färre och spelet blev bättre under dagen. Då det var för få lag för killarna, så spelade de i tjejernas grupp. De Danska killarna visade sig inte vara någon större match för våra välspelande tjejer och vi vann enkelt med 2-0.

 

Maja gjorde en fin insatts på serven i en match, hon gjorde 16 servar i rad (!). Vårt vänsteranfall låg på fint och både Ella och Hilma tryckte på bra. Passare Alva spelade smart och förutom fin fina passar så peta hon över många poäng med luriga bollar. Thea har börjat få rätt på sina centeranfall och missarna blir färre vilket är riktigt skoj att se. Linnéa sliter på bra och kastar sig efter många bollar. Det som vi behöver förbättra är mer variation i vårt spel, vi förlitar oss för mycket på vänsteranfallet. Efter dagens slut stod vi som segrare utan att ha förlorat ett enda set, alltså med andra ord, en acceptabel insatts! Det blev guld, segertröja och Ella fick även pris för bästa spelare i U16F!

 

Julavslutning 2017

 

Kul att se så många föräldrar, syskon och spelare som deltog på årets julavslutning. Vi tackar för detta året och önskar er alla en God jul och Gott nytt år!

 

/BVBK

 

Andra guldet till U15F!

 

Söndagen den 12/11 åkte vi till Helsingborgs arena med ett lag i u15F i den svåraste klassen. Vi fick börja dagen med en dömning sen blev de match emot ett Ängelholmlag och ett lag ifrån Helsingborg. Vi vann båda matcherna och de blev A-final, nytt motstånd ifrån Ängelholm som vi vann över. Vi kom i en finalgrupp som bestod av vårt egna lag som skulle möta Ystad och Kronan. Vi vann båda matcherna även om vi slarvade rätt mycket i den sista mot kronan. Vi spela igenom hela turneringen utan att förlora ett enda set. Fast än vi tog guld fanns de mycket som inte var på topp. Vi måste få in vinkeln ännu bättre i spike och rörelsen var något haltande. Men med guld ifrån alla matcher vi spelat under hösten så har vi troligen Skånes bästa u15 lag, härligt jobbat Alva, Maja, Linnéa och Ella // Peter

 

U13F sammandrag i Svedala

 

Söndagen den 15 oktober spelade U13f sin första turnering för säsongen. Det var en lite långsam start med att först få vila och sedan döma innan första matchen. Det var en dag då vi inte nådde upp till den nivån vi haft på träningarna. Vi fick två förluster i grundspelet vilket gjorde att vi fick göra upp i B-slutspelet. Första matchen där såg vi till att vinna mot Lund. Matchen efter det, även den mot ett annat lag ifrån Lund var jämn men vi förlorade även denna.

Linnea visar att hon har blivit säkrare i sitt mottag, Matilda R, Elsa och Sofia får ofta poäng när de hoppar och anfaller. Matilda P "Mat" gjorde sin första turnering och imponerade med fint grundspel. Det blir till att ladda om till nästa turnering, de vi ska öva upp är rörelse och kommunikation på planen. Då hoppas vi även att vi får se fler överhandsservar. Laget coachades av Hilma & Peter.

 

Guld till U15F också!

 

Söndagen den 8 oktober, var det dags för U15F att visa vad de går för. Vi spelade i den tyngsta gruppen för denna ålder. I gruppspelet fick vi möta Helsingborg, Svedala och Ystad. Vi vann samtliga matcher och det blev spel i A-slutspel. Första matchen var riktigt enkel men det blev tuffare matcher mot Ystads båda lag. Första Ystadlaget vi mötte vann vi mot med 2-0 även om det var betydligt jämnare än det varit i matcherna tidigare under dagen. Det andra Ystadlaget hade vi mött tidigare i gruppspelet och efter ett stabilt första set så blev det ett dropp i andra set. Detta är något vi även tidigare har sett och något som vi ska jobba för att motverka. Vi förlorade vårt första set för dagen i finalen. I tredje set var det inget snack, här tog vi relativt lätt hem setet utan att Ystad kom nära. Det blev GULD igen, 2 gånger i rad, vi får jobba för att hålla kvar denna streak även i nästa turnering.

 

Alva gör en imponerad insats och visar att hon även kan slå trots sin specialisering som passare. Starka servar har vi i hela laget, skoj att se. Ella dunkar ner bollarna på ett härligt sätt. Lagkapten Linnéa skötte sin roll fint och bjöd även på fint spel. Maja såg till att blocka ner motståndet. Härlig insats tjejer, till nästa match ska vi jobba på anfallsvinkeln som kan bli ännu brantare, speciellt på det lite lägre nätet som man har i u15f. Coacher för dagen var Hilma & Peter.

 

 

U17F första matchen för hösten

 

Söndagen den förste oktober spelade U17F sin första match för hösten. Vi har ändrat om i vårt rotationssystem. Tjejerna visade styrka i att göra få eller snarare inga misstag i rotationerna. Styrketräningen som vi har lagt in på träningarna visade även resultat i hårdare servar än vad vi tidigare har haft. Framförallt var vi starka som lag, vilket gjorde att vi inte förlorade en enda match under hela turneringen. Till nästa turnering kommer vi att anmäla oss till den svåraste gruppen, så att vi får bättre motstånd. Rörelsen i 6-manna har verkligen förbättrats. Till nästa match ska vi förbättra vårt anfallssystem då vi inte utnyttjar alla anfallsutvägar fullt ut. Grattis ännu en gång till guldet tjejer, de ska vi fixa mer av!

 

 

 

Träningsläger U13F

 

Helgen den 16-17 september så hade U13F träningsläger. Tjejerna fick öva upp det som de behövde träna på. Efter lägret har tränarna märkt en klar förbättring i spelet, inte minst när det gäller de nyaste spelarna.

 

 

Träningsläger U16F

 

Helgen den 23-24 september hade u16F träningsläger. Fokus under lägret blev att försöka öva upp 6-mannavolleyn med tillhörande passarsystem. Under söndagen anslöt flera spelare ifrån U17F gruppen.

 

 

 

 

Utvecklingsläger U17/U19F

 

Fredagen den 1 september åkte ett gäng tjejer ifrån U17/U19F iväg på ett projekt för att stärka gemenskapen i gruppen. Tjejerna hade samlat in pengar till projektet. För att öka sammanhållningen åkte vi med minibuss till Malmö. I Malmö åkte vi till Lockarps gokart som sponsrade projektet genom att ge oss ett lägre pris. Man kunde känna en viss nervositet i luften då vi stod och väntade på vår tur. De flesta av volleybolltjejerna körde lugnt i början, men efter första racet så tagga de till, alla förbättrade sina tider, en del till och med halverade sina varvtider. Riktigt roligt att se så stora förbättringar. Efter vi hade kört gokart så körde vi minibussen mot Bjärred samtidigt som vi beställde Pizza till kvällsmat.

 

Efter maten blev det samarbetsövningar i hallen. Där tjejerna fick lösa problem, både fysiskt och psykiskt. Efter en dusch så blev det spel i form av Citadells. Något svårt och lite trötthet gjorde detta smulan segt.

 

Efter en natt i hallen så städa vi lite snabbt i förrådet innan vi åkte iväg för att handla frukost i Lund. Vi drog sen vidare upp till Ängelholm för att ge oss på att klättra högt uppe i träden. Upzone sponsrade projektet med att ge oss rabatt på klättringen. Efter en genomgång av säkerheten var det dags att klättra upp. Nina visade sig vara säker i klättringen och nästan sprang fram i vissa delar. Personligen så tyckte jag bäst om den sista banan, inte för svårighetsgraden eller för att den var 15 meter upp, utan för det samarbete som jag såg mellan tjejerna. En härlig peppning när det kändes tungt gjorde att alla klarade banan, även tränaren.

 

 

Efter klättringen kurrade magen fint och det var hög tid att köpa lite lunch. Kyckling har blivit en favorit som lunchmat och vi åt samtidigt som vi körde ner mot Sandhammaren. Det blev något av en Skåneresa då vi åkte ifrån det nordvästra hörnet till det sydöstra. Innan vi nådde Sandhammaren köpte vi mat för kvällen och frukost till söndagen.

 

Nere på Sandhammaren njöt vi av kvällssolen och gick ut på stranden för att bygga upp vårt vindskydd/tält som vi senare skulle sova i. Vi grillade grillspett och efter det blev det S´mores (grillade marshmallows med smält choklad på ett kex). Hilma hade med sig popcorn som vi poppade över elden. Vi somnade senare i månens sken och till havets brus.

 

Efter en välbehövlig sovmorgon blev det en enklare frukost. Ella hade bakat kanelbullar som vi mumsade i oss. Vi satte upp en beachvolleyplan och njöt av årets sista beachvolley lir. Det blev några matcher innan vi packade ihop allt och åkte för att äta lunch. Det blev ännu en kycklingfavorit innan vi åkte hem till hallen för att packa in och diska det material vi hade använt. Vi hade riktigt tur med sensommarvädret med temperaturer över 20 grader och i princip inget regn under hela helgen. Det var en riktigt lyckad helg, det enda negativa var att några av tjejerna blev sjuka och kunde inte vara med hela helgen. Vi hoppas även i framtiden kunna genomföra fler projekt med fokus på sammanhållningen i gruppen, någon som jag är övertygad är mycket bättre nu.

 

 

BVBK hjälper Lions

 

Helgen den 26-27/8 hade Lions en loppmarknad i Lomma där pengarna går till välgörande ändamål. BVBK ställde upp med totalt 7 personer som hjälpte till att sälja elprodukter, lotter och glass. Vi fick beröm för hur bra vi skötte oss och vi bjöds direkt in att jobba även på söndagen, något som inte var tänkt ifrån början. Förutom välgörenheten får man även ett litet bidrag för att man har hjälpt till, vilket vi kommer att använda för ett större projekt nästa år.

 

 

Städa Bjärred strand

 

Söndagen den 18 juni ställde BVBK upp och städade på stranden i Bjärred. Det var en härlig sommardag som blev finare, när allt skräp kom till rätt plats. Det är via Städa Sverige och Alfa Laval som gjorde det möjligt för klubben att samla in pengar till verksamheten som ska stärka tjejernas sammanhållning.

Härligt jobbat alla som var med!

// Peter

 

Guld i Mikasa Challenge!

 

I början av maj åkte tre U15F-lag till Örebro för att spela i Mikasa Challenge (SM).

Vi åkte tåg dit vilket var ett bekvämt sätt att resa och på en av tågen hade vi till och med en egen kupé. När vi kom upp till Örebro hann vi se den sista delen av landskampen mellan Sverige och Ungern innan det blev en sen restaurangmiddag. Även på lördags kvällen åt vi på restaurang vilket tjejerna uppskattade.

 

Det är kul att se hur väl gruppen fungerar och hur roligt tjejerna har med varandra. Det är inget gnäll eller bråk utan gott humör vilket gör en sådan här helg rolig att åka iväg på. Nu kommer vi att släppa U15-nivån och ta klivet upp till 6-mannavolley för att fortsätta öva in tvåpassarsystemet så det sitter till höstens matcher.

 

BVBK Johanna

BVBK Johanna fick en bra första match mot Sollentuna med en enkel vinst. Andra matchen var mot Ängelholm och det blev en otroligt jämn match där lagen i princip tog vartannat poäng. Vi var dock något starkare och vann matchen. Det väntade sen en tuff match mot gruppledarna, Örebro. Vi spelade riktigt bra i första set, även om det inte gick hela vägen, men vi tappade vårt mottag totalt i andra set. Örebro tog hem vinsten med 2-0. Sista gruppspelsmatchen blev 2-1 i set till Veddige då vi var ofokuserade och slarvade mycket. Trots detta hade vi bättre set skillnad än EVS och kom till A-slutspel.

 

Söndagens första match var åttondelsfinal mot Westan. Vi spelade bra men motståndet var tufft och de var säkra i sitt spel. Vi hade svårt att hitta rätt luckor och slarvade bort bollar vilket gjorde att Westan vann med 2-1 i set. Tråkigt nog var det med minsta möjliga marginal och tjejerna var såklart besvikna. Kämparglöden försvann men resterande matcher vann de ändå och slutade därmed som 9:a i turneringen, vilket inte är fy skam!

 

Under helgen hade Linnéa ett otroligt bra mottag och tog för sig bra på plan. Maja L jobbade bra i framlinjen och fick bättre kontroll på sina anfall som satt fint. Maja K gjorde många servar som motståndarna hade svårt att ta samt gjorde fina passningar. Alva N placerade liksom Maja K sina servar på bra ställen och fick till flera hårda anfall. Ella var lagets anfallsmaskin som efter Linnéas och Maja K:s passar dunkade ner bollarna. Laget som helhet har fungerat bra men vi behöver öva på att hålla kämparglöden och glädjen uppe när det inte går så bra för oss, vilket tjejerna ibland tappade och som i sin tur drabbade spelet och resultatet. Annars var det fint samspel mellan spelarna och överlag bra kommunikation.

BVBK Peter

Vår första match var emot Westan Sprite, tog vi hem med 2-0 efter ett bra spel och god laganda. Lång väntan till nästa match gjorde att vi hade god tid att köpa lunch till våra lag och det fina vädret var behagligt att gå och handla i. Nästa match var mot Vallentuna Safir. Matchen började okej för vår del men efter några missar gick moralen ner och "Safir" vann i båda set. Då det var fler lag som låg placerade på samma plats i gruppen och för chans till A-slutspel gällde det att säkra så många poäng som möjligt för att set- och poängkvot skulle bli bra. Tjejerna fick blodad tand och såg till att Vännäs i nästa match endast fick tre poäng i första set, och även andra set van vi enkelt. Sista matchen för dagen var mot Gislaved där båda seten slutade med vinst 25-13 till oss. Efter en lång väntan på vilka lag som hade placerat sig i A- respektive B-slutspel fick vi reda på att vi kom på en andra plats i gruppen och därmed A-slutspel.

 

Lagkapten Hilma kom med en ny taktik om att vara överglada och peppa varandra ännu mer även i motgång. Vi började redan på lördagen med detta, men inte alls så mycket som vi gjorde i slutspelet på söndagen. Första matchen var emot Eneryda Sol där vi vann matchen relativt enkelt med 25-17 och 25-18. Vår andra match var emot Örebro vilket vi visste skulle bli en jobbig match eftersom de hade vunnit alla sina tidigare matcher. De visade upp svåra anfall och bra mottag. Den nya taktiken höll vi ännu mer i denna match och kanske var det detta som gjorde att vi tog hem första set ganska enkelt. I andra set kom Örebro igång igen då vi hade några dippar som vi inte kunde lösa. Det blev ett tredje set och efter en timeout av oss vid ställningen 7-4 till Örebro vände det, vi tog övertag i både psyke, spel och poängen rullade in. Vi vann tredje set med 15-11. Nästa match var kvartsfinal mot Vallentuna Smaragd vilket var ett starkt lag, men med vår nya taktik och med glädjen som fanns efter att ha vunnit över Örebro så körde vi på och vann matchen med 2-0. Det blev en final mot Westan "Cola" där det var bra spel och båda set vann vi med 25-20. Matchen avslutades med en härlig spike från Hilma som dundrade in i väggen efter att ha studsat på motståndarna sida. Medaljerna hämtade vi i en annan hall och där blev det en snabb prisutdelning med musik och bilder innan det var dags att skynda till tåget.

 

När det gäller spelarna så visade alla fyra fram olika styrkor: Hannah med fin serve och hade gott mottag i baklinjen, Thea visade prov på bra anfall och tog emot hårda bollar, Alva som normalt spelar passare visade upp överraskande fint anfallsspel då bollen låg nära nätet, Hilma var lagets motor som slog på allt och visade ännu en gång prov på nära perfekt mottag.

BVBK Tilda

Laget fick en bra start i gruppspelet genom en vinst mot Täby. Nästa match mot Norsjö var relativt jämn med bara några poängs skillnad, men som tyvärr slutade med förlust. Efter en lång paus på över fyra timmar märktes det att tjejerna var lite trötta men de kämpade fint ändå även om vi aldrig riktigt lyckades komma in i matchen. Det blev många slarvfel och Falkenberg hade övertag. Efter gruppspelets matcher slutade vi som trea i gruppen och gick vidare till B-slutspel.

I den första slutspelsmatchen mötte vi Sollentuna. Det började med ett övertag men som vi sedan tappade och förlorade matchen. Vi mötte sedan Gislaved 2 och vi förlorade tråkigt nog efter en jämn match där vi kämpade riktigt hårt. I sista matchen mötte vi Gislaved 3. Det första setet var väldigt jämnt men vi förlorade med två poäng. I andra set kämpade tjejerna riktigt fint och vann med 25-20. Det märktes i tredje set att tjejerna verkligen ville vinna och de spelade riktigt bra. Vi vann setet med 15-4 vilket var superbra jobbat. Efter det blev det en rolig segerdans som även uppskattades av det andra laget.

 

Laget gjorde en jättebra insats och spelarna utvecklades mycket under helgen. De uppmuntrade varandra inom laget samt hejade på sina kompisar i de andra BVBK-lagen. Spelet var också bra. Ida fick till bra överhandsservar och spikear. Emma gjorde flera räddningar och bra blockar. Både Jill och Maja gjorde många luriga servar och fina passar som ledde till bra avslut. Alexandra gjorde fina överlägg och jobbade på bra i mottaget.

 

 

DM för U23P

 

Det var i april månads sista lördag som det var dags för senior DM, naturligtvis deltog BVBK. Denna gång var det U23 som spelade. För motståndet i vår grupp stod två olika lag från Lund, som spelade på hemmaplan då turneringen hölls i Lund, samt ett lag från EVS.

 

Gruppspelet inleddes med en match mot EVS som stundtals var jämn men som ändå slutade med 2-0 i set till EVS. Vidare spelar BVBK mot Lund B då BVBK fick en spelare skadad i första set. Dessvärre slutade även denna match i förlust. Med ny formation och en spelare mindre än motståndarna på planen blev det inte lättare. Dessvärre slutade det i en ny förlust i den sista gruppspelsmatchen, dock blev det en jämn match.

 

I slutspelet stod Åstorp för motståndet, som hade spelat i grupp B vilket är varför BVBK inte mött dem i gruppspelet. Efter en solid insats i första set följdes det upp av en sämre i 2a set vilket innebar att det blev ett 3e och avgörande set, i vilket BVBK lyckligtvis ryckte upp sig och vann!

Sammanfattningsvis var det en rolig dag fylld med volleyboll, dessvärre hade BVBK oturen att få en spelare skadad vilket försämrade lagets chanser.

 

 

DM för U15F

 

Lördagen 22 april var det DM i Svedala för U15-tjejerna. Vi hade med oss tre lag från klubben.

 

BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där vi blev etta efter att ha mött lag från Ängelholm, Malmö och Lund. Matchen mot EVS var jämn och det slutade 1-1 i set. Vi vann mot Malmö och Lund där tjejerna fick ordentligt med serveträning och även chans att utmana sig själva i sitt spel. Kvartsfinalen var mot ett annat lag från EVS och första set tappade vi mottaget och släppte in för mycket. Tjejerna gjorde dock en stor upphämtning men som inte räckte till setvinst. I andra setet visade tjejerna dock hur bra de kan spela. Vi tryckte på i anfallen och fick kontroll på mottaget vilket gav oss en vinst som efter ett tredje set blev till en vinst i hela matchen. Semifinalen var mot ett Malmö-lag som hade en väldigt duktig anfallare. Tjejerna hade svårt att möta hennes kraft men spelade ändå mycket bra och taktfullt. Vi utnyttjade luckor hos motståndarna, gav tillbaka i anfallen och försökte få Malmö att så lite som möjligt kunna utnyttja sin starka spelare. Tyvärr räckte det inte hela vägen och det blev en förlust. Nästa match var om tredjeplatsen och vi mötte ett duktigt lag från Ystad. Det blev bra spel men Ystad hade hela tiden lite övertag som vi inte lyckades vända.

 

Även om det var trist att stå utanför medaljplatserna kan tjejerna hålla med om att de hade gjort bra ifrån sig men också vet vad som behöver jobbas med, dvs. kommunikation och att våga spela svårt. Vad tjejerna gjorde allra bäst ifrån sig som lag var rörelsen, säkerheten och att inte ge upp i stora underlägen.

 

 

BVBK Peter hade turen att komma i en grupp med tungt motstånd så vi fick kämpa hårt. Vi vann vårt första set men förlorade det andra, dock så vann vi i set skillnad ifrån matchen. I matchen mot Lund så tog vi den relativt enkelt. I matchen mot Malmö tog det stopp, vi missade en massa bollar och när moralen gick ner följde spelet med. Det blev poängräkning som gjorde att vi missade A-slutspelet med 5 poäng. Det blev istället B-slutspel där vi mötte ett Malmölag som inte bjöd på något större motstånd, efter vinsten blev det spel emot BVBK Joachim, som drog ut i tre set, i det sista setet var vi något starkare så vi tog hem matchen.

 

Det finns en del som måste förbättras i laget. Servemissarna var på tok för många, här förlorar vi många poäng. Rörelsen för en del av spelarna behöver förbättras samt att man tar bollen med båda händerna. Vi laddar om och sätter fokus på det som vi ska stärka i laget.

 

 

I gruppspelet fick BVBK Joachim möta lag från Engelholm, Helsingborg och Lund. Första matchen mot Engelholm var hyfsad jämn. Men i slutet av båda set tappade vi för många bollar vilket resulterade i förlust. Nästa match mot Lund blev betydligt tuffare. Vi hade svårt att försvara oss mot deras anfall och vi kunde inte riktigt få in några själva. Mot Helsingborg gick det bättre men i slutet tog dem alldeles för många poäng. Det blev B-slutspel för oss.

 

Efter att ha fyllt på med energi i lunchpausen var det dags att möta ett annat Engelholmlag. Tjejerna spelade mycket bättre nu. Våra mottag fungerade mycket bättre, vi fick till fler och bättre spikes. Retligt nog vann EVS med bara två poäng i första set och tre poäng i det sista. I dagens sista match fick vi möta vårt systerlag BVBK Peter. Roligt nog så blev detta dagens bästa och mest spännande match. Första set förlorade vi alldeles för enkelt, men i andra set gjorde tjejerna en grym vändning. När vi tog vår sista time-out var ställningen 20-24. Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas återhämta oss. Men efter en positiv peptalk mellan alla i laget lyckades vi vända på steken och vinna setet med 27-25. Tredje set började bra men vi kunde inte riktigt bevara spelet som vi hade i förra setet. Poängställningen slutade tyvärr med 10-15.

 

Trots många förluster under dagen så var tjejerna positiva och behöll kämparglöden genom hela turneringen. Men för att kunna vinna fler matcher nästa gång måste vi prata mer på planen. Vi måste framförallt våga anfalla mer och spika. Annars kommer det att bli väldigt svårt att ta poäng på denna nivå.

 

 

Sammandrag i Svedala för U13F

 

Söndagen den 11 april spelade U13F turnering i Svedala. BVBK hade två lag med i turneringen. Vårt ena lag fick en trög start i en svår grupp där vi förlorade de två första matcherna. Den tredje matchen vände det och det blev vinst. Tjejerna förlorade inte en enda match efter detta och kunde efter några matcher till, ställa sig som vinnare i B-slutspelet. Vårt andra lag vann sin grupp utan att förlora ett enda set. Det blev kvartsfinal som de också vann, i semifinalen blev det dock en förlust emot ett mycket välspelande Helsingborg. Så det blev spel om tredjeplats emot hemmalaget Svedala. En riktigt jämn match blev det, som drog ut i tredje set där vi kunde ställa oss som segrare efter ett par sluga bollar ifrån BVBK.

 

Tjejerna visade prov på att de har utvecklats, det som ska jobbas mer på nu är anfall då det är på tok för många överlägg. Lagen coachades av Tilda, Hilma och Peter.

 

DM U18F

 

Lördagen den 10 april, åkte vi upp till Hässleholm för att spela DM för U18F. Alva var sjuk så vi ställde upp med 5 spelare. Det blev tufft redan ifrån start. Vi hade stora problem med vårat mottag både på serve och vid anfall. Det var en tung dag, där många spelare underpresterade. Men i matchen mot Svedala höll vi på att vinna andra set. Helt plötsligt hade vi flyt i vårt egna spel, där både mottag och anfall fungerade. Svedala blev senare vinnarna över hela turneringen så visst finns det potential i vårt lag. Efter det vann vi relativt enkelt emot Hässleholm så det blev B-slutspel för oss. Även i B-slutspelet var det inte på topp, vi lyckades dock vinna vår sista match. Nu blir det hem och öva på det som inte var helt perfekt ännu.

 

U16 Mästerskapet 2017

 

Fredagen den 31 mars tog vi oss upp med tåg till Falköping. När vi kom fram så hade vi avbokat maten då denna inte brukar vara någon höjdare. Så vi gick in och handlade frukost innan vi gick vidare till hallen. Vi fick bo på en förskola, som låg vid sidan av skolbyggnaden. Detta var först lite blandande känslor, men så fort vi kom in efter lite nyckelproblem så blev det mer positivt. Egen dusch och flera toaletter, spis, kyl med mera. Det blev mer som att bo i ett eget hus än i en skolsal.

Även om det fanns saker som vi kunde förbättra med vårt spel så vann vi lätt de första matcherna och det blev en lång vila inför matchen mot gruppens ledande lag Eneryda. Under tiden vi väntade, passade vi på att fixa egen lunch samt spela Coup. Det visade sig att Maja var riktigt vass på detta strategispel. När det väl blev dags för match så fick vi inte rätt på vårt spel, vi förlorade och blev tvåa i gruppen. Vi hade kvalificerat oss till A-slutspel mot 3:an i den andra gruppen. Tjejerna var taggade och de visade sig bli en enkel match emot Lindesberg och det var nu dags att duscha och laga tacos.

 

 

Söndag och slutspel, vi började med bra spel emot Habo WK 87. Men i andra set vaknade Habo och tog hem det, vi fick ställa om och tagga för tredje set. Tredje setet var de inte snack, vi jobbade hårdare och såg till att ta poäng på egen serve. Vi vann och det blev final mot Eneryda som vi tidigare hade mött.

 

Finalen började dåligt och blev sämre, vårt spel var inte på topp och Eneryda kunde ställa sig som segrare. Men ett silver blev det, vilket såklart är acceptabelt.

 

 

Matcherna var över och vi tog oss hemåt, men först en sväng in till O'learys där vi åt gott. Tågresan hem efter detta. När det gäller prestationerna så hade Hannah mycket fina servar och vissa fina passningar, Linnéa fick hoppa runt på positionerna för att stärka upp, vilket såklart inte alltid blir helt självklart, men Linnéa visar styrka i att memorera alla de olika positionerna. Thea jobbade hårt i blocken och fick med sig några fina poäng ifrån det. Maja K hade även hon några bra blockar och anfall. Ella visade att hon ville vara på vänsterkanten och gjorde många anfall och goda servar. Alva hade härliga passningar tills hon skadade tummen och fick gå över till baggerpassningar. Alvas rörelse är också imponerande. Lagkapten Hilma var lagets motor och den spelaren som var överallt. Hon gjorde fina servar, jobbade fint i mottaget och spika in flera poäng. Det var en härlig helg med massa skoj, nu taggar vi inför nästa tävling!

 

 

 

Långträning U15F

 

Söndagen 26 mars hade U15F långträning som sträckte sig från lunch fram till kvällen. Tjejerna hade innan fått önska vad de ville lägga fokus på under dagen samt ge förslag på vilka övningar de ville göra. Majoriteten ville öva mer på mottag, anfall och kommunikation vilket vi också gjorde med både nya och gamla övningar.

Utöver detta hade vi spänstmätning och gjorde andra spel- och teknikövningar samt avslutade genom att spela match i de påtänkta lagen till Mikasa Challenge (SM).

 

Under dagen hade tjejerna fått i uppdrag att studera varandras spel och teknik noggrannare för att slutligen ge varandra anonym feedback, både på vad som är bra och vad som kan förbättras.

 

Vi hann med mycket under denna långträning och förhoppningsvis tyckte tjejerna att det var en rolig och givande dag.

 

Läger med U13F

 

Helgen den 11-12 mars hade U13F läger i Rutsborgshallen. Tjejerna lärde sig som vanligt en massa, men fokus var anfall och teknik för att komma rätt till bollen. Tjejerna blev under helgen betydligt bättre på detta, något som kommer att visa sig till nästa match.

 

// Tilda, Hilma och Peter

 

Scandinavian Masters 2017

 

U18F åkte till Danmark för att delta i den internationella volleybollturneringen Scandinavian Masters.

Givetvis lyckades vi pricka in samma dag som tågtrafiken skulle strula. Det blev ersättningsbuss ifrån Lund till Malmö, sen lokalbuss till Hyllie. Ifrån bussen hade vi 3 minuter tills tåget skulle gå, det blev ett högt tempo som gjorde att vi hann med tåget till Köpenhamn. Vi hade inte samma tur med nästa tåg, utan missade det med en minut. Efter tågstrul och lite nya biljetter så var vi framme i Odense, cirka 3 timmar senare än vad som var beräknat.

 

Vi fick vårt rum som var "rent och snyggt", efter en natts sömn så var det dags för första matchen mot Amager. Första set gick lysande och vi vann med övertygande siffror, tyvärr så slappna vi av i andra set och i det tredje blev det också en förlust. Vi pratade igenom vad som gick fel och taggade till för nästa match, denna var mot Glostrup. Även den andra matchen spelades till tre set match, som vi vann. Sista matchen i gruppspelet var mot Fortuna som bestod av både killar och tjejer (detta berodde på att tjejerna hade blivit sjuka och killarna hoppade in). Här kunde vi nyttja taktik då laget var dåligt samspelta, men det blev ändå en tre sets match, som vi vann. Vi blev tvåa i gruppen och gick till B-slutspel. Man kunde gå till A,B,C,D - slutspel, där vinnarna i A och B gjorde upp om medaljerna.

 

Första matchen i slutspelet blev tung, ett mycket välspelande Lyngby-Gladsaxe som vi inte kunde sätta stopp för, starka servar, bra mottag och god rörelse gjorde att detta lag vann hela turneringen. Det var slut för dagen. Efter duschen drog vi till vårt rum och sedan ut för att äta middag på en pizzeria.

 

Söndagen började med att vi fick möta vår grupps vinnare igen, Amager. Denna gång var vi revanschsugna och tog hem matchen med fina siffror i tredje set. Det hade blivit dags för sista matchen som blev mot arrangören DHV. Vi hade ett långt uppehåll med flera domaruppdrag och lång vila innan denna match, tjejerna kom inte igång och det blev förlust. Vi slutade på en 6:e plats av 18 lag, vilket man får säga är helt godkänt då det var tjejernas första internationella tävling.

 

På hemfärden passade vi på att lyxa till det lite och äta på Jensens Böfhus, för att sedan ta tåget hem till Sverige igen. Det blev en lyckad helg där vi fick lära oss en massa nya ting, samtidigt som vi satte BVBK på den internationella kartan.

 

Bra jobbat tjejer! // Peter

 

Gränsfejd U15F silver!

 

Ängelholms årliga Gränsfejd gick otroligt bra för vårt U15F-lag. Tjejerna ställde upp i Level-6 Grön där fjorton lag från Skåne, Småland och Halland var med.

 

I gruppspelet vann vi våra matcher mot EVS och Värnamo, och blev slutligen gruppetta. I A-slutspel höjdes nivån på motståndet men även vi förbättrade vårt spel överlag och vann både kvart- och semifinalen. I kvartfinalens andra set mot ett EVS-lag tappade vi dock vårt mottag och spel totalt och låg under med nästan tio poäng. Tjejerna imponerade sedan med sin inställning om att inte ge upp och lyckades hämta ikapp EVS stora ledning. Semifinalmatchen mot Vindarp bjöd på riktigt bra spel och båda lagen kämpade som djur för att ta poäng. Efter tre jämna set var finalplatsen slutligen vår! Finalen var mot Kristianstad och även här var det bra spel. Det var en oerhört jämn match men som vi förlorade med minsta möjliga marginal, nämligen med setbollar i tredje set. Tjejerna var självklart besvikna men ska vara stolta över sitt silver!

 

Under dagen visade tjejerna upp mycket bättre nivå än vår senaste match och framförallt Jill tog ett stort steg i rätt riktning och vågade ta för sig mer på plan. Ida dominerade i anfallen och servarna med sin kraft. Thea och Alva jobbade fint efter bollarna och hade ett fint allround-spel. Emma jobbade bra i mottaget och under dagen fick hon bättre kontroll på sina passar vilket möjliggjorde ännu fler anfall från vår sida.

 

Grattis till silvret tjejer! Nu börjar vi satsningen inför Mikasa Challenge med långträning och DM där vi ska öva ihop lagen. Tagga, tagga, tagga!

 

Sammandrag U15F i Hässleholm

 

I februari hade U15F ett sammandrag på Level 5-nivå. Några av tjejerna hade inte spelat match på länge men nervositeten som tog över i början av dagen släppte allt eftersom. I gruppspelet vann vi matchen mot Hylte/Halmstad men förlorade med några få poäng mot både Hässleholm och Ängelholm. Tjejerna var väl medvetna om att det till stor del berodde på kommunikationsmissar och blev bättre på detta i matcherna som kom därefter, vilka de även vann.

Fortsätt spela och prata som ni gjorde mot slutet av dagen så kommer matcherna framöver att leda till bra placeringar!

 

Första sammandraget för U16F

 

U16F spelade sin första turnering som ett lag, i Landskrona. Tyvärr blev Linnea sjuk så vi fick spela med bara 5 spelare under dagen. Dagens höjdpunkt var en härligt jämn match som vi förlorade i tredje set mot Kronan svart. Vi spelade första set med mycket hög nivå, där vi tar med oss det goda och tar lärdom av de som inte fungerade. Tyvärr resulterade förlusten ett missat A-slutspel och till slut en 8:e plats. Alexandra spelade sin första match och lärde sig en massa under dagen. Nu taggar vi inför nästa stora match med internationellt motstånd.

 

Sammandrag U13F i Lund

 

Söndagen den 5/2 åkte fyra tjejer för att lira volleyboll i Lund. Det var första matchen för Saga, vilket hon klarade utmärkt. Efter lite nervositet ifrån en början så blev det stundvis riktigt bra spel. Från att förlora första set med 23 - 25 så förlorar vi andra med 13-25. Tjejerna kämpade på väl och lärde sig en massa under dagen.

Till nästa turnering ska vi jobba med kommunikation på planen samt rörelse då vi ibland blev något

stillastående. Nu taggar vi inför nästa match, förhoppningsvis med två starka lag.

 

 

Sammandrag U15F i Ystad

 

Den 28 januari var U15 och spelade match i Ystad. Det var en tuff dag med svåra motståndare samtidigt som vi ofta spelade slarvigt och inte hade speciellt bra kommunikation. I slutet tände vi dock till och lyckades vinna.

Såklart gjorde tjejerna även bra saker! Alva L fick bra kraft i sina servar och servade ut motståndarna ett antal gånger. Alva N jobbade bra i mottaget och passade upp fint till Ella som var lagets dominerande anfallare. Ida jobbade bra efter bollarna och fick även till några anfall med kraft.

 

Betala med Swish!

 

Nu går det bra att använda Swish för att betala medlemsavgift, lägeravgift, matchkäder m.m. Vårt nummer är 123 091 28 65. Men glöm inte att fylla i namn, grupp och anledning till betalning i meddelandefältet. Info om avgifter hittar ni under Spela i BVBK

 

/Kassören

 

Sverigeserien U21P

 

Söndagen den 22a januri var BVBKs U21P i Lund för att tävla i Sverigeserien! Denna gång hölls det i Idrottshallen i Lund. Förutom BVBK var det även 7 andra lag, samtliga från Lund.

 

Dagen inleddes med match mot LVK Teknik som resulterade i vinst med 3-0 i set. De första 2 vann BVBK med en relativt bekväm marginal, dock spelade motståndet bättre i 3e set men tillslut kunde laget från Bjärred vinna det sista settet. Efter en kortare paus var det dags för en ny match, denna gång mot LVK Herrar B. I jämförelse mot förra matchen var motståndet bättre vilket ledde till förlust i första set. Men i andra set spelade BVBK bättre och tog det till förlängning. Dock slutade även detta set i förlust, 25-27.

Efter att ha spelat 2 matcher i rad var det dags att aggera domare. Efter att ha varit rättskipare i 2 matcher var det dags för dagens sista match där LVK Match stog för motståndet. Det inleddes dessvärre med en förlust i första set. Men skam den som ger sig! I det andra settet spelade BVBK upp sig och vann settet, och när man väl var inne på det vinnande spåret gick det vägen i det 3e settet vilket innebar ytterliggare en vinst!

 

Sammanfattningsvis bjöd dagen på 2 vinster av tre möjliga och en dag med trevligt spel. BVBK ser fram emot fler chanser att spela mot LVK i framtiden.

 

Träningsläger "Vinter" U15F

 

I helgen hade U15F träningsläger och det var ett intensivt dygn med mycket träning. Vi hade spänstmätning, teknikträning och spelövningar som vi blandade med mycket match. Vi övade även på 6-manna för att få rätt på rotationer mm. innan vi går över helt till detta under nästa termin. Under söndagen pratade vi en del om träningsupplägg och kommande träningsläger. Flera av tjejerna vill att vi tar in mer fys på träningarna och att göra någon aktivitet utöver volleyboll på nästa läger.

Hoppas alla var nöjda med årets första läger!

 

Svedala Montage Cup U15P

 

Den 5 januari ställde U15P upp med ett lag i Svedala Montage Cup. Det var inte så många lag som hade anmält sig i level 5, det blev bara två lag som vi fick möta under dagen. Då vi också var det ända pojklaget så fick bara möta tjejlag.

 

Första matchen blev mot EVS. Det började bra och pojkarna hade bra kontroll genom hela matchen. Det slutade med en säker 2-0 vinst. I nästa match möte vi Svedala. Det blev liknande spel som i förra matchen, men i sista sett var Svedala nära på att komma ikapp. Fast vi vände tillbaka och vann denna match också med 2-0. Efter en lång lunchpaus var det dags att möta EVS och Svedala en gång till. Motståndet var lite tuffare denna gång och vi spelade alldeles för slarvigt jämfört med vad vi gjort tidigare. Båda matcherna drog ut till tresetare där alla sett var mycket jämna. Men till slut lyckades vi vinna båda matcherna. Guldet var säkrat!

 

Sammanfattat spelade pojkarna bra under dagen, många fina servar och anfall. Men det blev lite för mycket slarv i de två sista matcherna, dålig kommunikation på plan och mottagsmissar. Men det ska vi se till att öva upp till nästa turnering!

 

Skåne Montage Cup U15F

 

I årets Skåne Montage Cup för U15 ställde vi upp i Level-6. Det blev oturligt nog en lång dag med några arrangörsproblem men tjejerna höll humöret uppe så gott det gick.

Efter några timmars väntan och ett hallbyte fick vi äntligen spela vår första match. Vi mötte ett lag från EVS och spelade bra. Det var en jämn match men som EVS slutligen vann. Vi mötte sedan Ystad vilket vi från början visste skulle bli svårt. I första set tappade vi spelet helt och Ystad placerade in bollar på oss som vi inte gjorde något vettigt av. Andra set var betydligt bättre och tjejerna skärpte till sig och kom igång i spelet, om än för sent för att lyckas vinna. I B-slutspel fick vi återigen byta hall och vänta ett par timmar. Laget var trött men vi taggade till oss så gott det gick. I de följande matcherna, mot Malmö och Svedala, var det oerhört jämnt och flera fina bollar. Vi kom till fler anfall och började placera bollarna på svårare ställen.

Hela laget behöver ta med sig att prata mer, samt att inte lägga över enkla bollar till motståndarna. Annars hade Maja J ett otroligt bra mottagsspel under dagen, Maja L hade fina passar och började hoppa mer i anfallen i slutet, Alva N hade ett fint allroundspel och som vanligt välplacerade servar och Hannah hade bra kraft i sina slag vilket gav flera poäng.

 

 

Svedala Montage Cup U17F

 

Torsdagen den 5 januari, ställde BVBK upp med ett lag i U18F. Laget bestod främst av yngre spelare ifrån U15F förstärka med några spelare ifrån U17F. Dagen började med en slarvig match mot ett smålandslag där vi inte fick igång vårt spel. Till nästa match var nervositeten borta trots att motståndet var Skånelaget. Tjejerna spelade på en betydligt högre nivå och i andra set lyckades vi sätta press på dem efter två starka serveess som Tilda ordnade. Matchen förlorades dock med 0-2. Vi mötte efter detta ett lag ifrån Svedala där vi hade kontroll på matchen ifrån början till slut. Det blev b-slutspel för oss, där vi vann samtliga matcher vilket gav oss en femteplats. Ett av Svedalas lag saknade en spelare, så Tilda fick rycka in och spela en match med dem då vi dömde matchen.

 

Maja K och Nina fick mer rutin i centerspelet, då båda är relativt nya på denna position. Dagen gav bra övning som resulterade i bättre spel under de sista matcherna. Alva visade ännu en gång att hon är på rätt position, utvecklingen här går spikrakt uppåt. Tilda var helt dominerade på centerpositionen, med härlig vinkel åker bollarna i golvet med kraft. Ella hade en del fina servar och hade fin förflyttningsteknik. Linnéa fick hoppa in som passare, inte helt enkelt och visst finns det förbättringsutrymme i passningarna, men samtidigt så är hon inte passare. Ett stort plus till Linnéa som tog denna roll på sig och utmanade sig själv. Hilma hade fin kraft i servarna, ett som alltid lika säkert grundspel och fina anfall.

 

Det som ska utvecklas under våren är spelsystem, mottag och att komma högre i hoppen, tagga tjejer, för detta är bara början på något som kommer att bli fantastiskt bra! // Peter

 

XPS Volley

 

Den 12:e december gick BVBKs tränare en utbildning i XPS Volley. XPS Volley är en digital övnings- och kunskapsbank för tränare. Detta verktyg ska hjälpa oss att hitta nya övningar och att få mer variation på träningarna.

 

 

Sammandrag för U15F i Level 6

 

I mitten av december var U15F i Malmö för att spela en turnering i Level 6.

 

BVBK Johanna hade ett något ostadigt gruppspel där de mötte EVS, Malmö och Svedala. Matchen mot EVS var jämn och blev oavgjord. Vi spelade bra men EVS spelade lika bra dem med. Mot Malmö fick vi en klar vinst och utnyttjade deras svaga mottag genom att lägga placerade bollar och trycka på i anfallen. I båda set mot Svedala hade vi ett övertag till en början men som vi sedan tappade. Onödigt slarv och kommunikationsmissar gjorde att Svedala vann matchen. Med tre vunna set blev vi grupptvåa och mötte Lund i semifinalen. Trots att vi spelade bra och kämpade ledde Lund hela tiden med några poäng, och till sist knep de finalplatsen. I matchen om tredjeplatsen mötte vi Svedala igen och denna gång var vi bestämda att vinna över dem och ta brons. Första set gick bra och vi vann stort. I andra och tredje set var det åter mycket slarv och kämparglöden försvann. Tråkigt nog hamnade vi därmed utanför medaljplatserna. Till nästa turnering ska vi tänka på att prata mer med varandra och få igång ordentliga hopp vid anfall, men även komma ihåg hur bra spelet blir när vi tar det lugnt och spelar vårt spel.

 

BVBK Peter började dagen med en match mot Malmö i något som kändes som serveträning, dvs. en enkel vinst utan något direkt spel. Vi mötte sedan Lund och den förlorade vi med samma resultat, 24-26 i båda seten. Sista matchen i gruppspelet var mot EVS där vi spelade oavgjort. Med tre set tog vi oss till semifinal där vi spelade mot Svedala. Vi vann och var i final. Åter en gång mötte vi Lund och det blev tre jämna set. Vi förlorade matchen på matchbollar och trots besvikelse kunde vi sen ändå känna oss nöjda med en silvermedalj. Under dagen visade Ella styrka i servarna, Thea gick på anfall som gav flera poäng, Alva N hade ett fint försvarsspel och Hanna gjorde många fina passar. Det vi ska öva på till nästa gång är anfallen, framförallt att hoppa och få kraft i slagen vilket med säkerhet hade gett oss guld.

 

Bra kämpat under matcherna tjejer! Nu tar vi ett kort juluppehåll till början av januari då vi ställer upp i Skåne Montage Cup.

 

Brons för U15P i Örkelljunga!

 

Den andra advent åkte tre ivriga pojkar från U15P, samt tränare upp till Örkelljunga för att spela terminens först sammandrag.

 

I gruppspelet fick vi möta Örkelljunga och Engelholm. Den första matchen mot Örkelljunga blev en spännande tresetare där vi tog första sett. Men i andra sett skärpte motståndarna till sig och vi gjorde förr många spelmissar. Tyvärr förlorade vi även tredje sett, men det var mycket jämnt. Matchen mot Engelholm blev tuff redan från starten. De gjorde många bra anfall och utnyttjade vårt spelar underläge väldigt effektivt. Slutade med vinst till Engelholm.

 

Efter lunchpausen var det dags för kvartsfinal. Örkelljungas andra lag stod för motståndet. Nu spelade vi ännu bättre än i gruppspelet. Vi rörde oss mycket mer på plan och fick till fler och bättre anfall. Det blev en säker vinst med 2-1 i sett till oss.

 

I semifinalen blev det revanschmatch mot EVS. EVS satte hårt tryck från start och vi hade problem med att få igång spelet. Men i andra sett skärpte vi till oss och det blev ett mycket jämnt sett. Men tyvärr så förlorade vi andrasett med ynka 2 poäng. Sista matchen för dagen blev om bronsmedaljen. Det blev en revanschmatch igen fast mot Örkelljunga denna gång. Precis som första gången vi möte dem blev det en jämn match direkt från starten. Men vi hade ett litet övertag igenom hela matchen och lyckades ta bronset med två vunna sett!

 

Pojkarna kämpade på bra genom hela dagen och visade upp bra spel samt rörelse på plan. Grattis till bronset!

 

Sammandrag för U15F i Åstorp

 

Sista helgen i november var två lag från U15F med i ett sammandrag i Åstorp. Eftersom vi spelat så pass bra i våra andra matcher under hösten och vunnit Level 5, valde vi nu att gå upp till Level 6-nivån. Detta medförde hård konkurrens och svåra matcher, men tjejerna kämpade på bra.

 

BVBK Johanna hade jämna gruppspelsmatcher mot lag från Lund, Malmö och Vindarp. Mot Lund spelade vi lika. Vi hade något svårt att komma igång och få till vårt spel. I andra set släppte det dock och vi tryckte på i anfallen och spelade ett fint och säkert spel. Matchen mot Malmö var riktigt jämn men Malmö var starka och plockade i princip alla bollar. Vi låg konstant ett fåtal poäng efter och förlorade sedan. Mot Vindarp var det mycket slarv och motståndarna släpptes in mer än de borde, men vi tog fortfarande hem matchen. Det blev dock B-slutspel då Lund som vunnit lika många set som vi hade bättre poängskillnad. Vi var besvikna och tappade vinnarinstinkten vilket sedan ledde till flamsigt spel. Efter ett tag skärpte sig laget igen och vann matchen, vilket vi även gjorde i den allra sista matchen. Det var lite för slarvigt spel genom alla matcher som gjorde att vi slösade bort onödiga poäng, men stundvis visade laget på sitt säkra spel med fina anfall. Ella hade bra anfall, Maja K. lade svåra servar, Linnea jobbade riktigt bra i mottaget och Alva L. Hade fina passar.

 

BVBK Peter började med en tung match mot Ystad. Tjejerna fick inte rätt på försvarsspelet och rörelsen kunde ha varit bättre. Andra matchen mot Malmö vann vi. Nästa match mot EVS fick vi rätt på grundspelet och höll på att vinna första set. Tyvärr höll det sedan inte hela vägen. Det blev B-slutspel och dagen avslutades sedan med en vinst och en förlust. Vi tar lärdom av de som vi behöver öva på och tar till vara på det som fungerade bra. Maja L. försökte sig på anfall vilket var trevligt. Jill höll humöret uppe och taggade även andra i laget. Alva N. visade upp bra grundspel och la flera bra placerade bollar på motståndarna. Hannah fick rätt på sina servar med fin kraft. Ida gjorde flera bra anfall och hade en stabil serve.

 

 

Utvecklingsdagsläger 2016

 

Söndagen den 27:e november hade BVBK sitt första utvecklingsdagsläger där spelarna fick tid att utvecklas på egna valda svagheter. Då vi var flera tränare på plats så delades gruppen upp där man fick träna med dem som var på samma nivå som en själv. Att samverka över gruppgränserna är positivt för klubben där spelarna kan ta del av varandras erfarenheter. En trevlig dag senare gick ett gäng spelare och tränare hem med flera nya kunskaper.

 

Läger med U17F

 

Lördagen den 19 november hade u17f träningsläger i Rutsborgshallen. Fokus låg på videoanalys och förbättrande av spelarnas svaga punkter. Lägret blev lyckat och under söndagen kom även några till tjejer ifrån gruppen för att spela matcher. Spelarna fick även under lägret jobba med att förbättra övningar. Nu laddar vi upp inför nästa match!

 

 

Silver för U17F i Ystad!

 

Söndagen den 13:e november spelade U17F sin andra match för säsongen. Åtta förväntansfulla tjejer och en coach drog ner till Ystad för att jaga guldet. Tjejerna fick en enkel match mot ett Malmölag, efter det blev det ett Ystadlag, som bjöd på en bättre match. Efter vinsten i de båda första matcherna var det dags för slutspel och vi möte ännu ett Ystadlag, där det blev jämnare, men efter tre välspelade set var det BVBK som tog sig till finalen mot ännu ett Ystad lag. Det var en jämn och välspelad final där vi ledde med 8-4 i sista och avgörande set, men just som vi trodde guldet var säkrat så kom missarna, en efter en och till sist stod vi med en silvermedalj i handen.

 

Dagen var full av fina prestationer, vi använde oss av Hilma och Alva som passare, detta fungerade utmärkt, bra rörelse och många höga passar gav oss poäng. Linnéa hade ett fint spel i baklinjen och en härlig rörelse. Frida överraskar många med sina vänsterhänta anfall som även de gav poäng. Hilda tryckte på hårt i servarna och hade fin rörelse med anfall och kraft. Kajsa slog även hon in fina servar och jobbade hårt i både bak och framlinjen, detsamma gäller Sofia. Tilda dominerade i blocken och slog in bollar med imponerande vinkel. Som sagt en dag med mycket bra spel, till nästa match kommer vi spela i den svåraste gruppen och jaga guldet där!

 

Guld och silver för U15F i Svedala!

 

Söndagen den 13:e november ställde U15F upp med två lag i ett sammandrag i Svedala.

 

BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där de tog hem båda matcherna mot ett EVS och ett Svedala lag. Tjejerna var dock något osäkra i sitt spel och de vågade inte komma till anfall så mycket som de hade möjlighet till. I A-slutspelet vann de första matchen mot det andra EVS-laget och de spelade mycket bra.

Finalen var som ett gruppspel och bestod utöver vårt lag av BVBK Joachim och YVK. Vi förlorade oturligt matchen mot andra BVBK-laget i tredje set. Det var en jämn match men vi förlorade på för mycket kommunikationsmissar och för stressigt spel.

Matchen mot YVK blev även den en jämn tresetare men som vi vann. Vi kom igång med vårt spel igen och alla tryckte på i anfallen och detta gav oss en fin silvermedalj.

 

BVBK Joachim spelade bra i gruppspelet. Vi vann båda matcherna mot EVS och Svedala utan några större svårigheter. I A-slutspelets första match fick vi möta Åstorp. Det var en jämn match fast Åstorp bara hade tre spelare. Tack vare våra väl placerade servar och anfall tog vi hem segern. I den andra matchen mötte vi vårt andra lag, BVBK Johanna. Det blev en väldigt jämn tresetare med mycket bra spel från båda lagen. Första set vann dem med 4 poäng, andra set vann vi istället med 4 poäng och sista set tog vi också. Sista matchen spelade vi mot Ystad. Det blev även denna gång en hyfsat jämn match. Men våra tjejer låg hela tiden steget före och matchen slutade med 2-0 i set till oss. Nu var guldet säkrat!

Jättebra spelat under hela dagen, men man kan såklart alltid bli bättre. Tills nästa gång behöver vi öva på att prata ännu mer med varandra på planen och att tajma in blockarna bättre.

 

Grattis till första- och andraplats tjejer!

 

 

Sammandrag för U13F i Landskrona

 

U13F spelade en turnering i Landskrona den 6 november. En av våra spelare blev sjuk så vi spelade med endast två spelare. Efter en tung dag med många förluster så sträckte tjejerna på sig och tog relativit enkelt hem den sista matchen.

 

Läger ”Höst” med U15F

 

Helgen 22-23 oktober hade U15F sitt efterlängtade höstläger. Under lördagen var det stort fokus på träning med rörelse, mottag och kontroll innan vi åt pizza och såg på film. På söndagen gick vi upp tidigt för att ta oss ut på en uppfriskande löprunda. Efter det hade vi ett teoripass där vi pratade mycket om laganda och hur man är en bra lagkompis. Tjejerna diskuterade bra och kom även med konkreta förslag på vad vi kan göra för att förbättra lagkänslan ytterligare. De fick även ge varandra anonym feedback och till sist gick vi igenom 6-mannavolleyboll och diskuterade spelsystem. Innan träningen satte igång igen hjälpte alla till att städa förrådet och sen var det spänstmätning, anfall, rörelsemoment och spel.

Det blev en rolig och lyckad helg!

 

Sammandrag för U13F i Svedala

 

Söndagen den 16 oktober spelade U13F sin första match för säsongen. Turneringen som var i Svedala gav många jämna matcher, där tjejerna visade upp att de har lärt sig en massa. Trotts detta blev det förlust och B-slutspel.

Vi avslutade dagen med en vinst mot Lund. Linnea fick rätt på sina servar under dagen, Matilda kastade sig efter bollar vilket gav en hel del poäng. Elsa visade på smart spel då hon la bollar där ingen annan var och Sofia hade både en fin rörelse och satte press på motståndet med sina välplacerade bollar. Härligt jobbat tjejer, nu tar vi med oss det som ska utvecklas till hallen och kommer ännu starkare till nästa match.

 

/Peter

 

Träningsläger för U13F

 

U13F hade sitt första läger som egen grupp helgen den 8 - 9 november. Tjejerna övade på djupa mottag, förflyttningar, tekniker och taktiker för ett framgångsrikt spel och framförallt lärde de känna varandra. Tjejerna fixade själva maten, tacos på kvällen och pasta med kyckling till lunch på söndagen. Spänstträning och mätning visade att teknikträningen för högre hopp gett resultat, nu ska vi bara öva in tekniken för att slå så vi får nytta av de höga hoppen. Efter en helg så är både vi tränare och spelare glada och trötta! Bra jobbat tjejer!

 

/Hilda, Tilda, Hilma & Peter.

 

Brons till U15F i Lund!

 

U15F hade i helgen den 9/10 sin första turnering för terminen. Vi ställde upp med två lag i Level-5 och båda lagen visade på fint lagspel och individuell utveckling.

 

BVBK Johanna, med Alva N, Linnéa, Thea och Ella, hade ett enkelt gruppspel där det blev tre raka vinster mot lag från Svedala, Malmö och Landskrona. Som gruppetta kvalificerade de sig direkt till kvartsfinal i A-slutspelet. De mötte Ystad och som oftast när de möter detta lag blev det en oerhört jämn match, som vi efter tre set vann. Båda lagen hade extremt säker spel med få missar så det som gällde var att spela oerhört smart och trycka på i anfallen. Ystad hade speciellt en utmärkande anfallsspelare men tjejerna gav henne inte den chans att dominera som hon hade kunnat få. Det var även i denna match med det likvärdiga motståndet som tjejerna spelade som allra bäst. Semifinalen var sedan mot Lund och denna match hade laget generellt ett bra spel men hade hela tiden några poängs underläge, framförallt på grund av att de inte fick igång sitt egna spel. Mottaget föll när en viss Lundaspelare servade och lite för många gratisbollar gavs bort. Det blev en förlust som gjorde att vi slutligen spelade en match om tredjeplatsen mot vårt andra BVBK-lag. Denna match var jämn men efter tre set lyckades vi vinna och bronsmedaljen var vår!

 

 

BVBK Joachim började dagen med en mycket jämn match mot Ystad. Tjejerna var riktigt nära på att vinna men Ystad lyckades vinna båda sett med bara 2 poäng. De resterande två gruppmatcherna mot Svedala och Åstorp vann vi utan några större problem. Vi placerade oss på en andra plats i gruppen vilket betydde att vi nu var i kvartsfinal i A-slutspelet. I kvartsfinalen fick vi mötta ett av Lunds hemmalag. Vi spelade väldigt samspelt och lyckades få in många fina anfall och servar. Det slutade med en säker vinst till Bjärred. Semifinalen var åter igen mot ett av Lunds hemmalag. Denna match var utan tvekan dagens mest spännande. Det blev flera långa bollar med många bra anfall från båda lagen. Matchen drog ut till tre sett men vinsten gick tyvärr till Lund. I den sista matchen om 3-4 platsen, fick vi möta vårt andra BVBK-lag. Denna match var också jämn, men BVBK Johanna hade lite bättre anfall än oss och efter tre sett tog dem vinsten.

 

Överlag var det speciellt roligt att se hur samspelt lagen var och hur de kompletterade varandra med sina olika slags servar, anfall och liknande. Väldigt bra volleybollspel visades upp från båda lagen och ni ska vara stola över er själva!

 

Säsongens första sammandrag för U17P!

 

Söndagen den 2/10 vart det äntligen dags för sammandrag för U17P igen! Denna gång spelades det i Lund. Tyvärr blev det en dålig början på dagen då en av grabbarna hade blivit sjuk kvällen innan. Så vi var tvungna att spela med bara 5 stycken på plan.

 

Men i gruppspelet fick vi en bättre start! I första matchen fick vi möta ett av lagen från Halmstad. Det var lite förvirring på planen i början då vi inte hade riktigt koll på hur vi skulle agera med bara fem spelare. Men grabbarna lärde sig snabbt och började plocka det ena bollen efter det andra. Matchen slutade med 25-20 i första sett och 25-19 i andra sett till BVBK. I den andra gruppmatchen stod Lunds U18 lag på tur. Lund bjöd på ett mycket tuffare motstånd men grabbarna kämpade på så gott de kunde. Första sett förlorade vi med bara 6 poängs skillnad. I andra sett lyckades Lund utnyttja vårt numerära underläge ännu bättre och kunde ta hem det också.

 

Nästa motståndare i kvartsfinalen blev Hässleholm. Denna match är förmodligen den mest spännande jag har sett på ungdomsnivå. Vi fick in många lyckade spikes och blockar samt så spelade båda lagen otroligt jämnt. De sista 8 poängen i båda sett var de mest nervbrytande, ledningen gick från det ena laget till det andra mellan varannan serve. Men Hässleholm fick det lilla övertaget och vann båda sett med ynka 2 poäng i bollskillnad, 26-28 och 23-25.

 

I den sista matchen om 5-6 platsen, fick vi möta Halmstad åter igen. Fast grabbarna var lite trötta efter dagen så spelade de bra. Det blev en vinstrepris med 2 vunna sett till oss.

 

Dagen slutade med 2 vinster av 4. Vilket är klart godkänt med tanke på att vi var en man mindre och att 2st i laget inte hade spelat 6-manna match innan. Hade vi varit fullt lag hade det nog sett annorlunda ut, särskilt i matchen mot Hässleholm. Nu ska vi öva så mycket som möjligt inför nästa sammandrag i november!

 

/Jocke

 

Vänskapsmatch för U21P

 

I början av september anmälde BVBKs U21 lag sig till Lescelius cup i Åstorp. Dessvärre blev turneringen inte av. Dock fick BVBK en inbjudan till att spela en vänskapsmatch mot Åstorp. Det tackade BVBK naturligtvis ja till.

 

Lördagen den 24 september åkte U21 upp till Åstorp för matchen, det var på förhand bestämt att det skulle spelas 4 set. Det inlednade setet vanns med en relativt god marginal. Men allt som matchen tog sig växte Åstorp in i matchen. Men i slutändan kunde BVBK ändå hålla undan och vinna matchen med 4-0 i set.

BVBK vill passa på att tacka Åstorp för denna vänskapsmatch och hoppas kunna bygga vidare på detta.

 

Säsongsstart!

 

Efter några månader med spel på stranden är det nu dags att gå in inomhus igen. På söndagen den 21e drar inomhussäsongen igång för samtliga grupper i BVBK. På förstasidan hittar ni de uppdaterade träningstiderna för hösten. Inga större förändringar för de flesta grupperna.

Är du inte redan med i klubben, men är sugen på att prova på volleyboll? Ta då en titt in på börja spela, här kan ni anmäla ert intresse för att börja spela.

 

SOL 2016

 

Årets upplaga av SOL ägde rum söndagen den 14:e augusti. Dagen blev lyckad och vädret stämde stundtals bra ihop med turneringens namn. Varje lag fick spela mycket och handikappsystemet ledde till flera jämna och spännande matcher. Vid mitten av dagen var det en gemensam lunchpaus där deltagarna kunde grilla sin medhavda mat. Ett stort grattis till Markus Richter och Johan Gottsäter med lagnamn KmV=BMI 50 som vann hela turneringen!

 

Nationaldagsvolley 2016

 

Det blev en solig och varm dag med mycket spel. Både spealre från klubben med syskon, föräldrar och vänner var med och lirade i stranden. Till lunch grillades det både korv och hambugare. Förutom spel så blev det en del badande i havet också. Vi i BVBK vill tacka alla som närvarade och gjorde det till en toppen nationaldag!

 

 

Vårläger med U13/U15F

 

I helgen, 28-29 maj, hade U13/U15-tjejerna läger i Rutsborgshallen. På lördagen låg fokus på att bygga upp spelet samt rörelse på plan vilket är något gruppen behöver öva mer på. Vi avslutade kvällen med intensiv fysträning innan vi åt tacos och såg på film.

Söndagen började med två teoripass där det ena innehöll en analysering av de filmer som spelats in av varje persons olika volleybollslag. Vi pratade även om spänstresultaten från lördagen. Vid den andra delen av teorin satt vi ute i det fina vädret och tjejerna gjorde en självutvärdering kring sitt volleybollspel och sin teknik. Här gick vi även igenom skador och hur man tejpar fingrar.

Dagen fortsatte med fokus på anfall och block för att sedan avsluta med mycket spel.

 

Helgen har varit givande för både volleybollutvecklingen och sammanhållningen i gruppen. Det är roligt att se hur laget blir allt mer sammansvetsat samtidigt som det bjuder in nya spelare i sin gemenskap.

 

Nu har gruppen ett fåtal inomhusträningar kvar innan beachvolleysäsongen börjar!

 

 

Utvecklingsläger med U17F

 

Fredagen den 20 maj samlades åtta förväntansfulla personer ifrån BVBK för att genomföra en helg med fokus på sammanhållning och gemenskap. Fokus fanns även på att tjejerna skulle få en inblick i klubbens verksamhet vilket i framtiden kan medföra styrelseuppdrag och tränarroller för de tjejer som inte redan är aktiva med detta idag. Projektet var delvis finansierat av Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank.

 

 

Vi startade med en färd till Malmö i minibuss, där fick tjejerna testa på att köra gokart i upp till 90 km/h. Vi körde två race och tiderna förbättrades galet mycket till den andra omgången. Efter att vi hade fått en adrenalinkick, begav vi oss mot affären där tjejerna fick välja frukostmat samtidigt som vi gjorde en pizzabeställning. Kvällen fortsattes med teknikövningar, spel och avslutades med ett svettigt fyspass. Efter en dusch blev det samarbetsövningar och olika sällskapsspel.

 

På lördagen drog vi in till utmaningarnas hus, där vi delade upp oss i två lag. Fokus låg på samarbete och gruppdynamik genom att lösa problem som fanns i olika rum. Två timmar och ett helt gäng med utmaningar senare, så visade det sig att lagen var så jämna så att de skiljde på minsta möjliga poäng mellan grupperna. Nästa stopp blev mat på en thailändsk restaurang och efter detta inköp av kvällsmat och frukost.

 

Vi åkte vidare med vår minibuss till nordvästra Skåne, där vi delade upp oss på fyra kanadensare (kanoter). Tjejerna lärde sig snabbt och efter ett tag, så var alla kanoter vända åt rätt håll och inga satt i vassen. Vi paddlade igenom en del forsar och nådde mot kvällen våran sovplats. Nu var det dags att spänna upp pressningen, det fanns bara ett problem, den låg kvar i minibussen. En natt under bar himmel, blev för många en ny upplevelse.

 

Söndagen fortsatte med paddling genom lite forsar, vi bytte runt på vem man paddlade med så att nästan alla hade fått paddla med varandra. Efter att vi hämtade minibussen, så blev det hemfärd med mat på den gyllene måsen.

Tjejerna var mycket positiva till projektet!

// Peter och tjejerna i U17F

 

 

Kal å Ada 2016

 

14-15 maj var det dags för Kal å Ada i Göteborg! Men redan på fredagen den 13:e åkte BVBKs U21P/F upp mot Göteborg! Efter några timmars bilresa och ett stopp för kvällsmat var vi framme i Göteborg där vi höll ett styrelsemöte och gick genom några strategiska tankar och idéer inför lördagen.

 

 

Lördagen inleddes med en stabil frukost för att sedan gå till Valhallahallen där Kal å Ada spelades. På vägen dit passerade vi bl.a. Ullevi. När vi sedan kom fram till hallen och tävlingen inleddes började vi vårt gruppspel. Alla grupperna innehöll fyra lag vilket innebär att man spelar tre matcher den första dagen (utöver de får man även glädjen att aggera rättviseskipare till andra lag).

 

Det var jämna matcher med bra spel mot bra motstånd. Utöver att spela matcher och vara domare fanns det även ganska mycket ledig tid under lördagen. Denna spenderades i B-hallen (A och C-hallen användes till matcher) som fungerade som en upppvärmningshall där man kunde bolla till varandra eller slå sig ned och vila sig i form. Det längre uppehållet som vi fick gick mest till bollning och kortspel.

 

Efter dagens volleybollrelaterade aktiviteter lämnade vi hallen och gick tillbaka till vårt boende, passerade ännu en gång Göteborgs fotbollsarenor, när vi kom fram blev det en kort men effektiv vilostund innan vi återvände till gatorna för att hitta någon trevlig lokal att äta kvällsmat i.

Söndagen inleddes likt lördagen med frukost och en kort promenad till Valhallahallen för ytterliggare volleyboll. Under söndagen fungerade det annorlunda, under lördagen var det enbart gruppspel men under söndagen är det bara utslagsmatcher, man spelar till man förlorar och laget som inte förlorar någon match står som vinnare av turneringen. Vi mötte i första matchen Nyköping, en match som BVBK förlorade i 3:e och avgörande sett med 12-15 vilket var frustrerande då det var väldigt nära avancemang.

 

Efter fölustmatchen fick vi aggera domare en sista gång innan vi lämnade Kal å Ada och Göteborg, för denna gången. BVBK vill även gratulera KFUM Göteborg Dam A samt Tuve B som vann Kal å Ada för dam respektive herrsidan.

 

Mikasa Challenge för U13/U15F

 

Den 6-8 maj var det SM i Örebro. Vi åkte upp på fredag morgon och förutom några timmars tågresa tittade vi på en landskamp mellan Sveriges och Danmarks damlag. Åt på restaurang och snackade ihop oss om vad tjejerna skulle ha för gemensamma frisyrer, vilket blev flätor med rosetter i rosa och svarta band. På lördagen var det gruppspel och söndagen innehöll slutspel innan vi tog tåget hem på kvällen.

 

 

U13-laget, med Thea, Maja K, Ella L och Alva L, spelade i den högsta gruppen på Level 5-nivå och vi visste att vi hade två tuffa matchdagar framför oss.

I gruppspel vann vi mot Vallentuna och Ystad, men fick en knapp förlust mot Gislaved. Det var en jämn grupp men våra två vinster gjorde oss till grupptvåa och med det en plats i A-slutspelet.

Kvartsfinalen på söndagen resulterade i en förlust mot Åstorp, som sen visade sig vinna allting. Det var en viktig match som man inte vill förlora, men trots besvikelse peppade tjejerna upp sig bra till nästa match. Denna var mot det Engelholmslag som vi ständigt fajtas mot i U13-sammandrag och även här blev det otroligt jämnt. I tredje set gjorde vårt lag en upphämtning från 6-12 och sedan från 9-14 och vi tog hem matchen med matchbollar. En enormt bra insats som vi fick beröm för av flera ledare och åskådare.

Vi avslutade dagen med en match om 5:e platsen mot Ljungby. Det höll på att bli som den mot EVS, men här kunde tjejerna inte stå emot det något vassare laget och förlorade i tredje set.

Tjejerna hamnade på en 6:e plats och ska vara mycket stolta med tanke på den höga nivån i denna grupp. Även om det är surt att vi inte tog medalj var det fina kämparinsatser och bra spel!

 

U15-laget med Linnea, Hilma och Hilda ställde upp i Level 6 röd grupp, den näst högsta.

Första matchen i gruppspelet blev en enkel vinst mot Vallentuna, men andra matchen utnyttjade motståndarna från Lindesberg vår halvdana rörelse och vi förlorade.

Matchen mot Orion var en jämn tresetare men som vi lyckades vinna trots att Hilda skadade sig och hade svårt att spela. Sista matchen vann vi mot Sollentuna och med det slutade vi som tvåa i gruppen.

Söndagens första match blev en förlust mot Ystad. Den andra matchen vann vi mot Örebro med endast Linnea och Hilma på plan, pga Hildas skada, vilket är otroligt bra jobbat. Sista matchen mot Lund var vi fullt lag igen men vi förlorade tråkigt nog. Tjejerna slutade på en tionde plats vilket är godkänt, speciellt med tanke på de tuffa omständigheterna med en skadad spelare. Utan det skulle det antagligen blivit en medaljplacering.

 

 

Som tränare tycker Johanna och Peter att det var en rolig och utvecklande helg. I U13 tar vi med oss vad vi behöver förbättra till nästa säsong för att då hamna på högre placeringar. U15 tar steget upp och fokuserar helt på sexmannavolley, nästa säsong, givetvis med guld i sikte.

 

 

OS stipendiater!

 

Tränarna Hilda, Tilda och Vera har fått ta del av OS fonden, till minne av den karismatiske tränaren och domaren Oldrich Slavicek - mannen som alltid hade en ny idé på gång. Skånes volleybollförbund har betalt ut 500 kr till tjejerna var, som ska stimulera de för ett fortsatt gott jobb som tränare i Bjärreds volleybollklubb. Varje år kan man ansöka om stipendium för unga tränare som gör det lilla extra i OS anda. Utdelningen skedde tillsammans med tjejer ifrån gruppen U13/U15 och U17F.

Ett stort tack för den fina insats ni gör tjejer!

 

Blev också en liten artikel i tidningen

 

BVBK:s U13-tjejer Skånska mästare!

 

Den 2:a april var det Distriktmästerskap i Lund där vi ställde upp i den svarta gruppen.

 

BVBK Johanna fick en en svajig start med ett slarvigt första set mot Ängelholm. I andra set kom tjejerna äntligen igång med sitt egna spel och vann.

Andra matchen i gruppspelet var mot Svedala och vårt säkra spel och våra flertal fina avslut gav en seger.

 

Som gruppetta var vi säkrade en semifinalplats och där mötte vi Landskrona. Liksom mot Svedala hade vi övertag i matchen vilket ledde till vinst och därmed en finalplats.

Finalen var sedan mot samma Ängelholmslag som vi mötte i gruppspelet och vi visste från början att det skulle bli en tuff match. Men tjejerna kämpade på från start. Det var långa bollar och bra avslut från båda lag, men även slarv och nervösa spelare.

Efter en spännande och nagelbitande match slutade det med 2-1 i set till oss, och tjejerna kunde se sig som Skånska mästare!

 

Luriga anfall, välplacerade servar och fin rörelse. Alva L, Thea, Maja K och Ella L, mycket bra jobbat och nu laddar vi inför SM!

Återigen ett stort grattis till guldet!

 

Första turneringen för U11F

 

BVBK Nano spelade sin första turnering i helgen. Det var en lärorik dag, då laget hela tiden förbättrades. Motståndet var dock tufft och laget lyckades inte få till någon seger. Elsa och Sofia visade på bra serve och rörelse. Linnéa fick till många bra mottag. Ingrid lyckades med ett flertal passar som ledde till bra överlägg.

 

BVBK mini var det andra laget som även de spelade sin första turnering. Laget tog tre set vilket får anses som ett godkänt resultat. Lagkapten Ellen gjorde många fina passningar och visade på god teknik. Matilda visade skicklighet i placerade bollar på motståndaren som gav många poäng. Lagets motor var Hedda Ö. som jobbade efter många bollar med gott resultat. Tjejerna testade även på att själva vara förstadomare på två matcher med stöd av en tränare.

 

 

DM för U15F i Ängelholm

 

Första helgen i april var det DM för U15F i Ystad och Ängelholm.

BVBK Johanna hade otur när vi fick några av de tuffaste lagen i vår grupp, men tjejerna spelade bra och gjorde sitt allra bästa även om det inte räckte hela vägen till vinster.

 

Vi hamnade i B-slutspel och det märktes på lagen vi mötte att vi inte passade där. Men trots enkla motståndare, var det inte helt enkla matcher då vi slarvade en hel del i mottag och missade i anfall. Med vinst i våra resterande matcher gjorde att vi vann B-slutspelet.

 

Ella L var och Thea var de i laget som rörde sig bäst och kämpade extra efter varje boll. Maja L fick igång sina anfall vilket var roligt att se, och Maja K hade fina passar. Alva N servade som vanligt välplacerat och fick rätt på sitt mottag allt mer.

 

 

BVBK Joachim fick en dålig start i gruppspelet. Första matchen mot EVS blev en förlust då vi slarvade alldeles för mycket. Vi skärpte till oss när vi mötte Lund och lyckades ta första sett. Men Lund visade sig starkare och tog de resterade sett.

 

I B-slutspelet spelade vi mycket bättre. Särskilt mot Kristianstad som blev en riktig rysare. Matchen var jämn ända in i slutet, men tyvärr så förlorade vi sista sett med ynka två poäng. Sista matchen mot Svedala blev lite av en berg- och dalbana. Första sett förlora vi med 11 poäng men i andra sett var det vi som vann med 11 poäng. I sista sett fick vi inte riktigt till mottagen och Svedala tog hem vinsten.

 

BVBK Peter spelade i den svarta gruppen. Motståndet i gruppen bestod av förra svarta tävlingens etta och tvåan ifrån den röda gruppens förra tävling. Visst blev det tufft, men vi lyckades vinna över Ystad. Svedalas lag klarade vi inte av, vi blev tvåa i gruppen och gick till A-slutspel.

 

Efter en tung match mot Kristianstad gick vi miste om medaljerna och spelade till oss en 8:de plats av 19 lag. Vårt spel var inte på topp denna dagen men spelarna fick en del tips över vad som kunde förbättras. Nu lägger vi om fokus, först till DM för U16/U18 och sedan mot SM.

 

U17F träningsläger "Vår 2016"

 

Träningslägret "Vår 2016" genomfördes helgen den 12 till 13 mars med tjejerna i U17. Fokus låg på rörelse, lagkänsla och teknik. Under lägret gjordes en individuell videoanalys av spelarna där tränare och spelaren gemensamt gick igenom styrkor och förbättringsområden. Tjejerna gjorde en god insats med att städa klubbens förråd, något som tog lite längre tid än väntat. Grillspett på kvällen och kycklingsallad under söndagen blev både gott och uppskattat. Tjejerna taggar nu vidare mot vårt nästa stora läger som vi kommer att genomföra i maj där fokus ligger på samarbete, lagkänsla och uppdrag inom klubben.

Tack för en trevlig helg!

// Peter

 

 

Guld och Brons för U15F!

 

Den 5:e mars var det dags för Jubileumsturnering i Ängelholm och BVBK ställde upp med tre lag, varav ett i röd grupp och två i grön grupp.

 

BVBK Johanna hade ett bra gruppspel där vi endast förlorade ett set av tre matcher mot Gislaved, Falkenberg och Ängelholm. Spelet var säkert och vi vann mycket på våra anfall. Vi vann enkelt första set i kvartsfinalen men vi slappnade av i andra set och missade flera enkla bollar. Tjejerna kämpade dock på och knep sin semifinalsplats.

 

Semifinalen mot ett annat lag från Gislaved var extremt jämn och spännande. Båda lagen var otroligt säkra i sitt spel att bollarna var långa och jämna. Maja K fick till välplacerade servar som lurade motståndarna, Alva L och Ella L var lagets räddare i mottaget och Thea hade fina passar. Men efter tre set och något för mycket missar i vårt mottag förlorade vi matchen med setbollar. Laget tappade energin till matchen om tredjeplatsen mot Svedala, men vann ändå relativt enkelt.

Tjejerna har nog aldrig spelat såhär bra, vilket bådar gott inför SM!

 

BVBK Joachim hade en tuff början i gruppspelet. Vi fick bl.a. annat möta det Gislaved lag som kom på förstaplats. Matchen mot Svedala var rätt jämn, särskilt i sista sett när vi var nära på att vända. Vi började spela bättre mot Åstorp, men vi tappade greppet i slutet. Tyvärr så blev det inga vunna matcher i gruppspelet.

 

Dock i B-slutspelet vände turen för oss lite. Tjejerna spelade mycket bättre nu och det blev en väldigt jämn match mot Falkenberg. Första sett förlorade vi med bara 23-25. I andra sett vände vi det med 27-25. I tredje och sista sett säkrade vi matchen med 15-9.

Sista matchen mot Svedalas andra lag fortsatte vi att spela lika bra i första sett. Men under de två resterade sett tappades gnistan och vi förlorde alldeles för många bollar.

 

Ida gjorde ett toppen jobb som lagkapten och peppade laget. Maja och Jill fick till många bra anfall. Elin var säker i mottaget och Alva gjorde många fina servar och räddningar. Till nästa gång behöver vi fortfarande bli bättre på att prata på planen. Vi behöver även försöka få till lite fler anfall.

 

 

U15F spelade också i röd grupp som bestod av 16 lag. Laget bestod av Hilma, Linnéa och lagkapten Hilda. På träningen hade vi gått igenom hur man kan tänka som ett lag på tre personer, när det gäller försvar och servemottagning, som vi fick nytta av under dagen. Första matchen var mot Åstorp i vårt gruppspel som vi tog hem med 2-0. Det blev samma siffror mot både EVS och Eneryda och gruppsegern var vår.

 

Innan slutspelet var det en lång paus vilket gav tid till serveträning för tjejerna. Utmärkt tillfälle att öva, men tyvärr skadade Hilda sin arm som vi snabbt tejpade ihop och hon var redo för spel igen. Till slutspelet fick vi möta Svedala, BVBK fick lika fina setsiffror som tidigare. Hässleholm var nästa på tur och efter det blev det final mot Ystad. Tjejerna förlorade inte ett enda set under hela dagen, vilket man får säga är acceptabelt. =)

 

Guld blev det igen, och nu börjar uppladdningen inför DM. Bra jobbat tjejer! // Peter

 

Artikel i tidningen om BVBK!

 

Sydsvenskan/Hallå har skrivit en artikel om klubben som handlar om våra framtida satsningar. Läs den här.

 

 

Sammandrag för U15F i Svedala

 

BVBK Johanna hade en tuff start i gruppspelet mot de två lag som sedan blev guld- och silvermedaljörer i hela turneringen. Men vi kämpade på och lyckades vinna ett set mot Hässleholm och spelade en jämn match mot Åstorp. Tjejerna visade på säkert spel och även om de inte kom till anfall så mycket som man kunde ha hoppats, byggde de upp spelet och placerade bollen på smarta ställen.

I B-slutspelet vann vi våra resterande matcher och hamnade till sist på en niondeplats.

Maja K hade bra passar och tillsammans med Ella L som anföll gjordes de flera poäng. Alva N fick till några fina spikes och som vanligt fick vi in många poäng när hon servade. Maja L visade säkerhet i sitt spel och hade fint mottag.

Till nästa gång ska vi få till svårare avslut så vi kan nå högre placering i turneringen.

 

 

BVBK Joachim fick en bra start i gruppspelet. Vi spelade två väldigt jämna matcher mot EVS och Kristianstad som slutade lika. I tredje matchen vann vi mot hemmalaget Svedala. Då vi fick ihop flest bollpoäng vann vi gruppspelet. Nu var vi i kvartsfinalen.

 

Där fick vi möta Lund som gav ett mycket tuffare motstånd fast dem bara var tre spelare. Det slutade med förlust. De två resterande matcherna var väldigt lika varandra. Vi spelade dåligt i första set men sen skärpte vi till oss i andra set och vann det. Men vi hade inte tillräckligt med kraft för att ta tredje set. Slutplacering för oss blev på en åttondeplats.

 

Tjejerna visade stor kämpaglöd och laganda genom hela tävlingen. Men för att vi ska kunna ta oss längre i nästa tävling kommer vi att behöva öva mer på snacket inom laget och vem som tar bollen vid mottag.

 

 

U15 svart, vi vann lätt vår första match men sen blev det oavgjort och en förlust. Vi blev trea i vår grupp och spel i B-slutspel. Vinst och förlust i sista matchen placerade oss på plats 10 av 15 lag., vilket vi inte är nöjda med. Nu blir hem och öva så vi placerar oss bättre på nästa turnering. Ett stort tack till Svedala som tog vår dömning i sista matchen efter vi hade mutat dem med godis. Tack vare Svedala hann vi till vår träning i Bjärred i tid.

 

 

Andra silvret för U13F i år!

 

Söndagen den 7 februari hade U13F match i Malmö där vi ställde upp i svart grupp.

 

De två första matcherna i gruppspelet slarvade vi i spelet och trots att Ella L och Alva L hade bra anfall kom laget som helhet aldrig riktigt igång. Detta ledde till två oavgjorda matcher mot Svedala och Lund. För att ha en chans till medalj behövde vi sedan vinna nästa och tjejerna visade vad de går för när det gällde. De satte nästan direkt EVS ur fokus och vann matchen. Thea öste på med luriga överhandsservar som gav ett flertal servess och Maja K överraskade motståndarna med sina spikear. Maja gjorde även bra ifrån sig som passare.

 

Som gruppetta mötte vi Ystad och speciellt i andra set fick tjejerna kämpa allt vad de kunde för att ta en finalplats. Men de spelade riktigt bra med Ella L som motorn i laget som löste flera svåra bollar.

 

Finalen var mot samma EVS-lag som vi tidigare hade mött och det blev en spännande match. I första set hade vi ingen chans mot Ängelholms svåra anfall, men detta vände i andra set. Alva L spikade på nästan alla passar hon fick och det ledde till många poäng. I det tredje och avgörande setet tappade vi från början i mottaget och för många poäng rann oss ur händerna. Även om tjejerna var ledsna över det missade guldet var de nöjda med sitt silver.

 

Nästa gång siktar vi på guld tjejer, men ett välförtjänt grattis till silvermedaljen!

 

 

U15F sammandrag i Åstorp

 

Den 24:e januari var det återigen dags för match för U15F och vi ställde denna gång upp med två lag.

BVBK Johanna hade en bra start mot Svedala där vi vann matchen relativt enkelt. Sedan var turen slut. Matcherna mot Åstorp och EVS, där vi i alla set började med en bra ledning, slutade med förluster pga. slarv, dålig rörelse och knappt några anfall.

 

I B-slutspel fortsatte vårt halvdana spel tillsammans med otur i matcherna där vi förlorade med endast setbollar. Dock vann vi vår sista match vilket gav ett lite bättre avslut på dagen.

 

Ella L och Thea var de i laget som kämpade och visade att de ville ha bollarna. Maja K kom till sist igång och började visa upp sin säkerhet i slagen. Alva N hade som vanligt välplacerade servar och Ida gjorde ett antal fina spikear. Nu ska vi hem och öva på rörelse och anfall!

 

BVBK Peter spelade sig igenom hela turneringen fram till finalen utan att tappa ett enda set. I finalen mot Åstorp förlorade vi första set men tog sen andra och tredje. Det blev ett fint guld att hänga runt halsen. Fokus kommer nu att ligga på att få alla tjejerna att hoppa i anfall samt tekniken i tillslaget. Härligt jobbat tjejer!

 

 

Sammandrag U13F i Bjärred

 

Lördagen 16:e januari anordnade BVBK ett sammandrag för U13F:s svarta grupp. Sju lag deltog och pallplatserna kneps av Lund, Bjärred och Ängelholm.

 

BVBK:s lag hade ett relativt enkelt gruppspel där de vann sina båda matcher mot Lund och Ängelholm. Laget hade ett fint samspel och Ella L med passningar från Hannah ledde till många fina avslut.

Första matchen i slutspelet var mot EVS och detta var antagligen en av dagens bästa matcher. Båda lagen var otroligt säkra i sitt spel och matchen var jämn enda in i ett tredje set. Där fick vårt lag direkt ett övertag och använde sedan detta för att spela sig fram till en finalplats. Maja K kom igång med sitt spel och gjorde bra mottag och luriga anfall. Ella L fortsatte med bra avslut och även Hannah och Thea fick till sina spikes allt mer. Linnea som hoppade in andra set visade vad hon går för och tog direkt en stor plats på plan.

Finalen spelades mot Lunds andra lag och blev en jämn tresetare. Båda lagen var dock något osäkra och spelet kom inte igång på samma sätt som tidigare under dagen. I det sista setet drog Lunds poäng iväg då vi missade för mycket i vårt mottag, och vi fick slutligen nöja oss med en andraplacering.

 

Till slut vill vi tacka de spelare från U15F och U17P som hjälpte till i sekretariatet samt kiosken och ännu ett stort grattis till silvret!

 

 

 

Brons för U17F i Landskrona

 

U17F var och spelade turnering i Hässleholm lördagen den 16 Januari. Vi började dagen mot Kristianstad. Vi hade en skada Emilia så vi fick spela med bara fem spelare. Sofia spelade sin första match, efter att hon har varit med på fyra träningar, vilket blev intressant till en början.

 

Första set var fullt av misstag och tjejerna visste inte var de skulle, men till andra set så blev det ordning på spelet, vilket gav en oavgjord match. Vi mötte sedan Malmö som hade problem med ett nytt rotationssystem. Hilda satte tio servar i rad i andra set och vi vann denna match enkelt. Vi blev tvåa i gruppen och fick möta Hässleholm i kvartsfinalen som vi besegrade.

 

Semifinalen mot Lund var jämn, första set till oss, andra till Lund och i tredje hade vi en ledning som vi tyvärr tappade. Trotts förlusten var det stundvis ett mycket bra spel, där både Elin och Hilma spelade smart med passningarna och en del överlägg. Kajsa fick kämpa och täcka upp både fram och baklinje samtidigt som hon visade upp att hon numera även kan slå in bollen med kraft. Hilda gjorde många fina poäng, men vi slarvade även en del. Många servemissar, onödiga övertramp och enkla överläggningar.

 

Det blev match om bronset mot Kronan, där vi tog första set enkelt, men svajade i andra set för att sen vinna i det tredje setet. Sofia gjorde en fin insats för att vara så pass ny spelare och vi ser redan med glädje fram till nästa match.

 

Träningsstart 2016!

 

På söndag den 10/1 börjar träningen igen för samtliga grupper!

 

Skånemontage Cup U15F

 

I årets Skånemontage Cup i Svedala ställde BVBK upp med två lag på tjejsidan i level 6.

 

BVBK Snö ledda av Johanna hade ett tufft gruppspel med svåra motståndare i form av HVK och Lund. Det var tydligt att vi saknade anfallskraft och att vi missade många onödiga bollar, framförallt servar.

Slutspelets första match var otroligt jämn men även här gav vi motståndarna flera gratispoäng vilket i slutet blev en förlust. Under sista matchen hade tjejerna ett övertag vilket resulterade i ett mer avslappnat spel där framförallt Alva N vågade chansa med flera anfall.

Ella L utmärkte sig med betydligt hårdare anfall än tidigare matcher och även Alva L börjar få igång sina anfall allt mer. Maja L och Alva N hade många fina räddningar. Elin fick till flera bra passar.

 

BVBK Frost ledda av Peter fick en trevlig turnering. I gruppspelet mötte vi både EVS och Svedala. Vi lyckades vinna vår grupp efter jämna matcher och tog oss till A-slutspel. Där vann vi över EVS andra lag och även Lund. Finalen blev mot ännu ett EVS-lag där motståndet blev för tungt.

Thea fick under dagen bättre kontroll på sitt spel och fick in några spikes. Hilda hade fint tryck i servarna och fick till härliga anfall. Hilma visar att hon visst kan spika och att hon har bra kontroll på försvarsspelet. Linnea hade en period med många missar, men visade efter denna att hon både kunde göra luriga servar och anfalla. Nu firar vi det nya året med silvret som vi fick med oss hem!

 

Silver för U15P i Skånemontage Cup 27/12

 

Killarna i U15P gjorde en utmärkt insats och hade en utmanande turnering med 4 spelmatcher och 3 matcher som domare. Vi började med två matcher mot tjejlag i gruppspel där det blev en vinst och en förlust mot Svedala respektive Ängelholm. Sedan mötte vi Lund där vi i två matcher kom närmare och närmare Lund i varje set, och i sista set höll på att vända till vinst. Till slut förlust med 2 ynka poäng. Bra insats och välförtjänt silver.

 

Julavslutning!

 

Söndagen den 20 december hade vi julavslutning för samtliga grupper i hallen. Det bjöds på julfika och trevligt turneringsspel med både spelare, föräldrar och syskon. Vi i BVBK vill önska er alla en god Jul och ett gott nytt volleyboll år!

 

 

Sammandrag för U15F i Hässleholm

 

Andra lördagen i december spelade U15F match i Hässleholm där 17 lag i grön och 12 lag i svart grupp deltog. BVBK ställde upp med tre lag.

 

BVBK Johanna servade ut HVK i sin första match men andra matchen mot EVS blev något svårare. Trots bra spel ledde den emellanåt långsamma rörelsen på plan till en förlust med minsta möjliga poängskillnad. Laget hamnade ändå i A-slutspel men förlorade mot Svedala som utnyttjade att vi bara var tre spelare. Efter vinst i en otroligt jämn match mot Lund hamnade laget på 9:e plats.

 

Jill har utvecklats mycket i framförallt mottaget, Ella L tog plats med sina spikear och hon hade även väldigt bra rörelse på plan. Hannah hade fina passar och visade att hon fått rätt på servarna.

 

 

BVBK Joachim fick en bra start i gruppspelet. Första matchen mot Lund var mycket jämn. Särskilt i sista sett där vinn vann med precis med 2 poäng. Matchen slutade 1-1 i sett. Nästa motståndare blev EVS. Tjejerna hade övertaget igenom nästan hela matchen. Det blev första vinsten med ca 10 poängskillnad i båda sett. Vi var säkra på att vi blev tvåa i gruppen, men vi lyckades att ta några fler poäng än Lund. Detta betydde att vi nu hamnade i A-slutspelet och ska spela i kvartsfinalen.

 

Kvartsfinalen började mycket bra och tjejerna kämpade på med allt dem hade. Första sett blev en vinst med 25-23. I andra sett hade motståndarna tuffat till sig och utnyttjade vårt underläge i spelare till max. Andra sett blev en förlust och även det tredje. Efter denna match började vi tappa vårt fina spel och vår kämparglöd. Vilket tyvärr resulterande i att vi förlorade de två sista matcherna.

 

Trots många förluster i A-slutspelet så hamnade vi på en 8:e plats av 17 lag. Detta är mycket bra jobbat enligt mig då vi bara var tre spelare.

 

 

BVBK Peter spelade i den svarta gruppen. Vi vann våran grupp och gick till a-slutspel, där fick vi först möta Ystad. Linnea och Hilma visade prov på förbättring i spelet. Maja som normalt spelar i u13 visade att hon klarade att serva trotts att hon inte är van tid reglerna för denna gruppen. Det blev dock tydligt vad vi saknade.. anfallskraft! Alla i motståndstandarlaget spikade medan hos oss var det i princip bara Hilda.

 

Vi förlorade matchen men vann enkelt nästa, till slut blev det en 6:e plats av 12 lag, vilket är godkänt då vi hade nya spelare med i laget. Till nästa match övar vi upp anfallet!

 

 

Läger för U13/15F 28-29 november

 

Sista helgen i november hade U15F läger vilket de hade sett framemot länge. Mycket fokus låg på att förbättra tekniken i allt från grundslagen till spike. Tjejerna fick även göra en självutvärdering för att få upp ögonen för sina egna styrkor och svagheter. Utöver detta lagade tjejerna mat ute i kylan, byggde sin egna hinderbana, såg på film och försökte sig på att spela volleyboll mitt i natten.

Trots lite sömn och småskadade höll de energin uppe så gott som hela tiden, vilket vi som tränare uppskattar.

 

 

Långträning med U11

 

I söndags hade U11 långträning tillsammans med U13/U15. Det var mycket uppskattat av U11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammandrag för U17P i Malmö

 

Den 21 november spelade U17P sitt första sammandrag i U16/18 klassen. Då vi bara var 5 av 6 man visste vi från början att det skulle bli en utmanade dag.

 

Det tuffa motståndet började redan i gruppspelet. Första matchen blev förlust mot Lund. Men i andra matchen spelade vi lika mot Vindarp. Det blev lika då det bara var två set i gruppspelet.

 

Vi gick vidare till B-slutspel där vi fick möta hemmalaget Malmö. Redan i första sett märktes det att vi var en man mindre. Malmö utnyttjade detta väldigt bra och la de flesta bollar på de tomma ytorna. De sluta med vinst till Malmö. I sista matchen mötte vi Vindarp igen och vi var alla sugna på revansch. Första sett tog vi enkelt men i andra tappade vi bort spelet och det gjordes för många enkla missar. Vindarp tog vinsten till slut.

 

Fast det blev många förluster så tycker jag att vi hade en rolig och lärorik dag. Nu vet vi vad vi behöver öva mer på inför nästa match!

 

U18F Svart

 

Lördagen den 21 november spelade tjejerna U16/U18 sammandrag, svart grupp. Vi var det enda laget som var endast U16, något som märktes i spelet. Dagen blev tung och många förluster med ett svagt mottag ifrån vår sida. Tjejerna kom igång i matchen emot Ystad som tog hem guldet. Vi spelade det sista setet med siffrorna 25-22 vilket var en bra prestation, hade vi bara haft detta spelet tidigare hade det blivit bättre siffror i de andra matcherna med. Nu blir det hem och nöta mottag så det sitter sen laddar vi för nästa match, då ska det bli medalj igen.

 

 

U15F i Landskrona

 

U15F åkte på sammandrag i Landskrona den 15:e november. Dagen var händelserik med tufft motstånd, trång hall och skador i våra lag men trots detta spelade tjejerna bra och vi fick med oss ett guld hem.

 

BVBK Peter började dagen med match mot Åstorp där tjejerna inte helt hittade varandra i första set. Vi vann dock andra set. I gruppen besegrade vi även EVS och Kronan. Det blev A-slutspel och fullt ös framåt mot två Svedalalag där det ena bjöd på fint motstånd och troligen dagens bästa match. Efter vinsterna blev det final mot Lund som vi vann utan större problem.

Under dagen utvecklades Linneas anfallsspel, Maja började få rätt på passarna som blev högre och även en del smarta överläggningar där inga spelare stod, vilket gav snabba poäng. Hilma räddade flera svåra bollar och började spika med gott resultat. Hilda var motorn i laget som var överallt, hade starka servar och anfall, samt en grym rörelse. Guldet är vi väl värda tjejer!

 

BVBK Johanna hade en tung start mot tufft motstånd i form av Svedala, EVS och Hässleholm. Missade servar och användande av studs på onödiga ställen gav också motståndarna flera gratispoäng som vi skulle behövt för att vinna. I B-slutspel förlorade vi första matchen mot BVBK Tilda, men vann den sista mot Landskrona. Fastän laget hade det tufft och otur med skador, var spelet stundtals bättre än det brukar och tjejerna visade att de tagit till sig av vad vi tränare har sagt om att bygga upp spelet och våga anfalla.

Ella L hade ett smart spel och servade med bra placering. Alva L och Thea gav laget fler poäng med sina anfall. Maja L gjorde bra ifrån sig vid både mottag och passningar.

 

BVBK Tilda spelade med mycket överlägg i gruppspelet vilket ledde till att de fick en del svåra spikar på sig. Laget var trött i början och lyckades inte vinna någon match och hamnade i B-slutspel. Nästa match gick bättre men motståndet var fortfarande tufft. Laget knep till slut en trettondeplats. Både Alva N och Hannah gjorde bra passar och Ida fick till snygga spikar. Ida och Alva N visade också på fint mottag. Hannah och Ella W snackade mycket vilket ledde till en del poäng.

 

Bra kämpat av alla tre lagen och än en gång grattis till guldet!

 

 

 

Sammandrag för U15P i Lund

 

Söndagen den 8 november var BVBK representerat av två lag i U15P i sammandraget i Bollhuset i Lund. Det var en förväntansfull samling spelare och två något nervösa coacher som samlades på förmiddagen. Hur skulle spelet bli nu när vi gått upp i U15P? Hur skulle spelarna klara av att döma? Hur skulle vi coacher klara av att hålla ihop allt och stötta dem på ett bra sätt?

 

BVBK blå började med att döma en match - det gick utan anmärkning. Sedan drog matcherna igång och visst var motståndet tuffare - och längre... men kämpaglöden fanns hos BVBK. BVBK röd spelade första matchen mot Lund U15P och finessen med att ordentligt koppla händerna vid bagger blev tydligt när motståndarna kan smasha på "riktigt". Det blev en hektisk dag för BVBK Blå som ständigt var upptagna med att döma eller spela match. BVBK röd hade mer "håltimmar" på grund av färre lag i gruppen.

 

När klockan blev fyra var alla glada, trötta och litet hungriga. Lagen kämpade väl och spelarna tog med sig många lärdomar till exempel att spelet blir mycket bättre om man alltid satsar på tre tillslag. Det blev inga pall placeringar denna gång men det viktiga var att alla fick spela och var nöjda med sin insats efter turneringen. Vi ser redan fram emot nästa turnering i Svedala den 27 december och då kommer coacherna vara coolare - spelarna fixar det här med turneringar jättebra.

 

/ Henrik & Karin

 

 

Läger "TEAM" med U17F

 

Helgen den 7-8 November var det dags för årets sista läger för U17F. Lägret startade med teambuilding på Laserdome. Efter att ha jobbat som ett lag blev det tränaren mot laget, resultatet kan vi ta en annan gång =)

 

Lägret fortsatte i Bjärred och efter ett par svettiga timmar i hallen, vad det dags för lite mat. Tyvärr hade Freja även kommit på besök ( Freja är namnet på en orkan) Men trotts ösregn, vattenpölar och hårda vindar blev det tacos som vi lagade ute i det "mysiga" vädret.

 

Söndagen bjöd på sol och en massa övningar i hallen. Tjejerna beskrev lägret som lärorikt, med träning som peppade och gav dem ökade kunskaper inom volleybollen. Något som jag självklart håller med om!

// Peter

 

Guld för U13F i Svedala

 

Söndagen 8:e november var det match för U13-tjejerna i Svedala. Laget hade ett bra spel under gruppspelet, och efter vinst mot både Lund och Malmö kom de till A-slutspel. Även där visade tjejerna på ett fint spel med både välplacerade anfall och svårtagna servar. Med detta vann de sina resterande matcher mot Svedala, Malmö och Ängelholm.

 

Ella visade som vanligt på stor kämparglöd samt placerade sina bollar på klockrena ställen. Thea fick till sitt mottag på ett bra sätt, och både hon och Ella testade på att göra överhandsservar vilket de klarade utmärkt! Maja hade bra passningar och även ett flertal luriga anfall. Lagkapten Alva visade på ett säkert spel och liksom Ella på välplacerade bollar.

 

Som helhet hade laget väldigt bra rörelse och de var duktiga på att hela tiden försöka komma till anfall.

 

Bra jobbat och grattis till guldet!

 

Halloweenträning

 

Onsdagen 28 oktober var det dags för den traditionsenliga halloweenträningen i Rutsborgshallen. U15F och U17F hade en gemensam träning med utklädnad för de som ville, samt stämningsfull musik och ljus.

 

 

Match för U15F i Malmö

 

Lördagen 10:e oktober ställde U15F-gruppen upp med tre lag i ett sammandrag i Malmö där sammanlagt sexton lag deltog. Detta var den först turneringen för tjejerna på U15-nivå men trots svårare motstånd gjorde alla tre lagen bra från sig.

 

BVBK Johanna vann en av tre matcher i gruppspelet. Laget kämpade på men både Malmö och Lund blev för tuffa motståndare med hårda överhandservar och spikear. I B-slutspelet förlorade de sin första match med två ynka poäng i tredje set, men de vann matchen efter och hamnade de på en välförtjänt elfteplats. Hannah och Maja K. utmärkte sig med bra mottag på svåra bollar. Som lagkapten coachade Ala L. laget och hon fick även igång sitt anfallsspel. Ella L. spelade sin första match och visade på en enorm utveckling!

 

BVBK Peter hade tre nya spelare i sitt lag, vilket till en början var tungt. De spelade oavgjort i en match men förlorade de två övriga mot EVS och Åstorp under gruppspelt. I B-slutspelet gick det bättre där tjejerna vann sina matcher och fick en niondeplats. Jill som är en ny spelare visade upp bra spel och även på utveckling. Lagkaptenen Hilma lotsade tjejerna i spelet, hon rörde sig även fint på planen och missade inte någon serve. Thea visade prov på anfallsskicklighet och Emma peppade laget och satte flera poäng i matcherna. Maja fick rätt på sina servar och satte många servees.

 

BVBK Tilda spelade med mycket överlägg i gruppspelet men de vann ändå två av tre matcher. Detta gjorde att de hamnade i A-slutspel, men där var motståndet tuffare och laget förlorade de första matcherna. Den tredje matchen gick dock bättre och laget knep till slut en god sjundeplats.

 

Under dagen lyckades både Elin och Maja L. att göra bra passar och Ella L. fick till snygga spikear. Linnéa visade på fint mottag.

 

Nästa match är i november och då hoppas vi på samma kämparglöd från tjejerna!

 

GULD U16/18F

 

Terminens första turnering spelades den 3/10 i Lund. Fem lag deltog vilket gjorde att alla fick möta alla. Tyvärr så hade Tilda blivit sjuk så vi fick klara oss med fem spelare. Men trotts detta kämpade vi på bra och vann match efter match tills vi stod som segrare över alla andra lag.

 

Alice tryckte på i servarna vilket gav poäng, Vera fick igång sitt spel och visade hur hårt spiken skall slås. Johanna spelade smart och la bollar där motståndarna inte stod. Hilma spelade passare och vågade sig på att lura våra motspelare med att peta några bollar helt plötsligt. Hilma visade även prov på att hon är snabb i mottag i baklinjen. Hilda dominerade ett lag med sina servar, man kunde se när det var hennes tur att serva så darrade motståndet. Men även hon visade prov på snabbhet. Tack vare att spelarna rörde sig som de gjorde, märktes det inte av på samma sätt att vi saknade en spelare.

 

Nu blir det hem och njuta av hur solen speglar sig i guldmedaljerna.

 

 

Lions Lomma

 

Helgen 29-30 augusti var 5 spelare från BVBK på Lions i Lomma och hjläpte till med försäljningen.

 

 

Inomhusträning!

 

Nu har vi haft den sista träningen nere på stranden för detta året. Nu flyttar vi in i hallen igen!

 

 

Nya assisterande tränare!

 

BVBKs nyaste och kanske gladaste tränare, som till hösten kommer att jobba med u11 tillsammans med Peter.

 

 

Nationaldagsvolley 2015!

 

Årets nationaldag bjöd enligt tradition på massor av volleybollspel på stranden i Lomma. Redan tidigt på förmiddagen vajade BVBK:s flaggor i det strålande vädret och spelsugna personer var på plats vid näten. Under hela dagen hölls det sedan matcher av olika slag och lag, och bredvid grillades det korv och annan god mat.

 

Utöver klubbens medlemmar, föräldrar och kompisar lockades även nytt folk till att testa på. Väldigt roligt!

Dagen bjöd också på årets första dopp för ett flertal svettiga spelare, imponerande!

Bjärreds Volleyboll vill tacka alla som var med och hoppas att ni hade det trevligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U15F på lilla EM

 

Den sista maj var det dags för den nya spelformens första nya tävling. BVBK har tidigare lagt in förslag på en

del av de regeländringar som nu slogs igenom och provkördes. Level 7 som det heter just nu, innebär att man

spelar med samma regler som 6-manna fast man är bara fyra spelare på planen. Nätet är på 210 cm

och man får endast serva fyra gånger innan byte.

 

Tjejerna var taggade men det visade sig att arrangören inte hade gjort någon indelning mellan killar och tjejer,

något som innebar att tjejerna i grundspelet fick möta fyra av Skånelagets spelare, tre killar och en tjej, samt

ett annat lag med endast killar ifrån Habo Wolley. ( Ja de stavar det med W )

 

Efter en tung förlust blev det B-slutspel där tjejerna visade att de är att räkna med och vann hyfsat enkelt

resterande matcher. Som tränare såg jag bra spel och utvecklingen hos Vera, Elin, Emilia och Hilda under

våren har varit enorm. Nu taggar vi vidare.

 

Vi var och såg på EM-matchen mellan Sverige och Estland, som blev en förlust med 0-3.

Vi avslutade dagen med en middag i Halmstad där vi planerade aktiviteter i klubben.

 

 

 

Stipendium!

 

Skåneidrottens idrottsledarstipendium, tilldelades Bjärreds Volleybollklubb och Johanna Strömsten för

förtjänstfulla insatser i klubben. 7000 kronor till Johanna och 3000 till klubben. Peter och Johanna åkte

till arenan i Lund (20/5) för att ta emot priserna, njuta av god mat med underhållning ifrån Malmö cheerleaders och en afrikansk kampsportsdans. BVBK gratulerar Johanna!

 

 

 

U15F på SM i Örebro

 

Fredagen den 1 Maj åkte några ur klubbens U15F lag upp för att spela SM i Volleyboll i Mikasa Challenge uppe i Örebro. Efter en tågresa upp fick vi ett välkomnade regn över oss. Under invigningen skulle alla klubbar välja ut en representant.

Hilda fick äran att visa upp BVBK för övriga Sverige. Hon fick också en hälsning ifrån Landslaget som var på plats. Vi hejade på när landslaget ägde Norrmännen med 3-0.

 

Lördagsmorgon och maten var ingen direkt höjdare, långa köer gjorde att vi fick ta en morgonlöpning på 3 km till hallen där vi skulle spela under dagen.

 

Tjejerna visade viss trötthet efter löppasset och det tog ett tag in i första set innan vi kom igång på riktigt. Men vi vann ändå matchen enkelt. Dagen fortsatte med vinst efter vinst..

 

Då vi endast hade tre spelare med så fick vi jobba hårdare än de andra lagen. Detta var något vi fick höra ifrån andra klubbars spelare och tränare, om hur duktiga och bollsäkra vi var. Vi kom efter en tråkig match mot ett Falkenberg som uteslutande använde sig av korta servar och enkla poäng på oss, tvåa i gruppen, vilket kvalificerade oss till A-slutspel på söndagen.

 

Slutspelet började med en jämn match emot Kronan, där vi till slut vann med 15-13 i sista och avgörande set. Efter denna lossnade spelet och både Hilda och Tilda tog poäng med sina överhandsservar. Hilma visade på ett säkert spel och ett imponerande försvarsspel. En sak som slog mig som tränare är hur snabba tjejerna är upp igen efter att de har kastat sig efter en boll, jag hinner knappt blinka innan alla är uppe igen och redo att ta nästa boll. Detta är något som vi definitivt har en överhand mot de flesta andra lagen som spelade under helgen.

 

Vi kom fram till kvartsfinal och där fick vi ett lag som ännu en gång nyttjade att vi var tre, tjejerna var dock snabba att justera sig, dock så fick de några poäng för mycket på oss och vi förlorade.

 

Bronsmatchen var jämn, 3 set, där båda lagen var något passiva, bollar som i det närmaste aldrig tog slut.

Men vi tog kommandot i sista set och fick med oss bronset hem.

 

Fantastiskt så mycket som har hänt för tjejerna. I vår grupp var det 37 lag, 36 av dem hade fyra spelare, sen kommer vi med tre och tar medalj ifrån SM med oss hem!

 

Grymt jobbat!

// Peter

 

Turnering U15-Svart

 

Lördagen den 25 april var det dags för den sista turneringen för våren, som spelades i Malmö. Vi började dagen med en match mot EVS ( Engelholm), första set vanns ganska enkelt, men i andra blev något jämnare. Vera och Hilda tryckte på i anfallet och Tilda visade upp att hon numera servar med kraft vilket gav oss vinsten. Vår nästa match, fick vi möta ett toppat EVS, vilket visade sig för tungt för oss, det blev några missar för många och mottaget satt inte helt som det skulle. Nästa match var mot Kristianstad och där började även Hilma att spika och blocka. Tjejerna tryckte på och med ett lag där alla både anfaller och försvarar sig bra blev det en vinst och vi var säkrade en medalj.

 

Vår sista match mot Malmö blev tung, då vi hade fått vila en lång stund innan. Matchen var mycket jämn och första set förlorade vi med 23-25. Andra set fick vi problem med mottaget, så vi fick nöja oss med ett brons ( det hade blivit något strul med medaljerna så vi fick en symbolisk bronspeng med oss hem). Nu ligger fokus på SM där vi givetvis ska ta med oss riktiga medaljer hem, förhoppningsvis guld!

 

 

Läger för U13F 25-26 april

 

Sista helgen i april hade U13:s flicklag sitt efterlängtade läger. Lördagen bjöd på bland annat spänstmätning, teknikträning och fys. Söndagen ägnades åt ännu mer teknikövningar, men även tävlingar och en avslutande mini-turnering.

 

Tjejerna hjälpte till med all matlagning under lägret samt diskning vilket i sin tur testar samarbetsförmågan.

 

Trots träningsvärk och trötthet hade gruppen ett bra och glatt humör under helgen och vi tränare är väldigt nöjda med lägret!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läger för U15F

 

AprilApril15 var namnet på det träningsläger som U15F hade den 18 till 19 april. Under lägret jobbades det med rörelse, hur man skulle ta för sig på planen samt tekniker för de tre olika servrar - under, över och hopp.

 

Lägret blev mycket lyckat och tjejerna visade prov på både god kamratanda och grymma tekniker.

Fokus ligger nu mot SM för att senare gå mot specialisering av positionerna som vi har på planen.

 

Match för U13P i Lund

 

BVBK blå började dagen bra genom att vinna sina två första matcher. Efter gruppspelet låg laget på en andraplats i gruppen och fick spela en match om en finalplats. Efter tre jämna och pulshöjande set blev det en förlust och BVBK blå fick då möta det andra BVBK-laget i en match om tredjeplatsen. De började starkt men tappade vinnarinstinkten något i andra set och lät flera bollar missas på enkla sätt. Laget var dock nöjda efter sin fjärdeplacering och höll överlag ett glatt humör och bra spel under dagen. Killarna hade ett bra passningsspel och servarna gav mycket poäng.

 

BVBK gul spelade sin första match mot lund och bra servande av killarna ledde till vinst. Andra och tredje matchen kom BVBK gul lika mot två EVS-lag. Laget byggde upp till en hel del anfall vilket var kul att se. En vinst och två oavgjorda matcher gav en andraplats i gruppen och BVBK gul tog sig till A-slutspel. Där fick laget möta gruppvinnarna från den andra gruppen, ytterligare ett EVS-lag. Mycket anfall kom på killarna och även om de kämpade på bra i mottaget räckte det inte hela vägen fram. I matchen om 3e och 4e plats fick laget möta BVBK blå. Första setet var ganska jämt till en början, men efter ett tag drog BVBK gul ifrån. Andra setet försvann lite av BVBK blås kämpaglöd och BVBK gul drog ifrån och imponerade med sitt servande. Laget slutade på bronsplats.

 

 

 

 

 

Silver för U15P i Lund

 

Den 12:e april var U15P i Lund och spelade terminens sista sammandrag. Detta blev tyvärr en lite mindre turnering då det bara blev 3 deltagande lag. Men för att det skulle bli lite mer spel så möte alla lagen varandra 2 gånger.

 

Första motståndarna blev Lunds hemmalag. Första set började jämnt men vi drog ifrån i slutet och vann med 8 poängskillnad. Andra set gick ännu bättre då vi vann med 15 poängskillnad.

I andra matchen var det dags att möta Ystad. Ystad visade sig tuffare och vann fösta set. Men vi var inte så lätt besegrade. Pojkarna gav allt dem hade andra set och lyckades vinna med 3 poäng. Dock tuffade Ystad till sig igen i tredje set och tog vinsten ifrån oss.

 

I första returmatchen mot Lund visade pojkarna vart skåpet skulle stå och tog hem båda set med 10+ i poängskillnad. Nästa och sista matchen var det dags att ta revansch mot Ystad. Men Ystad visade sig mycket säkrare än oss i sina serverar och spikar och tog vinsten igen.

 

Men alla var ändå nöjda med dagen och silvermedaljen.

Nu ska vi tillbaka till Bjärred och börja öva inför 6-manna volleyboll.

U13F i Ystad

 

Den11:e april var U13:s flicklag och spelade match i Ystad.

 

BVBK rosa tog sig enkelt genom gruppspelet och fick därmed en klar förstaplacering i sin grupp.

BVBK vit hade det svårare i sitt gruppspel med jämna matcher och delade vinster. Då laget fick en andraplats i sin grupp stod det klart att våra två Bjärredslag skulle möta varandra direkt i A-slutspelet.

Efter två oerhört jämna sätt vann BVBK vit vilket ledde dem till semifinal. De förlorade oturligt nog denna match, men hamnade i slutet av dagen på en välförtjänt tredjeplats.

BVBK rosa vann sina sista matcher och placerade sig på en god femteplacering.

 

Dagen var väldigt lyckad och tjejerna var glada och stöttade varandra hela tiden. Det är även väldigt roligt att se vilken utveckling gruppen har åstadkommit i sitt volleybollspel och sin laganda.

 

 

 

 

U15F

 

Den 29 mars spelade U15F DM i Lund

Vi fick en bra start med en lätt vinst mot Hässleholm. Efter detta mötte vi Kronan (Landskrona), där vi fick igång anfallet, vilket gav en vinst med 2-0 i set. Då vi spelade med tre personer så fanns där några luckor, detta tog Svedala tillvara på. Vi slutade som tvåa i gruppen och fick möta ett mycket säkert EVS (Ängelholm), vårt problem var att ta emot serven då vi saknade en bakspelare, detta löste vi dock till andra set, som vi var nära att vinna, men tyvärr blev det en förlust.

 

Vi får spela om platserna utanför medaljerna, och efter en vinst mot Svedalas andra lag blir det en 6:e plats av 17 lag.

 

DM U17F

 

Lördagen den 14 mars spelade BVBK DM i Ystad. Det var första gången som endast tjejer ifrån U15F som deltog utan stödet från de äldre spelarna. Tyvärr blev en av våra spelare sjuk, så vi ställde upp med bara fem spelare. Då vi saknade en spelare innebar detta att en position blev "död" och vi förlorade automatiskt poäng varje gång som denna spelare skulle serva.

 

När det gällde spelet så fick vi en tuff start och moralen svajade då vi förlorade hela vår grupp. Vi laddade om till B-slutspel och tjejerna kom igång. Tilda började få rätt på sitt anfall vilket gav några trevliga poäng. Alice gjorde många fina passningar vilket gjorde att Vera och Elin kunde slå in några poäng. Vera reste sig och visade att hon

kan serva med säkerhet och gjorde många serveess. Hilda visar på allsidighet, då hon både spelade passare och vänsterspiker, hon imponerade med 10 servar i rad och ett stort gäng serveess (handen antecknar detta) i en match mot Ystad.

 

Vi placerade oss i den nedre mitten av lagen vilket får anses som ett okej resultat med tanke på att vi saknade spelare. Nu blir det att jobba in 6-manna volleyn så att den sitter ännu bättre inför nästa match.

 

Guld för U15P!

 

Lördagen den 7 mars var även U15P iväg och tävlade i gränsfejden, i Ängelholm. I denna tävling var det lag från både Skåne, Småland och Halland. Därav namnet gränsfejden.

 

Gruppspelet flöt på bra för BVBK, första matchen var hyfsat jämn men vi vann med 7 poängs skillnad i båda set. I andra gruppspelsmatchen krossade vi motståndarna först med 25-16 och sen 25-10 i poäng. Pojkarna lyckades sätta 8 servrar i rad i andra set, vilket var riktigt imponerande. Vi hade nu vunnit vårt gruppspel, vilket betydde att vi gick direkt till semifinal.

 

Första set i semifinalen gick jätte bra, vinst med 10 poängs skillnad. I andra set hade motståndarna vaknat till och det blev direkt tuffare. Men BVBK visade att vi var tuffare och vann andra sett med.

 

Nu var det dags för finalen, den bästa och mest spännande matchen under dagen. Matchen började väldigt trögt för BVBK, det var väldigt jämnt genom fösta set men motståndarna låg med 1-2 poäng före hela tiden. Vilket gjorde att dem vann till slut. Andra set var det lika jämnt. Det kändes som om det redan var förlorat i slutet. Men laget gjorde en mirakel vändning från 21-24 till 26-24! Moralen var på topp igen och en vinst kändes inte omöjlig längre. I sista set gav grabbarna allt de hade och lyckades vinna med 15-9. U15Ps första guld var nu vunnet!

 

Det blev en riktigt lyckad och rolig lördag i Ängelholm. En dag vi sent kommer att glömma.

 

Silver U15F Röd!

 

Lördagen den 7 Mars begav vi oss upp till Ängelholm för att tävla i Gränsfejden,

där det bästa lagen ifrån Skånska och Sydsvenska Volleybollförbunden skulle koras.

BVBK ställde upp med ett U15 tjejlag i den näst högsta svårighetsgraden (röd). Det

var en dag med många matcher och vi fick inte döma någon match då vi spelade i

det närmaste hela tiden.

 

Vi fick en bra start och vann enkelt våran kvalgrupp. I den första slutspelsmatchen spelade vi

en jämn och underhållande match där tjejerna visade upp hur mycket det hade

lärt sig under den senaste tiden. Hilma har växt som spelare och fick igång sitt anfallsspel,

både med hopp och avslut. Elin gjorde imponerande passningar och visade upp

att hon är att räkna med som passare i klubben. Veras avslut var av mycket hög kvalitet och

Hilda har fått rätt på sina överhandsservar vilka gav oss ett gäng serveess.

 

Tyvärr så fick vi en lång vila innan finalen vilket gjorde att vi taggade av lite. Vi förlorade finalen

men gick hem med silvret och en andra plats av 35(!) lag. Även om det var surt att vi inte fick

guldet med oss hem var det en mycket lyckad dag och jag har inte sett så bra spel på U15-nivån

någonsin.

 

 

Match för U19F i Lund

 

Den förste mars, lirade klubbens damer i Bollhuset i Lund. Det var en dag med härligt spel på hög nivå. Flera jämna matcher vilket bidrog till en fin plats i mitten i den svåraste (svart) gruppen. Till nästa gång ska vi spela ihop laget mer innan, då även om tjejerna är starka individuellt så behövs det mer jobb med lagkänslan och vem som tar vad.

 

 

Match för U13F i Landskrona

 

På söndagen den 8/2 ställde U13F upp med två lag i en turnering i Landskrona.

 

BVBK Vit gick obesegrade ur gruppspelet och hamnade därför enkelt i A-slutspelet. Där stötte de på ett något tuffare motstånd och förlorade den första, och viktigaste, matchen. Laget hämtade sig dock direkt och vann resterande matcher. Detta gav dem slutligen en god femteplats.

BVBK Rosa hade en inte lika rak väg genom gruppspelet som BVBK Vit, men även dem kom med i A-slutspelet. Även detta lag förlorade sin första match i slutspelet, oturligt nog med endast setbollar i ett tredje set. Efter en vinst i deras sjätte och sista match placerade dem sig på en välförtjänt mittenplacering.

 

Båda lagen var väldigt nöjda med dagen och nu längtar de efter nästa turnering i april!

 

 

 

 

Läger och långträning med U15F och U19F

 

Den sista januari hade U15F sitt första träningslägret för året. Det blev grillat trotts att det snöade ute. Tyvärr så hade jag lovat att bli sminkad, något som jag fick ångra under kvällen. Spännande att få en penna in i ögat, gegga i ansiktet och något som smakade galet kemiskt på läpparna. Samtidigt som man ska

se naturlig ut och tjejerna bad mig att koppla av vilket jag fann omöjligt.

 

Förutom smink, så bjöd lägret på specialträning för allas problemområden, något som gjorde att spelarna blev bättre på sina svagaste områden.

 

Under söndagen så kom även den äldre tjejgruppen och tillsammans övade vi på två passarsystem och rotationsordning på planen. Vi passade även på att öva upp de lag som ska spela i U19 turneringen i mars. Alla tjejer verkade nöjda både med läger och långträning.. även jag som tränare var nöjd, efter attjag hade lyckats att skrapa av det mesta av sminket.

 

/ Peter

 

U15F första turneringen 2015

 

Årets första turnering, spelades den 10 Januari i Lund. Vi fick en fin start i svart grupp ( svåraste gruppen)

med en enkel vinst över Malmö, men sen började motgångarna. Vi förlorade första set mot EVS med 25-23 och förlorade sen även det andra setet. Matchen mot Lund Svart, blev riktigt hård och jämn. Några oturliga domslut gjorde att matchen slutade med seten 26-24 och 25-22.

 

Dagen fortsatte med jämna matcher där vi tyvärr gång på gång missade matcherna med minsta möjliga marginal. Men vi tar lärdom på det som behöver förbättras och kommer starka till nästa tillfälle.

 

Guld för U13P i Skånemontage cup

 

I söndags den 28/12 var U13P också iväg och spelade i Skånemontage cupen. Cupen bestod av fem lag med både tjejer och killar.

 

I första matchen fick vi möta Svedalas hemma lag. Det blev en tuff start då Svedala snabbt drog ifrån i poäng. Men pojkarna skärpte till sig och kom ifatt. Det blev en jämn match ända in i slutet men vi vann med 2 i poängskillnad. Blev likadant i andra sett.

 

I nästa match stod Malmö på tur. Det blev också en mycket jämn match. Malmö vann första sett men vi vaknade upp i andra sett och vann både det och de tredje. Riktigt spännande match.

Tredje matchen blev det dock mycket tuffare motstånd. Fast Westan bara bestod av tre spelare visade dem att de var överlägsna i överhandsserve och spike. Pojkarna gjorde sitt bästa men Westan var helt enkelt bättre.

 

Efter en tuff förlust blev det dags för den sista matchen mot Svedalas andra lag. Nu blev det enklare motstånd jämfört med förra matchen. Vi vann båda sett med ca 10 poängskillnad.

Vi hamnade totalt på en andra plats. Men då vi räknades som ett mixlag och hade vunnit över de andra mixlagen, hamnade vi på guldpallen. Pojkarna fick både guldmedaljer och varsin T-shirt där det stod segrare på ryggen. Klemens blev även utsedd till matchens lirare och fick en idrottsväska som pris.

 

 

U15F i Skånemontage cup

 

Det var en härlig dag i Svedala där 15 lag bland annat ifrån Småland och Göteborg gjorde upp med Skånelagen i årets sista tävling. BVBK ställde upp med ett lag där Hilda, Vera och Hilma, som visade att de vuxit som spelare.

 

A-slutspel kom vi lätt till, men där blev de stopp mot ett smålandslag som drog nytta av att vi endast var tre spelare. Det blev till slut en sjätteplats. Men det bästa var ett spel på toppnivå i den sista matchen där vi vände ett underläge med 12-20 till vinst 25-23. Matchen beskrevs som en finalmatch av publiken.

 

 

Julavslutning 2014

 

Söndagen den 14 dec hade BVBK sin årliga julavslutning. Först ut var U11FP, U13F, U13P och U15F. Julavslutningen började med lite lekar och sedan spelades en turnering som Max och Veronika vann.

Efter turneringen blev det julfika.

 

Sen var de dags för de äldre grupperna, U15P, U17F, U19F samt U21P. Även här spelades en turnering som Joachim, Gustav och Carlo vann. Efter spelades en match med 6-manna volley där alla grupperna var med.

BVBK önskar alla en god jul! Vi ses igen vid terminsstarten den 7 jan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U21P i Sverigeserien

 

Den 30 november spelade BVBK:s äldre killag, tillsammans med två av spelarna från U19F, sina första matcher i Sverigeserien. Detta var något som laget hade sett framemot ett bra tag.

 

Dagen inleddes med en jämn match mot Örkelljunga men trots bra spel förlorade vi med några få poäng.

 

Andra matchen började vi starkt och mötte upp Lunds spel på ett mycket bra sätt. I de två sista seten tappade vi dock vårt eget spel och släppte in Lund alldeles för mycket.

 

Dagen slutade ändå på ett bra sätt där vi vann vår sista match. Vi spelade mer avslappnat och gav inte flera gratispoäng till motståndarna.

 

Överlag tyckte vi att motståndet låg på en lagom nivå, och att få möta andra lag samt att få spela ihop vårt eget med tvåpassarsystemet gav mycket. Laget har nu några veckor på sig att träna ihop sig ytterligare för att sedan åka iväg på ännu en match i början av 2015!

 

U15F träningsläger Kramp 2014

 

Helgen den 22-23/11 hade U15F sitt andra träningsläger, Kramp 2014. Under lägret gick vi bland annat igenom videoanalys av alla spelare med fokus på förbättringar. Att det var november stoppade inte tjejerna ifrån att grilla grillspett. På Kvällen/natten såg vi på en skräckis med tillhörande skrik!

 

Tjejerna visar gång på gång hur mycket de utvecklas. Med guldet ifrån förra helgen färskt i minnet var tjejerna taggade, vilket gjorde att övningarna gick som på räls.

 

Artikel om Skånes stränder

 

Svenska volleybollförbundet har skrivit om vårt projekt Skånes stränder, som genomfördes i somrars.

Läs artikeln här.

 

Terminens första turnering för U15P

 

I söndags, den 16/11 var U15P iväg på turnering i Falkenberg. Det blev en tidig uppstigning och en lång bilfärd upp till Falkenberg. Men pojkarna var ändå pigga och taggade för att spela!

 

Redan i första matchen av gruppspelet blev det tufft motstånd. Det var jämnt i vissa stunder men motståndarna drog tills sist ifrån i poäng och tog vinsten. Ingen bra start på dagen.

 

Efter lite taktiksnack och genomgång av våra misstag var vi redo att möta nästa motståndare, Halmstad. Matchen började jättebra och pojkarna slog in poäng efter poäng. Nu fungerade både mottaget och anfallet som de skulle. Vi vann båda seten överlägset!

 

I tredje matchen mot Falkenberg var det mycket jämnare i poängställningen. Men i slutet av båda seten drog pojkarna snabbt ifrån i poäng och vann. I denna match visade dem verkligen hur mycket dem har utvecklats i lagspel och teknik.

 

Vi hamnade på en andraplats i gruppspelet. Nu var det dags för sista matchen om tredje platsen i hela turneringen. Redan från start visade Habo att dem var starkare än oss i anfallen och i servarna. Pojkarna kämpade på men det räckte tyvärr inte. Habo vann matchen och vi hamnade på en fjärde plats av totalt åtta lag.

 

Trots den sista förlusten var vi ändå nöjda med dagen. Nu ska vi träna stenhårt inför nästa turnering och jaga pallplacering!

 

 

Lyckad turnering för U13F i Malmö

 

Lördagen den 15/11 spelade U13F sin första turnering för terminen. En dag som var fylld av spelglädje och kämparinsats.

 

Det ena laget tog sig till A-slutspel efter att de hade vunnit alla sina matcher i gruppspelet. Slutspelet bjöd på tuffare motstånd, men laget lyckades ändå hamna på en välförtjänt fjärde plats i turneringen.

 

Det andra laget hade otur med bollskillnaderna i sina första matcher, så trots två vunna matcher i gruppspelet hamnade de i B-slutspel. Där förlorade de sin första match men slutade sedan dagen, och sin andra match i slutspelet, med att vinna.

 

Våra två lag visade att de hade utvecklats både som spelare och som lagkamrater. De arbetade hårt efter bollarna och höjde lagstämningen med ramsor.

 

De spelare som inte har varit med på någon turnering förut ska lyftas fram lite extra. De gjorde väldigt bra ifrån sig och höll sig i god nivå med resterande i laget.

 

Vi ser redan framemot nästa match!

 

 

GULD U15F!

 

Det gick lysande för BVBKs tjejer i helgen. Vårat ena lag hade en trög start och kom till B-slutspel. Men där lossnade allt och tjejerna vann alla matcher i slutspelet.

 

För vårat andra lag gick det helt utmärkt. Vi förlorade inte en enda match, så det blev att ta emot guldmedaljen.

 

När vi gräver guld... ( i Svedala nästa gång )

 

 

U13Fs träningsläger den 8-9 nov

 

Den 8-9 november var det dags för U13F:s första och efterlängtade träningsläger!

Helgen bjöd på allt från spänstmätning, matcher och teknikövningar till tävlingar och matlagning.

Något som inte bara gynnade gruppens spelteknik utan även sammarbete och laganda.

 

Lägret har varit till bra grund inför matchen nästa helg då det har funnits utrymme för att slipa på sådant som spelarna har tyckt varit extra svårt, men också det som de tycker är extra roligt.

Till sist ska gruppen få stort beröm för all bra energi de har bidragit med under dessa två dagar.

Trots lite sömn och träningsvärk var alla på glatt humör och positivt inställda till allt som gjordes.

 

Vi ser framemot fler träningsläger med denna grupp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Långträningen blev en hit för U15/17F

 

Tjejerna i U15 och U17 hade en gemensam långträning där fokus låg på rörelse, fysträning samt anfall.

Träningen var enligt tjejerna rolig och jobbig, nu ser vi fram emot nästa helg då vi ska jaga guld i Hässleholm.

 

 

Halloweenträning

 

Det var Halloweenträning onsdagen den 29 oktober.

Vi tränade i en mörk hall och det spelades ännu mörkare musik för att få en riktig halloween känsla.

 

U15F träningsläger Svett 2014

 

Den 18-19 oktober hade U15F träningsläger, namnet var Svett 2014.

Vi övade på 6-manna volley, relaterade spelövningar samt genomfördes ett väldigt hårt fyspass.

Spelarna uppskattade speciellt passet där vi lärde oss hur man lurade motståndaren,

samt där vi räknade poäng i form av kills.

 

Tjejerna var mycket positiva till lägret och deras tränare kan bara hålla med. Särskilt när tjejerna

spelade bättre än någonsin under sin sistamatch på söndagen.

Nu väntar några hårda pass i hallen innan vi åker iväg och jagar guld på nästa turnering!

 

Terminens första turnering för U15F!

 

Den 12:e oktober var det dags för U15Fs första turnering för terminen. BVBK ställde upp med två lag i svart grupp, BVBK Rosa och BVBK Champions.

Efter en jämn match mot EVS kom BVBK Rosa tvåa i sin grupp och tog sig till A-slutspel. Även om vi hade ett starkt mottag blev det tufft då vi inte hade samma tryck i servrarna som de andra lagen, något vi får hem och öva på.

 

BVBK Champions hade en trög start och en tredjeplats i gruppen ledde till B-slutspel. Där taggade tjejerna till och fick rätt på passarna och servarna vilket ledde till vinst i B-slutspelet mot två Ystadlag.

BVBK Rosa och BVBK Champions slutade på 6:e resp 7:e plats av 9 lag.

 

 

Brons för U19F i Malmö!

 

Lördagen den 5:e oktober var det dags för säsongens första tävling.

Det var en tävling i svart (svåraste gruppen) för U19F, som vi ställde upp med ett halvt lag ifrån U19F och ett halvt ifrån U15F. Tjejerna visade prov på styrka i första matchen mot Malmö, men det blev en knapp förlust med 23-25, 23-25 i set. Sen tog tjejerna tag i nästa match som gav dem en enkel seger mot EVS.

Tyvärr hade vi något för svag block mot Ystad som gjorde att de kunde slå in vinsten.

Men dagen slutade trotts allt med ett mycket välförtjänt brons.

 

 

BVBK 10år!

 

Söndagen den 27 april fyllde BVBK hela 10år. Alla medlemmar i klubben plus familj och vänner samlades i rutsborghallen för att fira. Det blev turnerings spel, tipsrunda, fyrverkeri, tårta och avslutnigsvis några filmklipp om BVBKs historia. Vi tackar jätte mycket till alla som var med och alla som hjälpte till med arrangerandet!

 

Fler bilder i Galleriet

 

U13 turnering i Rutsborghallen

 

Efter en dag i Rutsborgshallen kan vi konstatera att BVBKs 2 lag som tävlade i Rutsborgshallen lyckas ta guld och silver!

Det var killarna, ledda av Joachim Larsson och Elin Frennfelt, som knep guldet. Tjejlaget leddes till silver av Peter Röjel!

 

Ett stort grattis till BVBKs två lag och ett stort tack till alla som tog sig till Rutsborgshallen!

 

 

Sommarvolleyläger

 

Efter sommarvolleyn kommer vi att köra ett läger där vi kommer att köra en dag på stranden för att sedan köra vidare träning i Rutsborgshallen i Bjärred. Vi börjar vid Lomma beach kl 13 och drar oss efter en grillning och strandaktiviteter till idrottshallen för fortsatt träning och övernattning.

På söndagen kommer vi att köra turnering för alla som är med. Middag och frukost samt en lättare lunch ingår.

Pris 100kr

Lördagen 18 Juni 13.00 till söndagen den 19 Juni kl 15.00.

 

Om man är med på både sommarvolley och lägret kostar det 150kr

Anmälan till detta görs även till volley@bredband.net och anmälan ska senast vara inne den 8 juni.

 

Frågor? Volley@bredband.net / Peter 0739-082971

 

Varmt välkomna önskar BVBK

 

Sommarvolley 2013!

 

Bjärreds volleybollklubb kommer åter igen arrangera succén Sommarvolley. Det innebär fyra roliga dagar i ett soligt sommarväder. Det kommer varje dag att bli mat på stranden. Dessa fyra dagar kommer innehålla allt ifrån turneringar till strandlekar!

 

Man kommer även kunna plaska omkring i havet under dessa varma sommardagar och den sista dagen kommer vi att grilla något gott!

 

Det är hur enkelt som helst att anmäla sig, det är bara att gå in på fliken anmälan där det finns en kort anmälan, det kostar bara 200 kr.

 

Det kommer finnas av olika grupper och tider, för de som går i årskurs 2 – 6 är det 1600 till 1800, för de äldre grupperna som består av årskurs 7 och uppåt är det 1330 – 1600 som gäller!

 

Nedan finns kartor men om du vill genom GPS är det Strandvägen 12 i Lomma,

 

Latitud – N 550 40,678’, Longitud – E 130 3,582’.

 

Datumen som gäller är måndagen den 17:e juni till torsdagen den 20:e juni.

 

Har Du frågor så maila till volley@bredband.net

 

Mars 2013

 

Den 16:e mars är det en tävling i Ängelholm för U-15P. Turneringen pågår bara under dagen och har sin officiella sluttid på 16.00. Exakt vilken eller vilka hallar som gäller kommer att uppges när vi närmar oss den 16:e mars. De fyra hallarna som gäller är Kungsgårdshallen, Nyhemshallen, Rönnehallen och Magnarpshallen.

 

SM kval för U19 tjejerna! Den 23 mars kommer de att åka upp till Falköping för att kvala in och förhoppningsvis ta sig till final och spela mot de bästa lagen i Sverige. Vi önskar er alla lycka till och hoppas att det går bra!

 

Februari 2013

 

Alla gillar att spela matcher. Därför ska U-13F och U-15F på turnering i Lund. Det är Fäladshallen mellan klockan 09.00 och 16.00 den 10e februari.

Det gick bra för BVBKs båda lag i ovanstående turnering, de gick till B-final. De lyckas även att hålla uppe humöret även när jämna matcher förlorades och de hade en rolig och lärorik dag. Av alla dessa 24 lag kom alltså BVBKs båda lag till B-final!

 

Januari 2013

 

Till det nya året kommer BVBK att ha ytterligare ett träningstillfälle. Det kommer att vara i Alfredshällshallen i Bjärred mellan klockan 17.15 till 18.30 på torsdagar. Under denna träning kommer fokus att ligga på fysisk träning och teknik. Denna träning är till för grupperna herrar, U-15P och även U-19F.

 

Onsdagen den 30:e januari kommer varken U-19F, U-15F eller U-13F att ha någon träning. Det samma gäller torsdagen den 31:e januari. Men då är det samtliga grupper som är inblandade i den träningen som inte har någon träning.

 

December 2012

 

U-19F var idag på turneringen Skånemontage cup i Svedala. Det blev en dag fylld av glädje och en 5:e plats. BVBKs spelare spelade bra och kommer träna ännu hårdare på träningarna för att vinna framtida turneringar!

 

Nu ser vi fram emot den 6:e januari då träningarna återupptas. Samma tider som förra säsongen och även samma hall, Rutsborgshallen

 

Den 20/12 så hölls det sista styrelsemötet för detta året. Vi i styrelsen vill tacka alla för detta år och även önska en God Jul och ett Gott Nytt År!